Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По темата:1,2 или 1,4 с газ за икономия, попадаш и в малкия данък. евтин ангренажен комплект, евтин термостат за разлика от всички останали двигатели1,9 върви добре и гори добре в пари1,6 с газ -мога да кажа същото като за 1,9
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Всичко опира до това дали искаш максимално ефтино да се придвижиш от точка А до точка Б без значение дали ще те прескачат костенурките или не и дали ще ремонтираш често..Аз лично бих заложил на надеждността пъргавостта и икономията на немодифициран двигател.. най малко гледайки новините тези дни.
      Powered by Emzo

Коментар

Alex_RT написа:
        По темата:1,2 или 1,4 с газ за икономия, попадаш и в малкия данък. евтин ангренажен комплект, евтин термостат за разлика от всички останали двигатели1,9 върви добре и гори добре в пари1,6 с газ -мога да кажа същото като за 1,9
        Евала точно и ясно!!
        Kара фиат стило 1.2..16v.2002г.Преди Фиат пунто 1.2 8V,2001г,Опел кадет 1.6i(газ)1988г.Лада 1500 чиста!1977г.

Коментар

Аве тия кирливи jtd-та горят повече и това си е .Всяко тди ги слага в малкия си джоб.жтд115 си папа 10 градско при средна скорост 20км/ч като стой та гледай.
          nanobanano написа:
          А дизела хем ви е икономичен хем има повече динамика.Двете не се връзват,нещо.За да е икономичен трябва да не се натиска педала,тогава какво значение има,че е пъргав?
          Вземи 2 коли с еднаква мощност и виж при 160км/ч колко бензин ще опаткаш и колко нафта и удари чертата.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

аз като човек каращ дизел(и то жтд) му препоръчвам бензинова кола+газправиш ли си кефа с дизела,гори около 8 може и повечезимата трябва хубав акумулаторжтд-то гасне при всякакъв проблем(електроника,дюзи,помпа) и често заради тези неща пали труднов стоков вариант не върви повече от бензинова със същите коне,а след ремап почват проблемичакам да ме оплюете :D
            Bravo 1.9d 97г

Коментар

еми JTD до сега никога не ми е гаснало. Стоков със същите коне върви повече, а след ремап няма никакви проблеми.. единствения проблем дето може да имаш е като ти изолират картата на ЕГР-а е той повече да не шунтира
              Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
                еми JTD до сега никога не ми е гаснало. Стоков със същите коне върви повече, а след ремап няма никакви проблеми.. единствения проблем дето може да имаш е като ти изолират картата на ЕГР-а е той повече да не шунтира
                първия проблем след ремапа е съединителей това дизел сектата е много упорита :D
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Ами ако некомпетентен ти бара torque limitter-а може и съединител да смениш. Много зависи от мапъра а и от желанието на клиента дали ще доработва физически или не.
                  Powered by Emzo

Коментар

[quote="emzo"Вземи 2 коли с еднаква мощност и виж при 160км/ч колко бензин ще опаткаш и колко нафта и удари чертата.[/quote]На човека му трябва градски автомобил.Пътувам градско изминавам средно 60км-100км на ден
                    Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

просто няма как jtd, да не е по-добро от едно КИРливо тди,изключвам тези след2008-а.само надникнете във vw форума и вижте по колко теми се пускат на ден.за 10-те литра не ми се коментира,защото трябва да е карано на 4-5000 оборота,на постоянна ръчка.абе въобще не може да се сравни дизела на вагините с този на фиат.още повече ,че го казвам,защото съм имал и карал и двете.само за информация умната дюза струваше около700лв.да не говорим че работят като трактори.единствения плюс е по-лесното обслужване

Коментар

[quote=xx_x]
                        "emzo"Вземи 2 коли с еднаква мощност и виж при 160км/ч колко бензин ще опаткаш и колко нафта и удари чертата.[/quote написа:
                        На човека му трябва градски автомобил.Пътувам градско изминавам средно 60км-100км на ден
                        Ми още по-добре.В малък град да му гори 10 нафта и 15 бензин.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

nsn написа:
                          evgeni85 написа:
                          първия проблем след ремапа е съединителей това дизел сектата е много упорита :D
                          Сори майка, жтд105 е кенеф. По-скоро съединителя му.Стиловския съед. държи 50к с висок въртящ момент и има още живот в него.В Либра и алфа 115 е още по-добре положението.Браво/а духат супата....
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1.6 16V бензиновo стило с газ или направо 1.9JTD дизелова -това са условията в задачата 10/100 газ - 8/100 нафта ... - а това резултата Мога да се обзаложа че автора на темата ще купи нещо съвсем различно
                            Bravo 1.9 Mjet/120

Коментар

1,6 : 0-100=10,9 sec1,9 115: 0-100=10,7 sec( и е с 12 коня отгоре )
                              Play Golf ,but not drive golf!!!
                              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

xx_x написа:
                                1.6 16V бензиновo стило с газ или направо 1.9JTD дизелова -това са условията в задачата 10/100 газ - 8/100 нафта ... - а това резултата Мога да се обзаложа че автора на темата ще купи нещо съвсем различно
                                10 газ на куково лято....иначе си прав де...
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X