Здравейте колеги ! Нека и аз ви споделя моят проблем , който е от 1 2 седмици . Карам Фиат Пунто 1.2 16 V - преди няколко седмици когато беше по студено в Бургас сутрин и вечер -4 -5 паля , подгрявам няколко минути и тръгвам - следователно нямам никакъв проблем . По принцип зареждам А95 на Ропмпетрол , последната седмица обаче реших да заредя на ОМВ - откакто я заредих там колата започна да придърпва и дори при едно палене сутрин запали по-трудно от обикновенното и то при 0 -1 градуса. Тук от няколко дни когато седя на светофар забелязвам , че оборотите изведнъж се вдигат и свалят все едно , че съм с газ . Въпросът ми е дали това се дължи на лошото гориво от ОМВ и дали понеже аз не карам много през седмицата и в повечето случаи зареждам за по 10 лв дали се утаява вода в резервоара и когато се смеси с горивото колата започва да придърпва .... С една дума дали това е от некачественото гориво или ако е друг проблем моля споделете
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.2 16 V - проблем с придърпване? Некачествено гориво?
Collapse
X
-
Re: Пунто 1.2 16 V - проблем с придърпване? Некачествено гор
Tadeli написа:Здравейте колеги ! Нека и аз ви споделя моят проблем , който е от 1 2 седмици . Карам Фиат Пунто 1.2 16 V - преди няколко седмици когато беше по студено в Бургас сутрин и вечер -4 -5 паля , подгрявам няколко минути и тръгвам - следователно нямам никакъв проблем . По принцип зареждам А95 на Ропмпетрол , последната седмица обаче реших да заредя на ОМВ - откакто я заредих там колата започна да придърпва и дори при едно палене сутрин запали по-трудно от обикновенното и то при 0 -1 градуса. Тук от няколко дни когато седя на светофар забелязвам , че оборотите изведнъж се вдигат и свалят все едно , че съм с газ . Въпросът ми е дали това се дължи на лошото гориво от ОМВ и дали понеже аз не карам много през седмицата и в повечето случаи зареждам за по 10 лв дали се утаява вода в резервоара и когато се смеси с горивото колата започва да придърпва .... С една дума дали това е от некачественото гориво или ако е друг проблем моля споделетеFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
-
Re: Пунто 1.2 16 V - проблем с придърпване? Некачествено гор
Mury написа:Tadeli написа:Здравейте колеги ! Нека и аз ви споделя моят проблем , който е от 1 2 седмици . Карам Фиат Пунто 1.2 16 V - преди няколко седмици когато беше по студено в Бургас сутрин и вечер -4 -5 паля , подгрявам няколко минути и тръгвам - следователно нямам никакъв проблем . По принцип зареждам А95 на Ропмпетрол , последната седмица обаче реших да заредя на ОМВ - откакто я заредих там колата започна да придърпва и дори при едно палене сутрин запали по-трудно от обикновенното и то при 0 -1 градуса. Тук от няколко дни когато седя на светофар забелязвам , че оборотите изведнъж се вдигат и свалят все едно , че съм с газ . Въпросът ми е дали това се дължи на лошото гориво от ОМВ и дали понеже аз не карам много през седмицата и в повечето случаи зареждам за по 10 лв дали се утаява вода в резервоара и когато се смеси с горивото колата започва да придърпва .... С една дума дали това е от некачественото гориво или ако е друг проблем моля споделете
Коментар
-
Tadeli написа:fuel injekcion написа:дюзи ,филтър ,свещи може да е нещо таковаFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:Tadeli написа:fuel injekcion написа:дюзи ,филтър ,свещи може да е нещо такова
Коментар
-
Ми колега малко е глупаво да те съветваме така, но добавки има във всяка бензиностаниця. Аз съм ползвал на Redex http://bomarbg.eu/redex.html една червена е за бензина. Ползвал съм и на STP въпрос на предпочитания и пари. Струват окол 20-25 лв. обаче бензина дето трябва да налееш стува повечко Също така, според мен е хубаво да сипеш и малко по-хубав бензинец 100 октана. Нека не забравяме и горивния филтър..... затова ти казвам, че е глупаво така да даваме диагнози.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
TAIF написа:Ми колега малко е глупаво да те съветваме така, но добавки има във всяка бензиностаниця. Аз съм ползвал на Redex http://bomarbg.eu/redex.html една червена е за бензина. Ползвал съм и на STP въпрос на предпочитания и пари. Струват окол 20-25 лв. обаче бензина дето трябва да налееш стува повечко Също така, според мен е хубаво да сипеш и малко по-хубав бензинец 100 октана. Нека не забравяме и горивния филтър..... затова ти казвам, че е глупаво така да даваме диагнози.
Коментар
-
TAIF написа:Ми колега малко е глупаво да те съветваме така, но добавки има във всяка бензиностаниця. Аз съм ползвал на Redex http://bomarbg.eu/redex.html една червена е за бензина. Ползвал съм и на STP въпрос на предпочитания и пари. Струват окол 20-25 лв. обаче бензина дето трябва да налееш стува повечко Също така, според мен е хубаво да сипеш и малко по-хубав бензинец 100 октана. Нека не забравяме и горивния филтър..... затова ти казвам, че е глупаво така да даваме диагнози.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:TAIF написа:Ми колега малко е глупаво да те съветваме така, но добавки има във всяка бензиностаниця. Аз съм ползвал на Redex http://bomarbg.eu/redex.html една червена е за бензина. Ползвал съм и на STP въпрос на предпочитания и пари. Струват окол 20-25 лв. обаче бензина дето трябва да налееш стува повечко Също така, според мен е хубаво да сипеш и малко по-хубав бензинец 100 октана. Нека не забравяме и горивния филтър..... затова ти казвам, че е глупаво така да даваме диагнози.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар