Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан пиропатрон или просто блокирал колан?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Спукан пиропатрон или просто блокирал колан?

    След влизане в голяма дупка със задна лява гума (гумата не се спука, но удара беше много силен силен) колана ми блокира и в колата се размириса на нещо като развалени яйца и пропан-бутан. Колана ме заключи и блокира, след това не иска да се връща,но не се движи и в двете посоки.Пробвах с удари по пластмасите в колонката където е механизма му - нищо.По таблото нищо не свети, не зная има ли връзка с възглавницата.Моля за съвети- дали търся друг механизъм, да търся пиропатрон и въобще какво да правя. Как се разглобява всичко, за да достигна до проблемния възел и по какво да разбера дали подлежи на ремонт и да търся друг механизъм пироптрон или... и аз незнам какво...Предварително благодаря !
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    #2
    Смени колана- той си е заедно с патрона. Писал съм някъде как се сменя- потърси. Разкачане и закачане на кабела на пиропатрона- при РАЗКАЧЕНИ клеми на акумулатора.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

    Коментар


      #3
      Може и да е с коланите с дългото рамо, и да е само с пружина и съчма.Разглобяваш двата прга на предна и задна седалка понеже застъпват кората на колонката, развиваш горе на колана болта и кората излиза, мисля че имаше и две щипки така че внимавай да не ги счупиш от студа. После имаш една планка изглежда като месингова и в нея е захващащия механизма болт. Планката ограничава дълбочината на болта, мисля че беше 16 или 17 като номер, хвани и я изкриви за да го развиеш иначе няма да успееш.Различните модели на пиропатрони са напълно заменяеми дан е те притеснява размера им. Аз бях с магнети марели а после сложих някъкъв полски.пп Надявам се да става дума за брава или марея че ако е браво там е голяма разправия, свалят се задните седалки и кората.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТКАЧЕНА АБ
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

      Коментар

      Working...
      X