Виж ти, а било маслото препоръчвано от FIAT като едва ли не задължително поне за FIAT, Alfa Romeo, Lancia и FIAT Professional. И сега какво ще правим?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
SELENIA за новите автомобили FIAT
Collapse
X
-
[quote="FIATIST"]milenskia написа:Аз моето Стило го карам близо 5 години с Selenia Gold 10W 40, ако сложа от горепосоченото 5w 40 има ли шанс да почне да го пие?FIATIST написа:"Колега ще ползвам една снимка на колегата ’’todorshalev’’ относно темата за маслото. Искама само да ти кажа, че за FIAT STILO трябва да слагаш маслото показано по - долу. Това е снимката на маслото, за което ’’todorshalev’’ говореше в темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...tart=0След като в тази тема се коментираше, че това масло се слага на новите автомобили FIAT та даже и на Punto MK2 и после при смяната на маслото след изминати 10 000 км. при източването му излизало чисто като сълза не виждам необходимоста на твоя FIAT STILO да слагаш Selenia Gold 10W 40. Докато при последните автомобили FIAT маслото е Selenia Motor Oil Pure Energy K 5W 40 или същото, но и с надписа MultiAir накрая. Това последното не е подходящо за твоя Stilo, защото не е от послeдните най - нови FIAT-и. Тази Selenia Gold 10W 40 става за твоя Stilo, но не е най - подходящото. Маслото с, което би ти се чуствал най - добре двигателя на твоя FIAT STILO, който започна да се произвежда от 2002 г. е Selenia Motor Oil 20 K долу на снимката.
Коментар
-
FIATIST написа:След като в тази тема се коментираше, че това масло се слага на новите автомобили FIAT та даже и на Punto MK2 и после при смяната на маслото след изминати 10 000 км. при източването му излизало чисто като сълза .....punto HGT
Коментар
-
[quote="milenskia"]FIATIST написа:milenskia написа:Аз моето Стило го карам близо 5 години с Selenia Gold 10W 40, ако сложа от горепосоченото 5w 40 има ли шанс да почне да го пие?FIATIST написа:"Колега ще ползвам една снимка на колегата ’’todorshalev’’ относно темата за маслото. Искама само да ти кажа, че за FIAT STILO трябва да слагаш маслото показано по - долу. Това е снимката на маслото, за което ’’todorshalev’’ говореше в темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...tart=0След като в тази тема се коментираше, че това масло се слага на новите автомобили FIAT та даже и на Punto MK2 и после при смяната на маслото след изминати 10 000 км. при източването му излизало чисто като сълза не виждам необходимоста на твоя FIAT STILO да слагаш Selenia Gold 10W 40. Докато при последните автомобили FIAT маслото е Selenia Motor Oil Pure Energy K 5W 40 или същото, но и с надписа MultiAir накрая. Това последното не е подходящо за твоя Stilo, защото не е от послeдните най - нови FIAT-и. Тази Selenia Gold 10W 40 става за твоя Stilo, но не е най - подходящото. Маслото с, което би ти се чуствал най - добре двигателя на твоя FIAT STILO, който започна да се произвежда от 2002 г. е Selenia Motor Oil 20 K долу на снимката.sigpic
Коментар
-
didich написа:FIATIST написа:След като в тази тема се коментираше, че това масло се слага на новите автомобили FIAT та даже и на Punto MK2 и после при смяната на маслото след изминати 10 000 км. при източването му излизало чисто като сълза .....sigpic
Коментар
-
FIATIST написа:Виж ти, а било маслото препоръчвано от FIAT като едва ли не задължително поне за FIAT, Alfa Romeo, Lancia и FIAT Professional. И сега какво ще правим?Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:FIATIST написа:Виж ти, а било маслото препоръчвано от FIAT като едва ли не задължително поне за FIAT, Alfa Romeo, Lancia и FIAT Professional. И сега какво ще правим?ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
[quote="FIATIST"]milenskia написа:FIATIST написа:milenskia написа:Аз моето Стило го карам близо 5 години с Selenia Gold 10W 40, ако сложа от горепосоченото 5w 40 има ли шанс да почне да го пие?FIATIST написа:"Колега ще ползвам една снимка на колегата ’’todorshalev’’ относно темата за маслото. Искама само да ти кажа, че за FIAT STILO трябва да слагаш маслото показано по - долу. Това е снимката на маслото, за което ’’todorshalev’’ говореше в темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...tart=0След като в тази тема се коментираше, че това масло се слага на новите автомобили FIAT та даже и на Punto MK2 и после при смяната на маслото след изминати 10 000 км. при източването му излизало чисто като сълза не виждам необходимоста на твоя FIAT STILO да слагаш Selenia Gold 10W 40. Докато при последните автомобили FIAT маслото е Selenia Motor Oil Pure Energy K 5W 40 или същото, но и с надписа MultiAir накрая. Това последното не е подходящо за твоя Stilo, защото не е от послeдните най - нови FIAT-и. Тази Selenia Gold 10W 40 става за твоя Stilo, но не е най - подходящото. Маслото с, което би ти се чуствал най - добре двигателя на твоя FIAT STILO, който започна да се произвежда от 2002 г. е Selenia Motor Oil 20 K долу на снимката.
