Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зимни гуми през лятото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Зимни гуми през лятото?

Някой по-вещ има ли да каже дали е удачно да се кара лятото със зимни гуми? Идеята ми е това лято да изкарам с тях и есента да си купя нови. Питам чисто от гледна точка на сигурността (не съм агресивен шофьор и спазвам ограниченията). Иначе е ясно, че ще се скапят и няма да са годни за сняг.
    Fiat Brava 1.8 16V

Може, след като не си рейсър, няма к’во да питаш.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Миналото лято така и напавих, имай предвид че към края на сезона спирането ще се влоши доста.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Нали никога не ползвам гумите на 100% като възможности, а много надолу. Карам и не ги мисля.
        Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

И,аз съм така сегашните зимни гуми ще си ги търкалям лятото,на есен ги слагам отзад и копувам други за отпред.
          Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

krasimir_77 написа:
            И,аз съм така сегашните зимни гуми ще си ги търкалям лятото,на есен ги слагам отзад и копувам други за отпред.
            Колега, това не е ли опасно? Те след лятото доста ще си влошат качествата и е възможно през зимата задницата да ти се пързаля наляво-надясно..
            Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

yivanov написа:
              krasimir_77 написа:
              Колега, това не е ли опасно? Те след лятото доста ще си влошат качествата и е възможно през зимата задницата да ти се пързаля наляво-надясно..
              Не колега поне за мен,3 коли съм сменил по този начин,НО 2 те даже и с летни от заде бяха.
              Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Редовно карам със зимни гуми (задни) през лятото. Просто задните не ги сменям и си стоят на колата и зиме, и лете. Видимо им няма нищо. Не са се стопили, както ме убеждаваха разбирачите. Е, предполагам, че в някаква степен са влошили характеристиките си, но не е нещо, което ми създава проблеми.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

По татово време нямаше зимни, нямаше летни, карахме с едни и същи докато сдадат багажа, изключвам т.н. "копанки", които тропаха яко и в крайна сметка катастрофите бяха по-малко по много причини, а най-вече че колите не бяха такива "зверилища" и закона се спазваше от по-голям процент от водачите.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Не знам колега ти как мислиш със зимни гуми и лятото , но още сега като падне един дъжд и не мога да направя едно рязко тръгване въртене 1,2 .......... а спирането е същото въпреки АБС .... Може и от гумите ми да е но те не са никак лоши Вреденщайн дот 12 година . Ами със по висока скорост 80-90- 100 във завой имам чувството ,че колата въобще не е стабилна.. все пак ти си знаеш според мен по добре купи едни чипици за 30-тина лева бройката едно лято ще те изкарат но ще е пъти по добре това е моето мнение успех . Българите често пестим от важните неща гуми , масло ....... ( Дано не обидя някого )
                    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Аз в завои влизам с 30-40, а не с 80-90 :D
                      Fiat Brava 1.8 16V

Коментар

говорим за между градски път ( не магистрала ) ти си знаеш пак ти казах
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колега, гледам колата ти в подписа е Брава. Гумите са ти (евентуално) 14". За под 300 лева можеш да се обзаведеш с комплект летни гуми 4 броя. Защо трябва да правиш гимнастики? Купуваш сега един пълен комплект гуми и поне 3-4 години си без грижи!

Коментар

emzo написа:
                            Може, след като не си рейсър, няма к’во да питаш.
                            Подкрепям напълно.
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                            X