Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с трета скорост

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с трета скорост

    Здравейте.Първо честита нова година.За мен обаче не започва добре.Преди малко,както си карах колата се получи следния проблем.При включване на трета скорост вместо да си наеме колата нормално тя започва да вдига оборотите все едно е на свободна,а реално не върви.Километрите се покачват също ,но оборотите отиват в небесата,а и звука ясно се чува,че е все едно на свободна.Нещо как да обясня средно между свободна и на скорост.С другите скорости няма абсолютно никакъв проблем.Потеглям нормално върви нормално.Поне на този етап не се е появил проблем.Скоростите си влизат нормално без никакво усилие даже и проблемната трета влиза така съвсем спокойно с два пръста.Просто нещо и стана и форсира двигателя.Колата е Фиат Пунто МК2 2000г. Дизел.Ще се радвам,ако ми помогнете.

    #2
    еми колега трябва да се проверят щангите ако е с щанги ,щото май имаше и едни с жила ,ако всичко е ok проблема е в скоростната кутия .. или нещо съеденителя буксува на 3та ,пробвай да караш на 5 с 40км и газ до долу и следи дали ще покачи обороти все едно си на свободна
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

    Коментар


      #3
      Значи съединителя може да боксува само на определена скорост така ли.Аз мислех,че ако е от него ще боксува на всички скорости.Иначе утре ще пробвам това,което си казал да видя,но имам усещането,че няма да прави проблем,защото тази вечер пробвах на 4-та нещо подобно и не направи проблем.Само и единствено на 3-та скорост го направи.

      Коментар


        #4
        До колкото разбирам, ти включваш 3-та, даваш газ, стрелките за оборотите и скоростта се вдигат, но колата не тръгва. Което мен ме навежда мисълта, че има проблем във кутията.
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

        Коментар


          #5
          Оборотите се вдигат все едно давам газ на свободна.Двигателя започва да реве, стига 3000 оборота,а реално скоростта се покачва много бавно за 1000 оборота едва с около 5км/ч. се е покачила.Направо двигателя работи на празен ход,но има и явно леко сцепление ,защото не спирам изцяло.Включвам 4-та и всичко се оправя.Но явно има проблем със кутията ще я карам на ремонт.Можете ли да ми препоръчате сервиз в Пловдив,където да я закарам?

          Коментар


            #6
            Може да буксува при определени моменти съединителя, първо го провери дали е той, че да не ти натресат в някой сервиз измислен проблем със скоростната кутия !!

            Коментар


              #7
              Знам,че може и така да стане с измислен ремонт,но аз не знам как да го проверя.Нямам нито уменията нито условията да го проверя.Съединителя ми наистина правеше проблеми от доста време.Отделя много високо горе.Почти без полусъединител отделя почти в най-горна точка.Ако съм на по-високи обороти и го натисна да сменя лагера изсвирва,но просто ще трябва да се доверя на някой сервиз да диагностицира проблема и да видим как ще го отстраним.Затова и се надявам да препоръчате някой сервиз или майстор от Пловдив или региона да я погледне.Точно се прибирам след като направих един тест за да видя по обстойно как стоят нещата,че проблема се появи снощи вечер и не бях пробвал допълнително.Значи получава се следното на всяка друга скорост проблем няма.Ако включа от 2-ра направо на 4-та също няма проблем макар и с доста ниски обороти колата постепенно си набира мощност и обороти и се движи нормално без придърпване или нещо от сорта.При включване на 3-та и ако оборотите са по ниски от около 1600 този звук не се появява колата си набира нормално,но при достигане на около 1600 оборота се появява един звук все едно вятър преминава през нещо например през тръба малко е трудно да се опише едно такова характерно свирене,но колата продължава да ускорява и на около 2000 оборота се движи с 50км/ч(според мен е нормално),но звукът колкото повече я напъвам на трета все по силен става.Звукът мога да го оприлича на нещо подобно от виене на водната помпа на някоя кола когато не е наред.Включвам 4-та и се чува само звука на двигателя това свистене или свирене изчезва.Скоростите се включват много лесно и плавно независимо дали двигателя е изгасен,запален или в движение.Даже и проблемната трета скорост няма проблем с включване или изключване.Опитах се да го обясня максимално подробно и съжалявам за прекалено дългия коментар,който се получи.Много съм благодарен за помощта,която ми оказвате.

              Коментар


                #8
                Потърси тук във форума, колегите бяха препоръчали човек, които е от Пловдив и се занимава само с италиански автомобили. Казах, че хора от други градове идвали при него.

                Коментар

                Working...
                X