Ще кажете сигурно, ппредната тъпа тема, ама мен, наистина ме вълнува. Мареата ми, вече е с почти нов мотор (нови биелни и основни лагери, сегменти, много запазена глава и перфектен блок). Взеха ми едно масло Vitol 10w40, което ще карам около 2000км. докато се разработи малко. Ама после, кажете какво масло да търся и от къде. За марка не държа, просто искам да е качествено.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло?
Collapse
X
-
Колега, препоръчвам ти синтетика 5W40 и нищо по-слабо като показатели. Марката няма голямо значение, важното е маслото да е оригинално и да се сменя навреме. Кажи долу-горе в какъв ценови диапазон за туба масло се целиш, за да ти препоръчам и конкретна марка/модел. Наскоро стана дума за корейското ZIC, което е много добро масло и бие по всички показатели европейските си аналози. Ей в тази тема сме го разисквали и има информация как може да се закупи:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...10466&start=15Dacia Duster 1.6 4WD
-
За толкова пари аз лично бих си взел това:YACCO LUBE FR 5W40Висококачествено френско масло, което се произвежда само в една рафинерия в света. Чисто от техническа гледна точка параметрите му са чудесни. Марката не е от най-масовите, маслата й не са евтини и вероятността да попаднеш на менте е малка. Най-сигурно е да купуваш от официалния вносител, иначе гаранция няма.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Направо иди в сервиза Ауто(нещо си) срещу входа на Победа и ще ти го сменят безплатно ако го купиш от тях. Телефона им го има в сайта на YACCO, но цените им май не са 1:1 така че питай по телефона. На мен за 4л полусинтетика ми взеха 65лв. Може и да пробваш тея масла ZIC дето се писа из форума. Някъде из Комлука срещу Шел май имат представители, но не съм ходил да проверявам.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Направо иди в сервиза Ауто(нещо си) срещу входа на Победа и ще ти го сменят безплатно ако го купиш от тях. Телефона им го има в сайта на YACCO, но цените им май не са 1:1 така че питай по телефона. На мен за 4л полусинтетика ми взеха 65лв. Може и да пробваш тея масла ZIC дето се писа из форума. Някъде из Комлука срещу Шел май имат представители, но не съм ходил да проверявам.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Medalow написа:Колега, какъв точно поглед искаш да има някой, върху маслото в двигателя? Слагай полусинтетика 10W40 или 5W40 и ти си човека!Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
аз карах 3 смени с мотул 10в40 които си описал немога да кажа нищо лошо или добро колкото масло ми харчеше със селенията толкова го харчеше и мотула при ремонта на мотора маслото беше на 12000 км маистора каза че още маже доста добре цената му е добра 60лв 5 литра а и мотул си го хвалят доста
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар