Здравейте!Мой приятел си купи Фиат Мареа 2.4 с проблем. А той е следният: Скоростите влизат без да се натиска съединителя при запалена и изгасена кола. Съединителя като се натисне се чува едно стъргане и това е. Колата не потегля. Мислите ли, че съединителят е за смяна? Другият ми въпрос е дали съединител от 1.9 или браво ХГТ пасва на 2.4. От ХГТ към 1.9 намерих това: "мога да те посъветвам следното.отивш в някоя автоморга и си купуваш маховик за браво 2.0 хгт без значение кой от двата мотора и задължително вземи и болтовете.струва 30-50лв.от там в магазина и купуваш комплект съединител за този маховик(браво хгт)сменяш и забравяш за тези демферни маховици(струват около 600-700лв) успех". Но дали ще стане и при 2.4?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съединители на Фиат Мареа 2.4 JTD и Браво 1.9 JTD и 2.0 HGT.
Collapse
X
-
Тъй както те чета по-скоро е скоростна кутия, а не скорости. Защото как ще "влезе" скорост на запален двигател, без натиснат съединител и тази кола няма да потегли???А приводите на скоростния лост прегледахте ли ги? Да не е там проблема - да не е закачен и да си мислите, че "вкартвате" на скорост, а само той да се мести?Преди 8 години счупих скоростна кутия - ситуацията беше аналогична - можех да си изредя скоростите от първа до пета и задна, на запален двигател, но без колата да потегли. Смених кутия (това на стария ми Форд), но съединител не съм пипал.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
При всички случаи трябва първо да се свали кутията и да се погледне каква е причината преди да купуваш каквото и да е.За да включваш свободно при запален двигател значи е прекъсната връзката между двигателя и скоростната кутия.Може да е скъсана главинката със шлиците на водимия/феродовия/ диск,което е по добрия вариянт.Може да е скъсан първичния вал/опашката/на скоростната кутия или да са замазани шлиците.Без да се свале скоростната кутия е само гадаене.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар