Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо избрах FIat 500L..

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Защо избрах FIat 500L..

    Здравейте, Аз съм нов участник в този форум, тъй като за пръв път ставам притежател на Фиат. Моделът на моя автомобил е 500L и четейки във форума виждам, че тук се пускат доста опознавателни теми за автомобили от техни собственици, което оценявам като доста полезно. Понеже не видях тема за тази кола, реших да отворя такава, но първо изчаках да измина около 500 км - разстояние малко за повечето изводи,които би си направил един шофьор, но и достатъчно за първи впечатления.По принцип съм бил дългогодишен ползвател на Пежо и фен на моделите 206, 307, 406... но семейстото ни се увеличи с още един член, местата за паркиране в големият град оредяха и се наложи да се замисля за автомобил, предлагащ от една страна повече вътрешно пространство, от друга по-голям просвет ( за да я катеря по разни бордюри, ако няма място къде да я паркирам) и все пак да не е толкова голяма, за да мога да си върша безпроблемно работата в малките улици на големия град.Направи тестдрайв на следните автомобили:Пежо 301, 2008Митсубиши АSXШевролет TRAXОпел МокаНисан JukeРено CaptureFiat 500LОт всички изредени коли 500L притежава най-голям вътрешен простор. Аз тежа около 100кг и ако си опъна удобно шофьорската седалка, мога да седна на мястото отзад и да си кръстосам краката.На този фон 500L е единствения автомобил с багажник в който просто да "метна" затворената бебешка количка(без да я намествам) и да затворя задната врата.500L e дълъг около 4,20, което ми позволява да го паркирам на обичайните скрити и тесни места в центъра на града. С досто голям просвет и спокойно се качва на места недостъпни досега.Всичко това ме накара да го избера и на този етап съм доволен...Автомобилът върви доста приятно и безшумно, дори в този първоначален "разработващ" се период когато не е препоръчително да се преминават 2500 оборота.След първите 500 км с преобладаващо градско каране разходът, който излиза като среден на екрана 8.8л/100. С теста на пълния резервоари и засичането излиза 8.9л/100, с което можем да заключим, че на компютърното изчисление може да се разчита.Комфортът е съизмерим с този на малко по-скъпите кросоувъри, докато за изредените по-горе коли не мога да кажа също.Автомобилът не е пластмасов. Работено е върху детайлите, много. Личи си, че Abarth имат пръст в това...Като традиционалист, избрах банлния и усъвършенстван двигател 1,4 95 кс.Засега е това. Скоро ще сложа снимки.ПП Понеже съм нов в този форум и това е първият ми пост, бих помолил за снизхождение модератотите, ако мястото на темата не е тук или ако има друга такава (аз лично не успях да открия).

    #2
    честито.вярвам,че няма да имаш проблеми с колата.иначе като дизайн си е класика в жанра.

    Коментар


      #3
      Честито. Дълги и безаварийни км. От изброените по-горе, аз бих направил същия избор. Още веднъж честито и много да те кефи колата.
      Toyota Corolla Verso 2,2 D4D 2008
      Fiat Stilo 1,9 D Multijet 120 2006

      Коментар


        #4
        Благодаря колеги

        Коментар


          #5
          Честито и безаварийно.Ще следя темата с интерес как се представя автомобила.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #6
            Честито и много безаварийни километри!Уцелил си и точния(моя)цвят :D Ще следим как се представя модела!

            Bravo 1.4T-jet 120 Primo red106
            Brava1.4SX

            Коментар


              #7
              Честито!И дано не си останеш единствения във форума. Че аз с моя 500 май все още съм сам или другите нещо не са много активни.
              F31 BMW 320d

              Коментар


                #8
                Тurbodieselcomby написа:
                Честито!И дано не си останеш единствения във форума. Че аз с моя 500 май все още съм сам или другите нещо не са много активни.
                Въпрос на средства е и други да се обзаведат. Да сте живи и здрави и безаварийни хилядарки.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

                Коментар


                  #9
                  Още веднъж благодаря за пожеланията, колеги. На този етап всичко се вписва в опредлението "новото си е ново..."Интересното е, че ми казаха да се появя в сервиза или след 20 000 км или след една година. Аз никога не съм имал нов автомобил и винаги когато съм чел за първите сервизни преживявания на колеги, собственици на други марки, то те са били:-смяна на масло след 1500 км, като аргумента е някакъв абразив-рестартиране на компютър, за да се нормализира разходаЕдинственото което ми казаха е първите 1000 км да не превишавам 2500 оборота, но само да се стремя, а не да е някаква фикс идея, а между 1000 и 2000км пробег да не превишавам 3500 об. Разходът в момента се покрива абсолютно с това което е дадено "по книга".Гаранционите условия са изключително оскъдни и всичко което не е консуматив е обект на 5годишна гаранция.Ще поживеем, ще видим Здължително ще пиша на определени интервали за особености и дано да съм в полза на колеги, които в последствие ще се възползват от услугите на този автомобил.

                  Коментар


                    #10
                    Нямаш ли сервизна книжка или вече е в борд компютъра като на някой други нови коли.Смяна на 1500км не съм имал на никоя нова кола.Моята 500 е с 1.2 мотора, и първата смяна е на 15000 или една година. Разхода жена ми го докарва с около литър над този в книгата и то защото кара повечето по околовръстното и само 1 км в трафика.Това с 5-те години гаранция е добре защото аз на 4-тата година смених жила на скоростите (ако не се лъжа към 300 лв.)
                    F31 BMW 320d

                    Коментар


                      #11
                      Тurbodieselcomby написа:
                      ...Смяна на 1500км не съм имал на никоя нова кола....
                      Най вероятно е в процес на разработка, но пък вече не би трябвало нова кола да има такива ограницения.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                      Коментар


                        #12
                        Не, няма ограничение!Имам книжка и там изрично е написано 20 000 или една година. Това спазвам.Три години глобална гаранция +2 години от Ауто Италия -това най-вероятно ще го обсъждаме в последствие.Дано да имам причина да хваля

                        Коментар

                        Working...
                        X