Здравейте колеги от скоро съм собственик на фиат браво 1,6 16 V 97 година да попитам понеже ми предстои смяна на масло да попитам кой избор на масло е най добър
Аз съм за 5w40...Бях в твоето положение, когато попитах и повечето колеги ме посъветваха за 5w40. Не сгреших, че съм ги послушал и си карам с Castrol 5w40 Edge, малко по-скъпичко е, но пък малко
Да не правя реклама на колегата, който продава масло във форума, но при положение, че можеш да си вземеш 100% синтетика 5л. за 65лв аз специално не виждам по добро масло - качество/цена от Мотул 8100 5W40 X-cess, отделно въпросното масло има одобрени от фиат и покрива следните спесификации FIAT 9.55535 - H2/M2/N2, даже е подходящо и ако караш на газ
аз пак ще мина на селения голд с нея колата не пипаше маслото после кво стана почнах селения 20к после мотули ботули и харчи по 2 литра от смяна до смяна колата ли се прецака нещо незнам смених гумички на клапаните пак си остана харча пак ще пробвам с голда пък ще видим иначе по сервизите много хвалят мотула доста маже като се залееш трябва да е добро сега съм с мотул 6100 10в40 5 литра е 60 лв не е скъпо
Като ти знам чалъма на каране, що не пробваш с репсол 10/50 око 90лв. е.
Сега го погледнах тоя репсол, това масло е мотоциклетно ?, знам, че някои хора карат с мотоциклетни масла, но аз не бих, какво му е предимството пред другите ?
Просто питам, не че нещо, иначе по тая логика, защото се продават моторни масла изобщо ако мотоциклетните ги превъзхождат и вършат и тяхната работа ?
Казвам че са подходящи за нашите двигатели и нашите мераци да караме спортни коли. В никакъв случай не са подходящи за дизелови автомобили, но за един разреден двигател са прекрасна идея.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар