Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с покритието на таблото но Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с покритието на таблото но Стило

Колеги,след намазване на пластмасите по таблото с препарат за блясък,на някои места покритието започна да цапа.Някъде по форума бях чел,че не трябва да се пръска с нищо таблото под стъклото,но за останалите части не знаех-а сега вече знам.Та,питането ми е-как да фиксирам или махна това покритие,което вече омекна,лепне,прилича на дзифт.Сектора,който най-много цапаше го изтърках с коресилин,но малко побеля пластмасата отдолу.Имам идеи за безцветен лак-спрей или черна матова боя спрей. Ако някой е патил и е решил проблема,моля да сподели.
    Стило 1.9 JTD 115 к.с.5 вр.2001 г.

Явно това си е болест по фиатските табла. Моя като го взех и нямаше пластмаса по таблото, която да не лепнеше. Първите, които свалих да чистя бяха стойката за чаша и пепелника. Пробвах с какво ли не. Голям зор беше докато не се сетих за течност за колата, която разказва играта на какво ли не. А именно - спирачната течност. :D С едно парцалче и достатъчно течност и търкане за 15 20 минути пепелника беше без боя. След това обезмасляване и пръскане Остана ми само капака на километража, но ми е трудно да го свала. Не открих как

Коментар

Аз със Меглио - жълт обезмаслител и една стара калъфка на парцали за търкане, отдолу излиза хубава черна пластмаса, скоро пък само с мокри кърпички изчистих и бутоните за ел.стъклата както и тези за радиото на волана, които също се оказаха с такова покритие. Идеята на производителя е да имитира нещо меко на допир, това всъщност е някакъв вид гума, която с годинките и високите температури лятото започва да се разлага!! Със Стило съм и аз! Хубаво виж кой пластмаси са с това покритие, по таблото са тези около краката, на горната част до предното стъкло няма такова покритие!!

Коментар

Аз моето с ацетон, играчка си е но пластмасата не побеля след това,и да ти кажа много добре се изчисти.
        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
        .

Коментар

cs_aleksandar написа:
          Аз моето с ацетон, играчка си е но пластмасата не побеля след това,и да ти кажа много добре се изчисти.
          Меглио, парцали и здрави китки
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            cs_aleksandar написа:
            Меглио, парцали и здрави китки
            Нещо не си ме разбрал, аз го направих вече, всички лепкави пластмаси с ацетона за 20 мин станаха като нови.
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

Коментар

А в случай на побелели вече пластмаси кавко се прави ? Не говоря за лепкавото покритие, а просто побеляха.
              Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Коментар

madunko написа:
                А в случай на побелели вече пластмаси кавко се прави ? Не говоря за лепкавото покритие, а просто побеляха.
                Смъкваш, пръскаш със спрейче и монтираш.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                  madunko написа:
                  Може ли малко по-конкретно какъв точно спрей и не става ли да се боядисат с пистолет и боя (въпросът е каква боя обаче, защото предполагам няма да стане с блажна) ?
                  Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Коментар

madunko написа:
                    S_BANKOV написа:
                    madunko написа:
                    Може ли малко по-конкретно какъв точно спрей и не става ли да се боядисат с пистолет и боя (въпросът е каква боя обаче, защото предполагам няма да стане с блажна) ?
                    Ми то с блажна отдавна не се боядисва, колега. :D Сваляш, почистваш, пръскаш със спрей за джанти и слагаш обратно. С боя и пистолет ще стане още по-хубаво, но е по-скъпо
                    Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

Специално бутоните на ел. стъклата се чистят с вряла вода...Сваляте бутоните и ги заливате с вряла водя и изчаквате няколко секунди...Първо побеляват и после следва яко търкане ,ама стават като нови...Ето така се получи при мен ,че дори залепих "карбоново" фолио и се получи доста добре според мен...
                      Прикачени файлове
                      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                      Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
                        Специално бутоните на ел. стъклата се чистят с вряла вода...Сваляте бутоните и ги заливате с вряла водя и изчаквате няколко секунди...Първо побеляват и после следва яко търкане ,ама стават като нови...Ето така се получи при мен ,че дори залепих "карбоново" фолио и се получи доста добре според мен...
                        Колега, как се сваля този панел с бутоните? За задните стъкла не ми работят и се чудя какъв може да е проблема.

Коментар

Working...
                        X