Здравей колега, аз карам дизелово и 1,9 мотора. И да ти кажа е доста икономично на дълго съм стигал 4,3 литра по борд компютър иначе лятото с пуснат климатик по магистралата 5/100 и скорости около 120км/ч. Относно бензина нямам много впечатления освен от мои познат с 1,2 мотора от които казва че е доволен от разхода и вървежа. Относно електрониката не се плаши един хубав акумулатор по мощен и нямаш грижи. Но най-важно е да попаднеш на читава кола. Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел
Collapse
X
-
tambuhtaneca написа:Щом колегата смята да минава по 60-100 км на ден, мисля, че варианта му е само 1 и това е кола на метан. Иначе разликата между кола на газ и дизел е минимална в полза на газта.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Подкрепяш я нали караш на газ...И така... повечето които карат газлийки ще ти кажат взимай газ няма по добро от кола на газ, същото е и с нас дето караме печки... ще ти кажем вземай печка... Но я да видим и направим една равносметка... защо по голяма част от сменящите автомобили се насочват от бензин газ към дизел а много малка част (аз лично не съм чул) да продадат читав дизел (комън рейл..нали уж говорим за по нови) за да си вземат газлийка?
Коментар
-
Мен пък ми е чудно как определяте това "повечето ще ти кажат" или " по-голяма част от сменящите" или някои казват даже 90 процента 60 процента за нещо?Как ги определяте тия неща?Статистика ли водите?Или каквото около вас такова и навсякъде?Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Много си е сериозно моето мнение защото е от лично и професионално наблюдение на собственик на една от най големите автоборси в централна България..Тенденцията си е такава че се купуват повече дизелови автомобили.. А представи си че бяха и на цената на бензиновите.. тогава разликата щеше да е още по голяма. Отново казвам.. лични и професионални наблюдения!
Коментар
-
http://www.youtube.com/watch?v=DItQ91F_yQcПо нагледно от това няма...това си е моята кола...разхода ти си прецени как е...и дали някоя газаджиика щеше да изхарчи по-малко...и дали си струва в колата ти да мирише на пръднато...да минаваш прегледи и на още нещо....и през месец да ходиш на диагностика, защото "нещо не работи равномерно" или "не пали на бензин/газ"...лично аз не мога да се прежаля за кола с разни туби и какво ли не още вътре. На баща ми колата е с метан...даде една торба пари за цялата уредба и сега минава 250км с 20лв...супер е да...но печката си е печка, а от 115-те кончета на марийка няма и спомен като включи на метан...Това го разбирам само за някой примерно ДОДЖ с 5-6 литров мотор и 200-250 коня...да не усещам разликата, че е бензин/метан в друго освен пари бутилката да стои отзад за да не ми мирише...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Re: Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел
hp2010 написа:Здравейте колеги, ...какво бихте ми препоръчали 1.6 16V бензиновo стило с газ или направо 1.9JTD дизелова. Че ще ми се налага да пътувам често. Пътувам градско, изминавам средно 60км-100км на ден.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
lhristov написа:hp2010 написа:Здравейте колеги, ...какво бихте ми препоръчали 1.6 16V бензиновo стило с газ или направо 1.9JTD дизелова. Че ще ми се налага да пътувам често. Пътувам градско, изминавам средно 60км-100км на ден.
Коментар
-
Toва са глупости !!! Бомбиии аааа ууу.Карал съм и на газ и на метан. Когато човека, който е монтирал уредбата е кадърен - няма проблеми.Не съм усетил нито един път миризма на газ или метан в купето и двигателния отсек.Метана е най-оферта за къси разстояния, но пълно щастие няма !Вариантите са 2:- обикновена метанова уредба - което автоматично означава, че колата става тромава, разбирай от 100 к.с. кола, около 50.- метанов ижекцион - тук също не е цвете положението, колата трябва да работи на бензин, докато рейката се подгрее с "празни" импулси. Средното време необходимо на валтек/рейл рейка за подгряване е около 2 до 3 мин, след това време колата може да обърне метан и няма да придърпва много.Естествено има рейки/инжектори, които по-малко се влияят от ниската температура. Трябва към купа да добавиш и аванс процесор, за да може от 100 коня да останат да кажем 80-85.Сложи сега цената на метановата бутилка, на аванс процесора, на инжекциона, на скъпата рейка и си направи чертата.На метан също на кратки разстояния разхода е голям. Кратки , разбирай до 5км.Дизела ако ти гори лятото 9, зимата ще ти гори 10.-----------p.s. ей ся изхабих 1 акумулатор и 20 мин време, да запаля една служебна каляска на газ директно. Не е палена 5 дена, бензиновата помпа си е за минала , а винаги има бензин и се кара на бензин. Детонации, клатене на обороти, рейката не може да тръгне директно на газ ...... абе .....F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
evgeni85 написа:lhristov написа:hp2010 написа:Здравейте колеги, ...какво бихте ми препоръчали 1.6 16V бензиновo стило с газ или направо 1.9JTD дизелова. Че ще ми се налага да пътувам често. Пътувам градско, изминавам средно 60км-100км на ден.punto HGT
Коментар
-
Това което казва emzo, до някъде е така и до някъде не. Обобщавам, моята Мареа е с метан, не е инжекцион, но е с адванспроцесор, емулатор и разни такива нещица. В крайна сметка, въобще не се усеща да е 50-60коня, това означава да върви колкото Тикото-ми, а въобще не е така, върви си съвсем прилично и повече от очакванията ми. За разхода, не знам с коя кола, мога да направя 8-9лв на 100км разход по магистралата, със скорост 120-140км, или 10-11лв градско, при усовие че карам сравнително голяма кола, с не малък мотор. За паленето на Газ директно, говоря за Пропан, до сега в семейството сме имали 4 коли на бензин/газ, нито една не е имала проблем с паленето на газ в студеното, дори и сегашното Тико, говоря за обикновено АГУ.За по горе, където колегата kiselo казва, че смърдят колите които са на газ или метан, категорично казвам че не е така.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар