Виж първо нивото на спирачната течност! Хидравличната с-ма на съединителя се захранва от резервоара на сирачките, само, че от по-високо ниво, така, че преди да откажат спирачките /поради липса на спир. течност / отказва съединителя! Това става при изтичане на спир. течност от помпата на съединителя или по-често, от цилиндъра на съединителя - и двете се виждат на картинката. В този случай се сменя или помпа или цилиндър без да се търси вариант за ремонт - просто няма качественни гумички! Но за да ти падне нивото на спир. течност, причина може да бъде и теч в спирачната с-ма - провери за омасляване по колелата. Друга причина за проблема може да бъде и счупено парче от феродото на фер. диск, но е редно първо да се започне с проверка по хидравличната с-ма !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ не мога да превключа на скорост!
Collapse
X
-
hit-ko написа:Виж първо нивото на спирачната течност! Хидравличната с-ма на съединителя се захранва от резервоара на сирачките, само, че от по-високо ниво, така, че преди да откажат спирачките /поради липса на спир. течност / отказва съединителя! Това става при изтичане на спир. течност от помпата на съединителя или по-често, от цилиндъра на съединителя - и двете се виждат на картинката. В този случай се сменя или помпа или цилиндър без да се търси вариант за ремонт - просто няма качественни гумички! Но за да ти падне нивото на спир. течност, причина може да бъде и теч в спирачната с-ма - провери за омасляване по колелата. Друга причина за проблема може да бъде и счупено парче от феродото на фер. диск, но е редно първо да се започне с проверка по хидравличната с-ма !Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
КОЛЕГИИ-Й Имате едно голямо черпене от мен сипахме спирачна течност до горе напълни се и лявото казанче което беше празно, напомпихме малко излезе въздуха и ТРЪГНАА!!! Като по масло влизаха скоростите! Много съм благодарен на hit_ko за оказаната помощ!ИСКАМ да ви кажа да не ходите НИКОГА на сервиз Диневи(или Дуневи) там в събота като нищо щяха да ми сменят съединителя без изобщо да погледнат нивото на течностите! То и аз съм си виновен ама като не знае човек от къде да знае!!!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
-
rustson написа:КОЛЕГИИ-Й Имате едно голямо черпене от мен сипахме спирачна течност до горе напълни се и лявото казанче което беше празно, напомпихме малко излезе въздуха и ТРЪГНАА!!! Като по масло влизаха скоростите! Много съм благодарен на hit_ko за оказаната помощ!ИСКАМ да ви кажа да не ходите НИКОГА на сервиз Диневи(или Дуневи) там в събота като нищо щяха да ми сменят съединителя без изобщо да погледнат нивото на течностите! То и аз съм си виновен ама като не знае човек от къде да знае!!!
Коментар
-
Колеги пак я овапцахме! Една седмица няма проблем и днес на път за Младост пак не ще !!! Педала не остава долу ама просто става твърд и не ще да включи! Като напомпя малко и се оправя! Закарах я на сервиз да обезвъздушат съединителя! Казаха че са го обезвъздушили "УЖ" ама нямало ефект според тях съм бил за нов съединител! Седнах отначало неще, като понапомпих никакви проблеми цялата София я минах до в къщи! И така сега е в гаража и се чудя какво да правя! Дайте идеи - не мога да гарантирам че тея изобщо са го обезвъздушили щото бяха големи мързели, аз исках да сменя цялата спирачна течност че плуват някви мизерии вътре и си мислех да не запушват тръбичките, ама онея ги мързи и две не виждат(официално нямали машина за обезвъздушаване)! Какво да правим казвайте! П.С.Течността не е мръднала от както сипах!П.П.С.Според мен няма начин да е от съединителя защото това поведение ще е постоянно ако е от него, а то се оправя от време на време!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
-
Пичове дайте няква идея че не става така! Днес пак си я карах и нямаше никви проблеми! Знам ли го кога пак ще се появи не искам да се озова на дълъг път в кофти ситуация! Днес ми казаха да си сменя всички маркучи на хидравликата!Дали ще помогне това?Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Коментар
-
rustson написа:Пичове дайте няква идея че не става така! Днес пак си я карах и нямаше никви проблеми! Знам ли го кога пак ще се появи не искам да се озова на дълъг път в кофти ситуация! Днес ми казаха да си сменя всички маркучи на хидравликата!Дали ще помогне това?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар