Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двигател 1.9jtd 16v и двигател в alfa 159 1.9jtd 16v

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Двигател 1.9jtd 16v и двигател в alfa 159 1.9jtd 16v

    Здравейте колеги!Интересува ме еднакви ли са блоковете от фиат стило 1.9jtd 16v и alfa 159 1.9jtd 16v. Проблема е в това, че при мен 4-ти цилиндър има ръб, а такъв ремонт не знам колко качествено ще се извърши. Вариантите са да се разстърже 4-ти цилиндър и да се набие суха риза и да се докара до заводски размер, или да се мине на ремонтен размер бутала и сегменти който като цена мисля, че ще дойде много като цифра. Интересува ме също и захващането на тампоните дали е еднакво дали може с главата от стилото и блок от алфа да се събере мотор. Проблема е че не мога да намеря такъв мотор от стило. Благодаря!

    #2
    отговора е да.само не разбрах,как ще се износи само четвърти цилиндър.за да има такова голямо износване смело ти казвам,че трябва колата ти да е милионерче.

    Коментар


      #3
      Хайде сега не го плаши човека. Има достатъчно много начини да дефектира само един цилиндър. Преди години на мой приятел така парче от сегмент му беше пуснало стружка от горе до долу в един цилиндър. Може и парче от клапана да свърши тази работа.
      Fiat Coupe 1.8

      Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

      Коментар


        #4
        siluro написа:
        Хайде сега не го плаши човека. Има достатъчно много начини да дефектира само един цилиндър. Преди години на мой приятел така парче от сегмент му беше пуснало стружка от горе до долу в един цилиндър. Може и парче от клапана да свърши тази работа.
        колега ти правиш ли разлика между ръб и стружка/деруга?
        Bravo 1.9d 97г

        Коментар


          #5
          Здравейте колеги! Проблема за повредата е следният. Пружинната пластина на кобиличката на 4-ти цилиндър която закопчава повдигача беше счупена, ето и от къде е попаднало чуждо тяло в цилиндъра. Само че това това е станало на 2 кобилички. Не е имало мазане и работата е станала кофти. До тук проблема се изясни. Остана другата част, блок от алфа и глава от стило. Днес се чух с хора които помолих да разпитат и ми казаха, че отговора и от двете места бил, че не стават. Едно че тампоните на двигателя няма да съвпаднат, освен, ако не са оставени технологични отвори за монтаж на двигателите на други купета фиат/алфа . Другото нещо е монтажа на двигателя към скоростната кутия. Там също се предполагат разлики, ако и там има оставени технологични отвори добре. Предполагам, че блоковете за 140коня не се правят с разлики за фиат и алфа, но ще изчакам и вие да кажете. Имам и друго предложение за решаване на проблема за който нямам наблюдения а той е следният престъргване на пробления блок. Набиване на суха риза престъргване до размер на бутала и пак в играта. Като при този ремонт ако се наложи и шлайф на колянов вал, замяна на биелни лагери със съответния ремонтен размер, основни лагери, аксилани и май май да е само това. И проверка на тунела естествено. Ако имате предложения ще се радвам да видя какво ще ми предложите. Благодаря за отговорите!

          Коментар


            #6
            стават,като си сложиш твоите лапи.

            Коментар


              #7
              От 159 може да има разлики, защото тя е на съвсем друга платформа. Обаче дали няма да стане от някоя 156/147, които също имат 1.9 16v. На мен ми се струва дори, че и блока на 8 клапановите JTD-та е същия, но трябва по-сериозно да се провери. Той поне е доста масов мотор и лесно ще намериш блок Ако искаш пусни запитване и в Алфа форума в раздел "Общ технически раздел". Има доста компетентни хора също.Това с набиването на риза и други бутала е голямо приключение. Остави го като възможно краен вариант.
              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

              Коментар

              Working...
              X