Коментар
-
колегата дето каза че парите са приоритет е напълно прав ... Т.е. примерно Елф плаща много пари на Рено да препоръча тва шибаното масло за автомобилите си .Пример разговора ми с един клиент в сервиза "Добър ден , с нещо мога ли да ви помогна -казвам Аз . Ами искам да сменя маслото на колата но първо да попитам имате ли масло Елф - казва клиентът . Да, имам такова масло ,но защо точно Елф искате имам доста масла с по добри качества от Елф -казвам Аз .Искам елф защото Елф пише на капачката за маслото .... и сигурно такова трябва да се слага ... "Следователно аз започвам да го убеждавам че не е важна марката на маслото а изискванията които има автомобила към вискозитета , присадките и качествата на маслото , а той чичката стои и се пули насреща ми и ми вика най-накрая "Ами сега то това си пише това ще сложим " .... и кво правим важното е рекламата да е там .... аз карам с Аджипт ( Ени) 5в40 (526000 км ми е ЖТД-то) и съм страшно доволен !
Коментар
-
didich написа:Няма как добро и качествено масло след 10 000км да го източиш на сълза, доброто масло потъмнява, това означава, че има добри миещи способности и не само, аз лично не бих си налял масло в мотора, което след изминат интервал стои чисто като сълза.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
На снимката се вижда че има потъмняване на маслото, което е абсолютно нормално, просото винаги маслото потъмнява заради температурата на двигателя. важно е като го пипнеш с пръст да няма отлагания и да не е станало на вода.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
[quote="milenskia"]FIATIST написа:milenskia написа:FIATIST написа:milenskia написа:Аз моето Стило го карам близо 5 години с Selenia Gold 10W 40, ако сложа от горепосоченото 5w 40 има ли шанс да почне да го пие?FIATIST написа:"Колега ще ползвам една снимка на колегата ’’todorshalev’’ относно темата за маслото. Искама само да ти кажа, че за FIAT STILO трябва да слагаш маслото показано по - долу. Това е снимката на маслото, за което ’’todorshalev’’ говореше в темата http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...tart=0След като в тази тема се коментираше, че това масло се слага на новите автомобили FIAT та даже и на Punto MK2 и после при смяната на маслото след изминати 10 000 км. при източването му излизало чисто като сълза не виждам необходимоста на твоя FIAT STILO да слагаш Selenia Gold 10W 40. Докато при последните автомобили FIAT маслото е Selenia Motor Oil Pure Energy K 5W 40 или същото, но и с надписа MultiAir накрая. Това последното не е подходящо за твоя Stilo, защото не е от послeдните най - нови FIAT-и. Тази Selenia Gold 10W 40 става за твоя Stilo, но не е най - подходящото. Маслото с, което би ти се чуствал най - добре двигателя на твоя FIAT STILO, който започна да се произвежда от 2002 г. е Selenia Motor Oil 20 K долу на снимката.sigpic
Коментар
-
ilko-gd написа:didich написа:Няма как добро и качествено масло след 10 000км да го източиш на сълза, доброто масло потъмнява, това означава, че има добри миещи способности и не само, аз лично не бих си налял масло в мотора, което след изминат интервал стои чисто като сълза.punto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар