Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo - Бензин/Газ или Дизел

Здравейте колеги, интересуваме кое е по удачния вариант като разход за Stilo че ми трябва икономична малка кола, какво бихте ми препоръчали 1.6 16V бензиновo стило с газ или направо 1.9JTD дизелова. Че ще ми се налага да пътувам често.Пътувам градско изминавам средно 60км-100км на ден.Разбрах че вече газовия инжекцион е направен така, че да превключва през определено време на бензин да не се запушват дюзите и това ме накара да Ви попитам какво да избера.

Естествено че дизел
    Powered by Emzo

Коментар

Моля всеки да се обоснове защо колко ми излиза градско коя година е и т.н.

Коментар

като човек който кара 1.6 16V бензин/ГАЗ ти препоръчвам да си вземеш ДИЗЕЛ ако си мислиш че 1.6 16V бензин/ГАЗ харчи малко то подлъгваш се в момента на газ дава 9.5 градско (ГАЗ) а извънграско м/у 8-11 в зависимост с колко карам
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Обосновката е ясна.. 115 коня дизела 5,5 градско в Габрово и 4-4,5 извън и такава динамика в бензинова бангия няма да намериш.
          Powered by Emzo

Коментар

1.9 JTD 80 коня е правилният избор за теб.1.9 JTD 115 коня - извънградско 4,5 - 5/100,градско лятото без клима 6,5-7/100,зимата 8 си ги прави но с малко натискане.
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Дизел. Карал съм бензинови коли, но рахата откъм мощ, динамика и икономия, каквито имам с дизела съм нямал с тях.Колкото и съвременния дизел да е "изчанчен" откъм " сложности" по системите си то той е един надежден автомобил, особено за хора, които карат много.ПС: Говоря за дизела, като гориво, не като марка и модел автомобил. От Стило - нямам наблюдения.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Няма по надежден двигател на стило от JTD Едновалките...
                Powered by Emzo

Коментар

todorshalev написа:
                  като човек който кара 1.6 16V бензин/ГАЗ ти препоръчвам да си вземеш ДИЗЕЛ ако си мислиш че 1.6 16V бензин/ГАЗ харчи малко то подлъгваш се в момента на газ дава 9.5 градско (ГАЗ) а извънграско м/у 8-11 в зависимост с колко карам
                  Значи в момента на градско на ГАЗ гори около 14 лв./100 км. а на дизел ако гори 7литра/100 градско излиза около 18лв/100 км.Или иначе казано 4лева на сто километра грубо разлика при само 100 км. си е направо хвърлени пари на вятара.А на 10000 км са 400 лв.Или иначе казано като дойде време да сменяш маслото,ще си спестил добра сума ...
                  Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Еми карай си я и си свиркай :D :D
                    Powered by Emzo

Коментар

Най-евтино е да караш на газ, тук спор няма. Въпроса е да намериш читав бензинов двигател, който няма да ремонтираш през ден. Дизела е икономичен спрямо бензиновата кола ако се кара на бензин. Ако изключим ремонти по моторите, то на газ излиза много по-евтино от дизел да се кара. След като търсиш най-евтиното гориво -----> газ. Не съм компетентен по моторите на Стило, но 1.2 80кс също не е лошо, поне съм се возил и не съм усетил да е малко. Говорим за градско. Ако караш много извънградско 1.2 мисля че е малко.
                      BMW E46 coupe
                      Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

вземай дизела и си свиркай

Коментар

Emo91 написа:
                          Най-евтино е да караш на газ, тук спор няма. Въпроса е да намериш читав бензинов двигател, който няма да ремонтираш през ден. Дизела е икономичен спрямо бензиновата кола ако се кара на бензин. Ако изключим ремонти по моторите, то на газ излиза много по-евтино от дизел да се кара. След като търсиш най-евтиното гориво -----> газ. Не съм компетентен по моторите на Стило, но 1.2 80кс също не е лошо, поне съм се возил и не съм усетил да е малко. Говорим за градско. Ако караш много извънградско 1.2 мисля че е малко.
                          Не го заблуждавай човека,моля те ... Това че ти мислиш по този начин,не означава,че е така.Не се заяждам,нищо лично. Най-евтино е на метан принципно ... На газ,да вземе кола дето няма газ,тепърва да и слага инжекцион,дето трудно ще намери някой да му го настрои правилно,че да няма проблеми - трудна работа.И много ме кефи как смятате средния разход на газ,ама никой не слага парите дето пак се сипва бензин,да може колата да пали на бензин,а зимата работи и повечко на бензин докато вдигне определените градуси да превключи на газ ... От друга страна при дизела няма такива работи и разликата между газ и дизел му излиза 2-3 лв.Вярно е,че за 10к километра идват 200-300 лв.,но тая газова ще я избива поне минимум 2 години и тея пари няма да ги усети,да не говорим че се лишава от огромното удобство да си кара колата така както е излезнала от завода.Та моето мнение - малък дизелов двигател до 90 коня - Stilo 1.9 JTD 80,Punto 1.9 JTD,Grande Punto 1.9 Multijet - удобни варианти.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Нека сме реалисти... Тези които карат на газ и не са карали дизел ще ти кажат вземай с газ. А тези които карат дизели защото са карали коли на газ ще ти кажат ДИЗЕЛ.