Абе, мислех да не пиша, но...Опита ми е от една година. Минал съм 14 х. километра. На дълго - веднъж до Хасково, Плевен и 4 пъти до Враца, 2 пъти до Лом. Останалото в София.Монтирах газовата веднага след като взех Стилото - 850 лв. Проблеми - месец след монтажа някак загуби центровка. Нямаше мощност. В сервиза я настроиха безплатно.Когото зареждам си записвам в тефтер.Разхода на газ е еднакъв и зиме и лете, ясно е защо - колата трябва да загрее до 30 °С и тогава прехвърля. Средно в града е 9,2/100. Извън града - 8,2/100.Бензин... ами гори бензин, разбира се. Зимата - 1,5/100. Лятото средно е под литър. Или по-точно 0,9/100.Това е. Тези стойности са усреднени с ексел. И разбира се, има и изключения. Едно е да караш със 100, друго е 120, трето и четвърто - 140 и 160. :D Тошко знае ЩО?Аз за себе си сметката съм я направил. Сметнах си, че трябва да мина около 14 х. км. за да си избия газовата. Е, готов съм. Никого не агитирам. всеки смята сам за себе си.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел
Collapse
X
-
todorshalev написа:nanobanano написа:Значи в момента на градско на ГАЗ гори около 14 лв./100 км. а на дизел ако гори 7литра/100 градско излиза около 18лв/100 км.Или иначе казано 4лева на сто километра грубо разлика при само 100 км. си е направо хвърлени пари на вятара.А на 10000 км са 400 лв.Или иначе казано като дойде време да сменяш маслото,ще си спестил добра сума ...evgeni85 написа:Нека сме реалисти... Тези които карат на газ и не са карали дизел ще ти кажат вземай с газ. А тези които карат дизели защото са карали коли на газ ще ти кажат ДИЗЕЛ.Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
evgeni85 написа:А дизела хем ви е икономичен хем има повече динамика.Двете не се връзват,нещо. Приятелъ в кой век живеешъ?Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Говорим за гонене на най-нисък разход приятелъ,или в твоя век като натискаш повече колата,гори по-малко.[/quote] Колега, ако се качиш малко да покараш съвременен дизелов мотор ще остане учуден колко пъргава може да е една кола и същевременно да гори между 4,5 - 5л нафта - средно на месец/седмица. Горното твърдение се основава на 2г. Пежо 206 1.4 HDI и 1г. Фабия 1.4 TDI - и двете служебни - т.е. без ограничения и се карат без да се съобразявам разход, скорост и т.н. А по темата - Макар че карам Стилото само на бензин - препоръчвам да колегата JTD - мотора, а аз газ няма да сложа , по-скоро на сменя двигателя или цялата кола с дизеловаFiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
-
mayora написа:Колега, ако се качиш малко да покараш съвременен дизелов мотор ще остане учуден колко пъргава може да е една кола и същевременно да гори между 4,5 - 5л нафта - средно на месец/седмица.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
evgeni85 написа:krasimir_77 написа:Очудехте ме,Каза оня аз газ няма да сложа но само на бензин карам,но ще сменя мотора с дизелов..уужасс Българио!!Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.
Коментар
-
Правя над 30 000 км годишно на газ с личната си кола, карам и служебни коли-дизел са. Дизел е таралеж в гащите особено над 10 г и поне 250000 км и то ако си късметлия. Насочи се към стило 1,2 или 1,4. За конете си вървят добре и са икономични. Частите са по евтини спрямо дизеловите ( няма турбо, демпферен маховик и помпа). Погледни колко таксита са дизел и колко са с газ. Бакшиш да се прекара Видял ли си мисля отговора е ясен. При равни коне бензина гори по малко в пари. Метан е най изгодно, но спрямо газта е незначителна разликата име си заслужава1,6 на газ ще ти даде 7-10 разход1,9 115 ще даде 5-8 нафтаСмятай от тук +/- на двете и решавайУспехPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Я да сравним колно теми има (проблем турбо помпи и маховици) и колко със ( гасне на газ не върви на газ не пали, няма мощност, висок разход на газ, проблем с газов инжекцион, не върви вече на бензин, и много подобни). Но нали знаеш който каквото има това е най хубавото. :D. Няма нищо по хубаво от немодифициран заводски двигател. Имах 3 коли бензинови (1на газ) преди да се кача на дизелова и бях много ама много скептичен. След това смених още 4 и то само дизелови ( за 5 години) и то защото препродавам за финансова облага а не защото са проблемни. До сега съм имал 2 ланчии Капа дизелови едната Jtd, Bmw 330D e46 и стилото и мога смело и отговорно да заявя. За съотношението мощност/динамика спрямо консумация на нафта то комънлейл дизелите нямат равни. 184 коня бмв с 400нм.въртящ момент ми гореше 7 в града при всякакво каране. И за лаиците ще спомена ..пълно-пълно. Ако искаш да даваш с 2лв по малко на 100 км но да тикаш мъртвеца и да чакаш да направи 30 за да обърне на газ вземай кола с газ. За годините от които карам дизел никога не съм правел нито турбо нито помпи нито маховици и шайби. Сменял съм 1 път подгревни свещи и съм обслужвал редовно. Карал съм само с нафта от лукойл и омв. А на бензиновите? ... ламбда сонда, тръпкови моторчета газови клапани 2 пъти испарител и куп проблеми с центровка. Не мерси. Обичам миризмата на автогара. Тя ми напомня за мощност динамика здравина и икономия :D очаквам газаджиите да почнат да плюят.Послепис.. при равни коне бензина гори по малко от дизела... приятелю нещо си се объркал
Коментар
-
Айде да да сме обективни:Разхода градско на ново 330 е 9,3 l /100нафта.Къде го сънуваш разход 7?! Вярно дизела се троши по рядко ама едно стило е 3 бона, дали ако утре се скапе и трябва да извадиш 1000 лева ще ти е кеф?газовата поне се избиваП.с. Нищо личноPlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
9,3 трябва да е зиммата без термостат в задръстване по един час.. и пак няма да ги стигне.. Къде го видях моя разход ли? В габрово... близо 2 години го гледамПослепис.... къде видя ремонт за 1000 лв не знам какво трябва да замине... може би едновременно турбина помпа и дюзи и да спука главата нищо лично... втора ръка турбо читаво е 200 лв тук във фотума.. помпа читава е 200 лв тук във форума.. плаващ маховик е 150 лв читав..тук във форума,
Коментар
-
Айде и аз да споделя.....19 години и няколко месеца само дизел и то италиански.Предишните на бензин няма да ги плюя.Карал съм на бензин-газ когато една битова бутилка струваше 1,42лв-10 и нагоре кг и оттам прехвърляхме в автомобила. Да не забравяме,че почти към всеки дизелов лек автомобил се ,,закача,,по-голям дизелов и нещата получават други цифрови измерения и горните сметки отиват ясно в коя посока.Не става само с химикала или Ексела.Весели празници!!!Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар