Здравейте!Имам съмнение, че е спукано казанчето за чистачките на Пунто 55С, 1996г. Искам да го проверя, но не знам откъде се сваля.Някой знае ли колко вода трябва да побира (с/без пръскалки за фаровете) и как се демонтира туй чудо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Казанче за чистачки - Пунто
Collapse
X
-
под левия калник е и май се сваля кората под калника за да се свали самото казанче. пусни на търсачката и ще намериш друга такава тема - там има подробности.не се коси - и моето е пукнато ама аз си доливам като свърши докато текне от пробитото и си карам. нямам намерение да го оправям. аз колата тъй я взех... те италианците са големи калпазани!!! при тях нали е топло и хич не си дават труда да слагат антифриз / колата ми беше с разпорен радиатор на парното / и незамръзваща течност за чистачките. и като фане 1 студ - всичко леш - и продават колата на такива като нас и си купуват нова!казанчето се ремонтира най-лесно като се купи новоFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
Май всички с Пунто го имаме тоя проблем аз пуснах нова тема но със снимки (съжалявам за което) Свалянето става много бавно но като го свалих установих че има един отвор дето трябва да го няма или да има нещо в него Мисля да го занеса на заваряване на пластмаса и там да го стопят и залепят гадния отвор. Мисля че зимата това ще е проблем...ето темата + снимки в нея http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=10538
Коментар
-
а някой знае ли колко течност всъщност поема това резервоарче???да си направя сметка къде горе-долу е пукнато на мен два литра ми ги поема спокойно без да прелива от спуканотоFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Същият проблем -http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=10538Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
vesko.t написа:donnna написа:а някой знае ли колко течност всъщност поема това резервоарче???да си направя сметка къде горе-долу е пукнато на мен два литра ми ги поема спокойно без да прелива от спуканото
Коментар
-
Малко разяснения, моля!
The_Wicker_Man написа:Първо се развиват 2 болта под капака, после махаш кората на калника и го издърпваш. Много е педерско. Такова едно пипкаво. Докато го сваля един път (понеже ми се беше пукнал маркуча за задната чистачка и изтичаше течността), си изхабих нервите.
Коментар
-
Re: Малко разяснения, моля!
andrey написа:The_Wicker_Man написа:Първо се развиват 2 болта под капака, после махаш кората на калника и го издърпваш. Много е педерско. Такова едно пипкаво. Докато го сваля един път (понеже ми се беше пукнал маркуча за задната чистачка и изтичаше течността), си изхабих нервите.
Коментар
-
Re: казанче
kluchar написа:Да не го нагряваш много, че е от найлон! Топи се при по-ниска температура. Не е от пластмаса, като другите части. Лепил съм, но внимателно с поялник и напластяване на найлон.Стана хем едното беше много ударено.Не държи поксипол и подобни гадни лепила .
Коментар
-
Re: Казанче
kluchar написа:сваля се малко трудно щото са ми носили за лепене и един си беше наранил ръката като го вадил но били го блъснали сигурно трябва да свалиш подкалника и тогава да се види Търси в e PER за фиатСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар