За всички разбиращи руски език, давам линк към изключително сериозен тест на синтетични масла:http://www.zr.ru/content/articles/49...em_maslo_5w40/Забележете в дъното на статията кои са трите масла, осигуряващи най-голяма защита от износване - Castrol Magnatec, Shell Helix и корейското ZIC, което е и тотален шампион в теста. Жалко, че не се намира в България, руснаците пишат, че не е скъпо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много добър руски тест на масла
Collapse
X
-
Re: Много добър руски тест на масла
DJPOPA написа:корейското ZIC, което е и тотален шампион в теста. Жалко, че не се намира в България, руснаците пишат, че не е скъпо.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
-
"Високият им вискозитет позволява да се запази течливоста при ниски температури..."Това е цитат от втория линк :D . Освен, че е неграмотно написано, е и точно обратното. Което ме кара да съм много съмнейшън относно този "вносител". Ако "вискозитет" се замени с "вискозитетен индекс" и сложат още едно "т" на "течливосТа", вече ще съм съгласен.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
DJPOPA написа:"Високият им вискозитет позволява да се запази течливоста при ниски температури..."Това е цитат от втория линк :D . Освен, че е неграмотно написано, е и точно обратното. Което ме кара да съм много съмнейшън относно този "вносител". Ако "вискозитет" се замени с "вискозитетен индекс" и сложат още едно "т" на "течливосТа", вече ще съм съгласен.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Този тест на масла е доста стар и вече не е актуален. Маслата ЗИК се произвеждат от една от най-големите компании за петролни продукти SK. Маслата са корейски и са официаните лубриканти на Хюндай. Ползвам от 5 години всичките им трансмисионни и хидравлични течности. Руснаците са най-големия им представител, маслата са наистина добри. На динамометричния тест издържат двойно повече от европейските пълни синтетики.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Този тест на масла е доста стар и вече не е актуален.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
За Рулем въртят тестове на едни и същи и много подобни масла. Не включват разнообразие от марки и информацията не е ясна, в смисъл дали някой неща са тествани сега или преписвани от по-стари тестове. Много модели масла липсват там. И от 2010 резултатите са същите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:За Рулем въртят тестове на едни и същи и много подобни масла. Не включват разнообразие от марки и информацията не е ясна, в смисъл дали някой неща са тествани сега или преписвани от по-стари тестове. Много модели масла липсват там. И от 2010 резултатите са същите.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
DJPOPA написа:Преди малко говорих по телефона с представител на магазина от втория линк на колегата, които предлагат маслата ZIC в България. В момента цената на пълната синтетика 5W40 е 50лв/4л. Работят и с куриери за доставка извън София.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
DJPOPA написа:Преди малко говорих по телефона с представител на магазина от втория линк на колегата, които предлагат маслата ZIC в България. В момента цената на пълната синтетика 5W40 е 50лв/4л. Работят и с куриери за доставка извън София.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар