Здравейте на всички!Казвам се Георги и ми е драго да се запознаем.Реших да купувам ван но много не съм на ясно по някой въпроси.Вана които реших да вземам е Fiat 2.1 td 110к.с.Интересуваме всяко едно мнение за този мотор и дали въобще си заслужава да го купувам, а забравих 1999г. е първата регистрация.Утре трябва да се обадя дали ще го вземам.Предварително благодаря за всяко едно мнение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Здравейте, имам нужда от мнения по въпрос за един автомобил.
Collapse
X
-
Ulysse ще да е. До колкото знам, двигателя е на пежо. В техния форум може да има повече информация за него.Бих ти препоръчал Multipla 1.9 JTD. По-малка е, 6 места ама е по-икономична и по-гофтина"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И възможно най-грозната кола е Multipla. Но съм чул, че е супер удобна, икономична, ако не държиш на външността. Но дизеловите Fiat Ulysse съм чул, че не са лоши също. Цитирам един пост от форумаСлужебната ми кола е Ulisse 2.1td 110hp има страхотна возия и много добър разход за такава кола,мотора е на пежо и е доста добър и в ускорение.Климатика си работи нормално имаси ’’духалки’’ и за втория ред седалки.А дали газ или дизел ти си реши.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
qnkov написа:И възможно най-грозната кола е Multipla. Но съм чул, че е супер удобна, икономична, ако не държиш на външността. Но дизеловите Fiat Ulysse съм чул, че не са лоши също. Цитирам един пост от форумаСлужебната ми кола е Ulisse 2.1td 110hp има страхотна возия и много добър разход за такава кола,мотора е на пежо и е доста добър и в ускорение.Климатика си работи нормално имаси ’’духалки’’ и за втория ред седалки.А дали газ или дизел ти си реши.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Впечатленията са ми от Ситроен Ксантия 2,1ТД и Ланчия Зета 2,1ТД. Ситроена е бивша моя лична кола, другата е бивша на сестра ми и настояща на братовчед ми. Като двигател мотора е предшественика на комънрейла, така да се каже. При нормална експлоатация бих казал, че е с огромен ресурс. Ксантията я продадох на мой близък човек на 300 хиляди км. Мотора с масло 5/40 си върви и сега и се държи повече от прекрасно. Вероятно гони вече 400 хиляди, защото го продадох преди 5 години. Железен е. Ванът дали ще е Фият, Пежо или Ланчия се комплектоват с еднакви двигатели на Пежо-Ситроен. Ланчията по принцип е с най-много екстри. Иначе като железа са една и съща кола. Разликата е във марката и някой външни тенекии. С вана ходихме преди 2 години до Италия. Държи се разкошно и на возия и на теглене и на разход. За целия преход отиване, разходки из цяла Италия и връщане до България навъртяхме към 5000 км. Ванът е седем местен, но бяхме 6 човека. Среден разход при този преход беше 6,4, като имаш предвид, че сме се тикали къде ли не - Генуа, Венеция,Тревизо, Конелиано........цял пътепис мога да направя. Вярно, че там са магистрали, но ако не сме жулили 130-150, разхода щеше да е надолу. Но зет ми мога да нарека, че е един от водачите, които не умеят да карат икономично и бързо едновременно. Както и да е, това е за мен дори по-здрава кола от Федрата и братчедите и, които са наследници на модела. Преди месец и нещо в сервиза на Ситроен имаше един Евазион, който ми се наби на очи с лъскавия си вид и говорих със собственика за автомобила. Като каза, че е на 720 хиляди километра, не можах да повярвам, защото беше много лачен. Поговорих така набързо, каза, че е с 2,1ТД мотор и не е имал ядове. А го е купил на 250 хиляди км. Та ако предишния собственик не е икономисвал от масла и потдръжка, двигателят си е дуракоустойчив. Турбото също. Аз бях чипнал Ситроена и бях много доволен. Имат грижа на някакъв етап от експлоатацията с пилотираната помпа Лукас, но вече ги правят. Огледай при покупката да не е със сменена електронна помпа и да е присадена чисто механична, защото с пилотираната помпа мотора се държи много по отзивчиво от към динамика и гори по-добре. Ако има нещо, питай, ще отговарям. Братовчед ми, който купи вана от сестра ми за баща си, установи, че май идва много голям за баща му и сякаш му се ще да вземе нещо по-малко като габарити, че той гони 60г. и сякаш му е трудно да се оправя с големия кораб. Ако не си намериш, мога да проверя за повече подробности. Принципно зетата е от последните 2000г. Най тарикатското синьо към лилаво е цвета. Ако намериш наистина запазен екземпляр, ще разбереш, че това е прекрасен модел автомобил. И най-важното, много здрав и нетрошлив, което не важи за по-новите модели. Успех с намирането. Ако намериш ХДИ-ЖТД - също е удачен вариант за двигател. Не отписвай и комънрейла при огледите. Но и 2,1ТД е добър. Той пък е с по три клапана на цилиндър. Търсене му е майката. Дано намериш подходящия!Ситроен Ксантия HDI-110 +++
Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар