Попринцип колата знам,че колата “пипа” масло-около 1 на 10 000!Така казаха колигети и бившия собственик.Та,мисълта ми е като сложа 5w40 да не го изяде за норматив?Иначе карам всичките си коли досега с Shell Helix Ultra 5w40 и съм супер доволен,но те не горяха изобщо масло!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за масло
Collapse
X
-
Ако гори масло над заводските норми, двигателят е за ремонт. Това е положението. Оттам насетне започваме с "ако"-тата. Ама ако не искаме да я ремонтираме, ама и не искаме да й доливаме постоянно скъпо масло-слагаме това, което съм показал. На износен мотор да му наливаме скъпо масло, това няма да го направи нов. Изпял си е песента и няма какво да му пазим повече. Всички мерки са само временна реанимация за отлагане на неизбежното.
--- Автоматично слети последователни мнения ---
glupaka написа: Преглед на мнениетоПопринцип колата знам,че колата “пипа” масло-около 1 на 10 000!Така казаха колигети и бившия собственик.Та,мисълта ми е като сложа 5w40 да не го изяде за норматив?Иначе карам всички те си коли досега с Shell Helix Ultra 5w40 и съм супер доволен,но те не гореха изобщо масло!Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар