Скоростите се влючват само на място,когато двигателя е угасен. Включвам на втора,паля колата и тръгвам.Не мога да включа никоя друга скорост в движение. Дали съеденителя е за смяна ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1.9 JTD отказа да включва скоростите в движение
Collapse
X
-
Специално на Фиатките, аз не съм пробвал. Но предполагам, че може, но стигне ли се до там, бъди сигурен, че ще закърпиш положението за не определно време, през което да търсиш начин за смяна.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Бравата е на 350 х.км. Карам я вече 5 години. Може би палците на притискателния диск да са изтъркани доста и затова не отделя напълно съеденителя. Аз се надявах, че това износване може да се компесира с регулировка на жилото. Ако знаете някаква хитрост-пишете да изкарам още малко пробег.Petar
Коментар
-
Колега аз имах същия случай само ,че от аксиалния лагер карах 2 години виеше по малко , но един ден тотало спря да включва скоростите докато е запалена колата . като я угасиш включва , но със малко зор и педала беше някакъв пропаднал ........ така , че по добре цял комплект между 150-200 лв + 100тина за труда..Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
Ако е лагера педала става адски мек, ще вкарва на скорост но няма да може да потегли, така че са си ламелите най вероятно, иначе може да се натегне малко жилото, но по -добре смени съединителя вместо след 50-100км. да смениш жило, вилка и съединител. И още по тъпопото да останеш някъде на път и да дадеш една шапка пари за рапатрак/ казвам ти го от личен опит/Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
petar55 написа:Бравата е на 350 х.км. Карам я вече 5 години. Може би палците на притискателния диск да са изтъркани доста и затова не отделя напълно съеденителя. Аз се надявах, че това износване може да се компесира с регулировка на жилото. Ако знаете някаква хитрост-пишете да изкарам още малко пробег.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Благодаря ви колеги за помоща ! Огледах под акумулатора съеденителя. Наистина педала е с хидравлика. Няма течове. Маслото в резервоарчето е налично. Много ми хареса идеята на nsn за удължаване на лостчето. Ще опитам този вариант. Ако не стане, кажете от къде да поръчам един комплект съеденител по-евтино.Petar
Коментар
-
Днес имах свободно време, свалих акумулатора и стойката му и какво да видя! Точно под цилиндъра, който задвижва аксеалния лагер имаше събрано спирачно масло в легенчето над скоростната кутия. При натискане на съеденителя леко сълзеше масло от цилиндъра около гуменото маншонче. Прав беше FGRS, че там е проблема. Веднага поръчах този цилиндър и до ден ще го сменям.Petar
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар