Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво масло?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво масло?

Ще кажете сигурно, ппредната тъпа тема, ама мен, наистина ме вълнува. Мареата ми, вече е с почти нов мотор (нови биелни и основни лагери, сегменти, много запазена глава и перфектен блок). Взеха ми едно масло Vitol 10w40, което ще карам около 2000км. докато се разработи малко. Ама после, кажете какво масло да търся и от къде. За марка не държа, просто искам да е качествено.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Колега, препоръчвам ти синтетика 5W40 и нищо по-слабо като показатели. Марката няма голямо значение, важното е маслото да е оригинално и да се сменя навреме. Кажи долу-горе в какъв ценови диапазон за туба масло се целиш, за да ти препоръчам и конкретна марка/модел. Наскоро стана дума за корейското ZIC, което е много добро масло и бие по всички показатели европейските си аналози. Ей в тази тема сме го разисквали и има информация как може да се закупи:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...10466&start=15
    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

За цена, мисля че 80 90лв. за 5 литра е добре.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

За толкова пари аз лично бих си взел това:YACCO LUBE FR 5W40Висококачествено френско масло, което се произвежда само в една рафинерия в света. Чисто от техническа гледна точка параметрите му са чудесни. Марката не е от най-масовите, маслата й не са евтини и вероятността да попаднеш на менте е малка. Най-сигурно е да купуваш от официалния вносител, иначе гаранция няма.
        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Без линкове към търговски сайтове, моля! Можеш да му покажеш конкретното масло и с линк към снимката или към сайта на производителя, а не към търговеца.

Коментар

Направо иди в сервиза Ауто(нещо си) срещу входа на Победа и ще ти го сменят безплатно ако го купиш от тях. Телефона им го има в сайта на YACCO, но цените им май не са 1:1 така че питай по телефона. На мен за 4л полусинтетика ми взеха 65лв. Може и да пробваш тея масла ZIC дето се писа из форума. Някъде из Комлука срещу Шел май имат представители, но не съм ходил да проверявам.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              Направо иди в сервиза Ауто(нещо си) срещу входа на Победа и ще ти го сменят безплатно ако го купиш от тях. Телефона им го има в сайта на YACCO, но цените им май не са 1:1 така че питай по телефона. На мен за 4л полусинтетика ми взеха 65лв. Може и да пробваш тея масла ZIC дето се писа из форума. Някъде из Комлука срещу Шел май имат представители, но не съм ходил да проверявам.
              Познавам ги момчетата, от тоя сервиз срещу Победа. Може да мина, да ги питам. Казаха ми, че Motul били много хубави, само да са оригинални масла. Някой да даде мнение, за тях.
              Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Някой да има поглед върху Motul 6100 Synergie 10W-40.
                Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Колега, какъв точно поглед искаш да има някой, върху маслото в двигателя? Слагай полусинтетика 10W40 или 5W40 и ти си човека!
                  Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

Medalow написа:
                    Колега, какъв точно поглед искаш да има някой, върху маслото в двигателя? Слагай полусинтетика 10W40 или 5W40 и ти си човека!
                    Дали някой го е пробвал, някакви отзиви. Та такъв поглед.
                    Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

аз карах 3 смени с мотул 10в40 които си описал немога да кажа нищо лошо или добро колкото масло ми харчеше със селенията толкова го харчеше и мотула при ремонта на мотора маслото беше на 12000 км маистора каза че още маже доста добре цената му е добра 60лв 5 литра а и мотул си го хвалят доста

Коментар

Ако говорим за 60лв за 5л 10В40, то в пъти по добре ще е да вземеш motul 5w40 8100 x cess - 5 литра е 65лв, отделно че го водят пълна синтетика, демек качествата на маслото ще се запазят за по дълъг период спрямо, някоя полусинтетика 10В40.
                        punto HGT

Коментар

Във Варна съм го намерил за 70лв. 5л. От магазин, който го има, в официалният сайт. За 8100 цена не знам.
                          Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Според мен Castrol 5/40 или 10/40
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Спирам се на Castrol Magnatec 10w40 с отстъпка, около 45лв. 5литра.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Working...
                              X