Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto мк2 1.2 16v прекъсва когато си поиска

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto мк2 1.2 16v прекъсва когато си поиска

Здравейте колеги надявам се да ми помогнете да отстраним един проблем заедно... колата е пунто 2000 година мк2 мотора е 1.2 16 клапана 80 коня проблема е следния когато запаля колата студена(не е била карана скоро) работи нормално първите 1-2 минути... след това се почва едно прекъсване работи на 2-3 цилиндъра ... после се оправя от самосебе си за 1-2 минути и така.... когато е загряла си го прави още от паленето когато почне да го прави и спра на някой севетофар да речем, оборотите са много ниски и тресе яко защото не ряботят всичките цилиндри и понякой път направо гасне... дори и в движение гасне понякой път като я оставиш на свободна....смених кабели свещи бобина никаква разлика.... всичките свещи са керемиден цвят и си личи че са работили както трябва... а реално колата не работи както трябва.... когато си работи както трябва си върви перфектно ... но в следващата секунда може да се прецака и да почне да прекъсва.... направо в чудо се видях....имам две диагностики фиат еку скан и аутоком и на двете не изкарва никакви грешки ... гледам данните в реално време и там всичко ми се струва наред... всички температури са наред единствено не знам наляганията на мап сензора какви трябва да са с точност но мисля че и те са в норми.... някой да се е сблъсквал със същия или подобен проблем?всякакви идеи биха били от полза че аз се изчерпах... а съм в час с нещата .... единственото което остава си мисля дали не е регулатора на рейката.... ма не мисля че ако беше от него щеше да се държи така колата....

Като за начало почисти дроселната клапа хубаво

Коментар

кола

Ако може направи диагностика като почне да прави този проблем
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

дросела го чистих края на август.... предполагам не е от него но наистина и аз си мислих да го почистя пак за по сигурно...диагностика правих точно докато го прави смисъл бях и пуснал живите данни и абсолютно нито една стойност не мръдна... все едно компа си мисли че всичко е наред....

Коментар

Добре това е поредната тема, която завършва до никъде и аз имам същия проблем кажи речи, но половината теми свършват без отговор..
          Fiat punto 1,1
          Fiat bravo 1,6 16v
          Fiat bravo 2,0 20v
          Honda civic 1,5
          BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Ниво регулатор налягане на бензина ? Налягане на бенз помпата ? или некоректна работа на инжектори ? Охладителна течност да губи ?Щом не засича проблем електрониката е нещо извън нея ,механично ...
            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Working...
            X