Интересуват ме хубави гуми ( не много скъпи ) да сложа на бравата, че със сегашните ми е мъка...Отзад са зимни, отпред са Пирели п6000 и на мокро тея гуми не струват, една вечер ми се наложи да мина на червено защото 50 метра немога да спра... отделно , изпреварвам и при връщане на 2ра няма набиране - http://www.autobonus.lt/foto/1207/36...1.jpg185/60/14
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръчайте гуми за Брава 14ки
Collapse
X
-
Re: Препоръчайте гуми за Брава 14ки
kokss написа:Интересуват ме хубави гуми ( не много скъпи ) да сложа на бравата, че със сегашните ми е мъка...Отзад са зимни, отпред са Пирели п6000 и на мокро тея гуми не струват, една вечер ми се наложи да мина на червено защото 50 метра немога да спра... отделно , изпреварвам и при връщане на 2ра няма набиране - http://www.autobonus.lt/foto/1207/36...1.jpg185/60/14Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Възможно най-евтините и хубави за мен са VREDESTEIN Sportrac 5 185/60 R14 82H по около 85лв/бр. Долу горе там някъде са и BF GOODRICH и KLEBER. Аз карам с KLEBER, купих ги комплект чисто нови преди 3г. Първата и втората година бяха много добри, колата просто залепваше за асфалта. Сега вече им е третото лято и усещам, че каучука е поостарял, няма го онова зверско сцепление, което генерираха, но пак се ядват все още. От друга страна, миналата година си купих VREDESTEIN зимни-много добри гуми !!! И са произведени в Холандия, а не на Балканите. Ако сега се наложи да вземам летни гуми, ще купя VREDESTEIN без да се замислям.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
DJPOPA написа:Възможно най-евтините и хубави за мен са VREDESTEIN Sportrac 5 185/60 R14 82H по около 85лв/бр.Nuova Croma - so far...so good
Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
Fiat BRAVA JTD - ex love
Коментар
-
Мойте уважения към колегите, но в ценовия клас в който се намира гумата Kleber, това далеч не е правилният избор. И това не е само мое мнение, а мнение подкрепено от тестове на независими асоциации като ADAC. При условие, че в този ценови диапазон откриваме гуми като BF goodrich G-GRIP, Hankook K425, VREDESTEIN Sportrac 5 си е направо престъпление да се кара с клебер. Това, че са масови, не ги прави добри.Nuova Croma - so far...so good
Fiat BRAVA JTD - ex love
Коментар
-
Мога да споря за качествата на BF Goodrich -a, наблюдението ми (от опит и навъряни км и с двете марки гуми) е че Клебера са далеч по-добри, особено на мокра настилка. За другите гуми не мога да дам мнение, тъй като не съм карал с тях. Все пак идеята е се даде мнение от опит - кой с какво е карал , от какво е доволен и какво не, а не просто от слухове или разни класации - всеки може да си намери класациите в нета и да ги погледне или да се говори на база митове за определени марки. Според мен идеята тук е да се сподели личният опит.
Коментар
-
Личният опит неможе да бъде обективна оценка, по простата причина че всеки кара по-различен начин, своя различен автомобил, по различни маршрути и в различни атмосферни условия. Точно затова споменавам на какво се базира изказаното от мен мнение, тъй като според мен ADAC не е "разна класация" или "мит". Подобни тестове на уважавани и сертифицирани организации са обективни, по простата причина, че изброените горе не са променливи, а почти константни величини. Hankook и VREDESTEIN са страхотни гуми, едните ги карах 5 години, другите 2. Нямам никакви забележки, освен че VREDESTEIN са малко шумни между 80 и 100 км/чNuova Croma - so far...so good
Fiat BRAVA JTD - ex love
Коментар
-
nikolay zhelev написа:Hankook и VREDESTEIN са страхотни гуми, едните ги карах 5 години, другите 2. Нямам никакви забележки, освен че VREDESTEIN са малко шумни между 80 и 100 км/ч
Коментар
-
Благодаря за мненията колеги, ще заделя някой лев... и мисля че най-добре е да взема комплект от 4 гумета Личния опит ми беше важен колеги, статийте и така-нататък тестове са прехвалени 100% ...Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
Мнение за...
Моля за мнение за гуми UNIROYAL 185/60R14-82H The Rain Tire.Усещам някакво люлеене и много по-шумни от стария FIRESTONE MULTIHAWK 175/65R14 82T,ако някой е карал да сподели на какво налягане ги кара и как държат на пътя.С 15 гуми по-добре ли стои на пътя,малко закъсняло питане ама паднаха ми 4 броя с джанти и ги взех, а си харесвам Мишлен.dimon
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар