Повода за тази тема беше въпроса на Коцев неговата Панда постоянно ли е 4х4.В по горния ми пост всичко което е написано се отнася за неговата Панда.Наистина след 2008-9 година някъде премахват вискомуфата и променят системата 4х4,което е по доброто и за предпочитане.Не съм запознат точно с този модел.У нас не съм ги срещал.Виско муфата никога не може да достигне 50% от полагаемия му се въртящ момент към задния мост.Виско муфата за да зацепи е необходимо да загрее до известна температура,а това става с приплъзване между входящия и изходящия вал/вътре в нея има специални дискове,които плуват в силиконова течност,която при загряване се сгъстява/ за да се създаде необходимото триене и топлина,а щом валовете не се въртят с еднакви обороти,то входящия и изходящ момент е различен и не само момента,но и оборотите са различни.Няма ли триене,няма загряване и няма да има зацепване.В техническите данни за колите с вискомуфа даже цитират какъв максимален момент може да се преведът към задните колела.Само при твърд блокаж се постига максимума от 50-те%.То за това в по късния модел Фиат са изхвърлили вискомуфата и са я заменили с възможност за достигане на макс.момент.Това е един от недостатъците на вискомуфите и за това в сериозните изпълнения не ги използват.Имат и други недостатъци.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Постоянно ли са зацепени 4-те колела на Панда 4х4 2005 г.?
Collapse
X
-
Като гледам това филмче си мисля че тия Панди са със вискомуфа и се справят отлично в трудни условия. http://www.youtube.com/watch?v=ds-ZmWl9NV0
Коментар
-
коцев ако твоята не се справя то тази определено ще се справи със всичкоШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
коцев написа:Като гледам това филмче си мисля че тия Панди са със вискомуфа и се справят отлично в трудни условия. http://www.youtube.com/watch?v=ds-ZmWl9NV0A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Абе гледам в големия талон ми е написано предполагам че е кубатурата 1424. То тогава двигателя би следвало да е 1.4 ?Дали е правописна грешка или отразява друго нещо . По номера на рамата би ли могло да се определи какъв двигател стои в автомобила.Той е ZFA16900000383433В полицата за ГО ми е написана кубатура 1241.
Коментар
-
didich написа:Кода на мотора можеш ли да го напишеш ??Като погледна на кои Панди има 4по4 след 2003 излиза само на 1,2 и 1,3JTD ?? няма да се учудя ако "мамините убавци" пак са бързали в преводаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Абе на мен ми направи впечатление че когато пишеше служителката в КАТ на висок глас ме питаше за почти всичко за колата . Черна ли е на цвят, високо проходима ли е, коя година е , има ли катализатор има ли компютър и още неща .А всичко това го пише в документите дето им дадох ,отделно мина преглед пред техните служители и я огледаха отвсякъде за което си платих .Тъй че тия питания на служителката бяха напълно излишни . Колата е там в КАТ и те трябва да прегледат основно каква е и какво има по нея като екстри.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар