Колеги,след намазване на пластмасите по таблото с препарат за блясък,на някои места покритието започна да цапа.Някъде по форума бях чел,че не трябва да се пръска с нищо таблото под стъклото,но за останалите части не знаех-а сега вече знам.Та,питането ми е-как да фиксирам или махна това покритие,което вече омекна,лепне,прилича на дзифт.Сектора,който най-много цапаше го изтърках с коресилин,но малко побеля пластмасата отдолу.Имам идеи за безцветен лак-спрей или черна матова боя спрей. Ако някой е патил и е решил проблема,моля да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с покритието на таблото но Стило
Collapse
X
-
Явно това си е болест по фиатските табла. Моя като го взех и нямаше пластмаса по таблото, която да не лепнеше. Първите, които свалих да чистя бяха стойката за чаша и пепелника. Пробвах с какво ли не. Голям зор беше докато не се сетих за течност за колата, която разказва играта на какво ли не. А именно - спирачната течност. :D С едно парцалче и достатъчно течност и търкане за 15 20 минути пепелника беше без боя. След това обезмасляване и пръскане Остана ми само капака на километража, но ми е трудно да го свала. Не открих как
-
Аз със Меглио - жълт обезмаслител и една стара калъфка на парцали за търкане, отдолу излиза хубава черна пластмаса, скоро пък само с мокри кърпички изчистих и бутоните за ел.стъклата както и тези за радиото на волана, които също се оказаха с такова покритие. Идеята на производителя е да имитира нещо меко на допир, това всъщност е някакъв вид гума, която с годинките и високите температури лятото започва да се разлага!! Със Стило съм и аз! Хубаво виж кой пластмаси са с това покритие, по таблото са тези около краката, на горната част до предното стъкло няма такова покритие!!
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Аз моето с ацетон, играчка си е но пластмасата не побеля след това,и да ти кажа много добре се изчисти.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:cs_aleksandar написа:Аз моето с ацетон, играчка си е но пластмасата не побеля след това,и да ти кажа много добре се изчисти.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
madunko написа:А в случай на побелели вече пластмаси кавко се прави ? Не говоря за лепкавото покритие, а просто побеляха.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:madunko написа:А в случай на побелели вече пластмаси кавко се прави ? Не говоря за лепкавото покритие, а просто побеляха.Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp
Коментар
-
madunko написа:S_BANKOV написа:madunko написа:А в случай на побелели вече пластмаси кавко се прави ? Не говоря за лепкавото покритие, а просто побеляха.Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.
Коментар
-
Специално бутоните на ел. стъклата се чистят с вряла вода...Сваляте бутоните и ги заливате с вряла водя и изчаквате няколко секунди...Първо побеляват и после следва яко търкане ,ама стават като нови...Ето така се получи при мен ,че дори залепих "карбоново" фолио и се получи доста добре според мен...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:Специално бутоните на ел. стъклата се чистят с вряла вода...Сваляте бутоните и ги заливате с вряла водя и изчаквате няколко секунди...Първо побеляват и после следва яко търкане ,ама стават като нови...Ето така се получи при мен ,че дори залепих "карбоново" фолио и се получи доста добре според мен...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар