Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ха-ха jtd 105 e кенеф?,ами стилото какво да каже с клапата за меко гасене,лайняната променлива геометрия на турбото и гадните тампони на двигатела.алфата и ланчията са класа отгоре.иначе 1,6 при стило е с много дефектирали еку-та

Коментар

ivel написа:
      ...ами стилото какво да каже с клапата за меко гасене,лайняната променлива геометрия на турбото и гадните тампони на двигатела.алфата и ланчията са класа отгоре...
      Искаш да кажеш,че JTD мотора на Стилото му е най-големият проблем,а същият двигател при Алфа и Ланчия вдига нивото им и нямат геометрии,клапи за меко гасене и т.н.?
      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

нищо подобно,като цяло всички jtd-та са си мн. добри,просто при браво,брава,няма клапа за меко гасене и няма променлива геометрия,съответно и клапан,така,че по-малко работи,по-малко проблеми,но въпреки това са си мн.добри мотори.разглобявал съм jtd ,карано без масло и съответно блокирало.трябва да ти кажа че е голямо куче

Коментар

ivel написа:
          ха-ха jtd 105 e кенеф?,ами стилото какво да каже с клапата за меко гасене,лайняната променлива геометрия на турбото и гадните тампони на двигатела.алфата и ланчията са класа отгоре.иначе 1,6 при стило е с много дефектирали еку-та
          пълни глупости. За стиловия JTD. Предпочитам най скапания комънрейл с променлива пред такъв без. А точно стилотата са доста сполучливи от към механика на турбината. лайнянагеометрия може да си виждал на кола карана с олио и всякакви подобия на дизелово гориво.
          Powered by Emzo

Коментар

не се изказвай неподготвен и непознаващ принципа на променливата геометрия.много от съвременните мотори,включително и на фиат не използват променлива геометрия.успех

Коментар

От кога стана пък ти компетентен по всички въпроси и пророк това колко аз разбирам. Личните си нападки ги задръж за вкъщи а не за тук.
              Powered by Emzo

Коментар

всичко се вижда,а от кога какъв съм станал,си знам аз.спирам до тук,че ще трябва да се намесва модератор.иначе вече над 15 г се занимавам с двигатели и техните проблеми,така,че не вярвам точно ти да ме уплашиш

Коментар

evgeni85 написа:
                  184 коня бмв с 400нм.въртящ момент ми гореше 7 в града при всякакво каране. И за лаиците ще спомена ..пълно-пълно.
                  Искаш да кажеш,че ти гори 7 ако си караш като някъв дядка и пак ти гори 7 ако караш като рали пилот? :D
                  Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

nanobanano написа:
                    evgeni85 написа:
                    184 коня бмв с 400нм.въртящ момент ми гореше 7 в града при всякакво каране. И за лаиците ще спомена ..пълно-пълно.
                    Искаш да кажеш,че ти гори 7 ако си караш като някъв дядка и пак ти гори 7 ако караш като рали пилот? :D
                    Дайте го това БМВ, да видим колко ще изгори, като го карам както аз си знам. Ама горивото от вас, ако изгори повече от 7 в гарда. :D
                    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Alex_RT написа:
                      Айде да да сме обективни:Разхода градско на ново 330 е 9,3 l /100нафта.
                      Play Golf ,but not drive golf!!!
                      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

напред да учим математика-знаеш ли кога бмв-то ще гори 7 на сто с мъгел и то в града-точно на 38-януари ще гори толкова

Коментар

не подценявайте новите технологии ,с Fuel Shark Saver - http://www.ecofuelmanagement.com/bg2/ 7/100 даже е висок разход ...
                          Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

Princo написа:
                            Emo91 написа:
                            Най-евтино е да караш на газ, тук спор няма. Въпроса е да намериш читав бензинов двигател, който няма да ремонтираш през ден. Дизела е икономичен спрямо бензиновата кола ако се кара на бензин. Ако изключим ремонти по моторите, то на газ излиза много по-евтино от дизел да се кара. След като търсиш най-евтиното гориво -----> газ. Не съм компетентен по моторите на Стило, но 1.2 80кс също не е лошо, поне съм се возил и не съм усетил да е малко. Говорим за градско. Ако караш много извънградско 1.2 мисля че е малко.
                            Не го заблуждавай човека,моля те ... Това че ти мислиш по този начин,не означава,че е така.Не се заяждам,нищо лично. Най-евтино е на метан принципно ... На газ,да вземе кола дето няма газ,тепърва да и слага инжекцион,дето трудно ще намери някой да му го настрои правилно,че да няма проблеми - трудна работа.И много ме кефи как смятате средния разход на газ,ама никой не слага парите дето пак се сипва бензин,да може колата да пали на бензин,а зимата работи и повечко на бензин докато вдигне определените градуси да превключи на газ ... От друга страна при дизела няма такива работи и разликата между газ и дизел му излиза 2-3 лв.Вярно е,че за 10к километра идват 200-300 лв.,но тая газова ще я избива поне минимум 2 години и тея пари няма да ги усети,да не говорим че се лишава от огромното удобство да си кара колата така както е излезнала от завода.Та моето мнение - малък дизелов двигател до 90 коня - Stilo 1.9 JTD 80,Punto 1.9 JTD,Grande Punto 1.9 Multijet - удобни варианти.
                            Колега такси на дизел виждал ли си ?? Ясно е че на газ е много по-евтино, без никакво значение как мериш среден разход и тн. Палиш си колата, пушиш 1 цигарка или като мен пускам си една песен докато прехвърли на газ и готово. На 1 място колата изгаря смешно количество бензин докато позагрее и отнема както казах 1 цигара време А може и да си вземе кола с вече сложена газова. Пък вече ако нямаш и търпение и си бичиш на бензин докато загрее в 6к оборота, по-добре си вземи дизел. Макар че в който и дизел да се возя, докато почне да духа топло от парното трябва да обиколя София.Коментара ми е като цяло за газ/дизел, Стиловски мотори не разбирам
                            BMW E46 coupe
                            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Виждал съм, да.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз имам доста клиенти таксиметрови шофьори и не съм виждал в София. Това си е мое мнение, в никакъв случай не задължавам никой с него. Като ви кефи бъдете по-големи донори от мен на Лукойлите, те предполагам някой ден ще ви сложат снимка на входа им.
                                BMW E46 coupe
                                Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Working...
                                X