Някой по-вещ има ли да каже дали е удачно да се кара лятото със зимни гуми? Идеята ми е това лято да изкарам с тях и есента да си купя нови. Питам чисто от гледна точка на сигурността (не съм агресивен шофьор и спазвам ограниченията). Иначе е ясно, че ще се скапят и няма да са годни за сняг.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимни гуми през лятото?
Collapse
X
-
krasimir_77 написа:И,аз съм така сегашните зимни гуми ще си ги търкалям лятото,на есен ги слагам отзад и копувам други за отпред.Fiat Brava 1.8 16V
Коментар
-
yivanov написа:krasimir_77 написа:И,аз съм така сегашните зимни гуми ще си ги търкалям лятото,на есен ги слагам отзад и копувам други за отпред.Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
-
Редовно карам със зимни гуми (задни) през лятото. Просто задните не ги сменям и си стоят на колата и зиме, и лете. Видимо им няма нищо. Не са се стопили, както ме убеждаваха разбирачите. Е, предполагам, че в някаква степен са влошили характеристиките си, но не е нещо, което ми създава проблеми.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
По татово време нямаше зимни, нямаше летни, карахме с едни и същи докато сдадат багажа, изключвам т.н. "копанки", които тропаха яко и в крайна сметка катастрофите бяха по-малко по много причини, а най-вече че колите не бяха такива "зверилища" и закона се спазваше от по-голям процент от водачите.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Не знам колега ти как мислиш със зимни гуми и лятото , но още сега като падне един дъжд и не мога да направя едно рязко тръгване въртене 1,2 .......... а спирането е същото въпреки АБС .... Може и от гумите ми да е но те не са никак лоши Вреденщайн дот 12 година . Ами със по висока скорост 80-90- 100 във завой имам чувството ,че колата въобще не е стабилна.. все пак ти си знаеш според мен по добре купи едни чипици за 30-тина лева бройката едно лято ще те изкарат но ще е пъти по добре това е моето мнение успех . Българите често пестим от важните неща гуми , масло ....... ( Дано не обидя някого )Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Humppa
Колега, гледам колата ти в подписа е Брава. Гумите са ти (евентуално) 14". За под 300 лева можеш да се обзаведеш с комплект летни гуми 4 броя. Защо трябва да правиш гимнастики? Купуваш сега един пълен комплект гуми и поне 3-4 години си без грижи!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар