Хората слагат газ, защото минават много километри и инвестицията се избива в рамките на 1 година, че и по малко, по същата причина на запад хората купуват дизел, никой не говори да сложиш газ и да минаваш по 20км на седмица, защото избиването на инвестицията ще стане доста по бавно и се обезмисля.kiselo, като имаш идване към София пиши едно ЛС, ще те повозя в пунтото и на газ и на бензин, ако усетиш миризма на газ ще ти дам пунтото да го караш една седмица в Благоевград :D tambuhtaneca, при слагането на ГИ, че сега и тези системи с течна фаза мога да ти каже, че на газ колите освен, че не губят никаква мощност даже и вървят повече от колкото на горивото, с което са излезли от завода
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел
Collapse
X
-
В някои краища на страната сигурно се купуват повече дизелови коли, ама не навсякъде. Някои си правят сметката просто да купуват по-евтина нафта от шофьорите в градския транспорт. Аз карам на газ личните си коли без изключение от 1997 г. насам. Пак от тогава карам служебни дизеларки. Ми както и да го смятам, на газ е по-евтино. Газта има и едно предимство, за което никой не отвори дума - в колата на практика имаш два резервоара за гориво, респективно две почти автономни горивни системи. Случвало ми се е да ми умре бензиновата помпа и докато я отремонтирам, си палех и карах на газ независимо, че беше зима. Ако колата беше дизел, при проблем с помпата щях да ходя насам - натам с градския транспорт. А аз това упражнение го мразя. еле пък ако се случи някъде далеч от дома - връщането с пътна помощ е неизбежно.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Абе... друго си е да замирише на автобус!При тия разкошни jtd-та, как въобще може да ви минава през ум за атмосферки на газ?!! Проста сметка показва, че икономията е не повече от 1.50, пряко сили 2 лева разлика. Затова пък газта си е бомба със закъснител. Не ми се коментират другите неудобства и усложнения...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
D. Stanev написа:Абе... друго си е да замирише на автобус!При тия разкошни jtd-та, как въобще може да ви минава през ум за атмосферки на газ?!! Проста сметка показва, че икономията е не повече от 1.50, пряко сили 2 лева разлика. Затова пък газта си е бомба със закъснител. Не ми се коментират другите неудобства и усложнения...FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
didich написа:Хората слагат газ, защото минават много километри и инвестицията се избива в рамките на 1 година, че и по малко, по същата причина на запад хората купуват дизел, никой не говори да сложиш газ и да минаваш по 20км на седмица, защото избиването на инвестицията ще стане доста по бавно и се обезмисля.kiselo, като имаш идване към София пиши едно ЛС, ще те повозя в пунтото и на газ и на бензин, ако усетиш миризма на газ ще ти дам пунтото да го караш една седмица в Благоевград :D tambuhtaneca, при слагането на ГИ, че сега и тези системи с течна фаза мога да ти каже, че на газ колите освен, че не губят никаква мощност даже и вървят повече от колкото на горивото, с което са излезли от заводаRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:didich написа:Хората слагат газ, защото минават много километри и инвестицията се избива в рамките на 1 година, че и по малко, по същата причина на запад хората купуват дизел, никой не говори да сложиш газ и да минаваш по 20км на седмица, защото избиването на инвестицията ще стане доста по бавно и се обезмисля.kiselo, като имаш идване към София пиши едно ЛС, ще те повозя в пунтото и на газ и на бензин, ако усетиш миризма на газ ще ти дам пунтото да го караш една седмица в Благоевград :D tambuhtaneca, при слагането на ГИ, че сега и тези системи с течна фаза мога да ти каже, че на газ колите освен, че не губят никаква мощност даже и вървят повече от колкото на горивото, с което са излезли от завода
Коментар
-
evgeni85 написа:kiselo написа:didich написа:Хората слагат газ, защото минават много километри и инвестицията се избива в рамките на 1 година, че и по малко, по същата причина на запад хората купуват дизел, никой не говори да сложиш газ и да минаваш по 20км на седмица, защото избиването на инвестицията ще стане доста по бавно и се обезмисля.kiselo, като имаш идване към София пиши едно ЛС, ще те повозя в пунтото и на газ и на бензин, ако усетиш миризма на газ ще ти дам пунтото да го караш една седмица в Благоевград :D tambuhtaneca, при слагането на ГИ, че сега и тези системи с течна фаза мога да ти каже, че на газ колите освен, че не губят никаква мощност даже и вървят повече от колкото на горивото, с което са излезли от заводаFIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
evgeni85 написа:Точно пъргавостта в града е важна. Не да се чуди да хълца ли да гасне ли или да тръгне при подаване на газ. Най малкото е че дизела силата му е в ниските обороти и има мощност в целия диапазон. Малък плюс ли е това за в града?FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Малко е некоректно да се сравнява ТУРБО автомобил с атмосферен. това е за спора дизел срещу бензин. Ако трябва се сравнява,сравнете 1.4 турбо 120 к.с. бензин ,срещу 1.9 120 к.с. jtd. За това мисля е безмисленно да се спори дизел или бензин. Нека автора на темата първо да пробва Stilo JTD и после да тества 1.6 16v и сам да си прецени кое го устройва. Мисля,че той се интересува по-скоро от разходите на автомобилите,от хора които имат такива. Така ,че по-добре си напишете реалния разход и за какъв автомобил става дума,а той нека си реши дизел или бензин. Аз имах Lancia Delta 1.8 V.V.T. 132 к.с. ,която преди 1 месец продадох. Карах я 6 и половина години и минах 100 000 км. за това време. И всичките км съм ги минал на газ. Още след като я купих сложих Газов Инжекцион. Ми 100к км. нищо не съм правил по него.Само профилактично чистех филтърчето му и това е.Нито един път не е изпаткала,замислила,кихала и т.н. Нито съм я донастройвал после,разместена или там си някаква центровка и т.н. И не е миришело в колата,защото отвора за зареждане стоеше на бронята,а не на бутилката в колата. Всичко е до хубав ГИ и качествен монтаж. Та разхода ми винаги е бил следния. Извън градско със средна скорост 100-120 двама човека,багаж и климатик ми даваше 9-9.2. А градско между 10.5 и 12.Но това при условие,че се кара нормално.Смяна на предавките между 2000 и 3000 оборота. Съвременните дизели не ги отричам,доста са добри.Но пак казвам,сравнявайте аналогични двигатели.Колегата ,който твърди,че се купуват повече дизели е прав предполагам,но това според мен е защото дизела претърпя голям скок от 97-ма година насам,а бензиновите бяха оставени на втори план и чак в последните години започнаха да ги развиват. За това просто няма избор от към бензинови двигатели. Та пак се обръщам към автора на темата,да покара и двата вида автомобил,да ги усети и тогава вече според фактите от колегите тук, за разход и потдръжка да реши кое му е по сърце и по джоба
Коментар
-
nanobanano написа:todorshalev написа:като човек който кара 1.6 16V бензин/ГАЗ ти препоръчвам да си вземеш ДИЗЕЛ ако си мислиш че 1.6 16V бензин/ГАЗ харчи малко то подлъгваш се в момента на газ дава 9.5 градско (ГАЗ) а извънграско м/у 8-11 в зависимост с колко карам
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар