Plastex написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спукано предно стъкло фиат Брава
Collapse
X
-
chaveto написа:Може всичките да се правят там, но има една подробност. Когато е за някоя фирма която държи на качество и всичко останало, праща си техни служители които следят за качеството............Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Основното качество на стъклото...изключвам допълнителните затъмнявания и екстри против заслепяване...са начина по който се чупи...дали остава "цяло" или се пръска или се чупи на големи парчета...предполагам знаете какъв ще е ефекта, ако някоя китайка недай си боже се счупи на 5-10 големи парчета докато шофирате...отделно, ако се пръсне на малки парчета и се разпилее посока очите ви при евентуален удар...за мое съжаление преди вече доста години един познат си отиде от този свят точно заради подобно китайско/турско стъкло и иначе не особено силна катастрофа...беше се счупило на няколко парчета...лично аз, дано не ми се налага, но ще предпочета втора ръка стъкло просто поради високата цена на ново оригинално пред това да сложа някоя китайка без да знам какви са му качествата...дори бих се жертвал за няколко драскотини вместо да рискувам...но всеки сам преценява...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Основното качество на стъклото...изключвам допълнителните затъмнявания и екстри против заслепяване...са начина по който се чупи...дали остава "цяло" или се пръска или се чупи на големи парчета...предполагам знаете какъв ще е ефекта, ако някоя китайка недай си боже се счупи на 5-10 големи парчета докато шофирате...отделно, ако се пръсне на малки парчета и се разпилее посока очите ви при евентуален удар...за мое съжаление преди вече доста години един познат си отиде от този свят точно заради подобно китайско/турско стъкло и иначе не особено силна катастрофа...беше се счупило на няколко парчета...лично аз, дано не ми се налага, но ще предпочета втора ръка стъкло просто поради високата цена на ново оригинално пред това да сложа някоя китайка без да знам какви са му качествата...дори бих се жертвал за няколко драскотини вместо да рискувам...но всеки сам преценява...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Е как няма да ти даде гаранция? Принципно повечето морги те си свалят стъклата, ако ти си го махаш ти свалят от цената. Когато се сваля стъкло от автомобил който е за части... почти никога не се пази автомобила а се пази стъклото. При свалянето на счупено стъкло пък се пази автомобила. При лепенето няма как да се счупи стъклото.
Коментар
-
При стъклото има едно стареене- т. нар. "Посребряване’- колкото по-старо е стъклото, толкова повече точки и драскотини се появяват по самото стъкло. Това го има както при автомобилните, така и при органичните стъкла- опитът го е доказал. Така че аз съм за новото стъкло.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Plastex написа:kiselo написа:Основното качество на стъклото...изключвам допълнителните затъмнявания и екстри против заслепяване...са начина по който се чупи...дали остава "цяло" или се пръска или се чупи на големи парчета...предполагам знаете какъв ще е ефекта, ако някоя китайка недай си боже се счупи на 5-10 големи парчета докато шофирате...отделно, ако се пръсне на малки парчета и се разпилее посока очите ви при евентуален удар...за мое съжаление преди вече доста години един познат си отиде от този свят точно заради подобно китайско/турско стъкло и иначе не особено силна катастрофа...беше се счупило на няколко парчета...лично аз, дано не ми се налага, но ще предпочета втора ръка стъкло просто поради високата цена на ново оригинално пред това да сложа някоя китайка без да знам какви са му качествата...дори бих се жертвал за няколко драскотини вместо да рискувам...но всеки сам преценява...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Plastex написа:...Да го вземеш от колега си е рисково, защото може да се счупи при демонтажа и...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Колеги, смениг джама най-накрая.... 95 лв китайско със "сенник" по 2 кинта на стикер и 7 лв уплътнение дефакто ми излезе 105 лв за около 2 часа беше готова. Като за по-сигурно 2 дни да не се кара на автомивка (щото там е под налягане водата) и същия ден да не се кара много, едвали не - прибраш я или до магазина и чакаш утрешния ден София. Ал. Стамболийски бл. 75 с/у 3та градска - този сервиз използвах.Съжалявам за правописа развълнуван съм защото от както я взех несъм я карал заради стъклото Поздрави на всички !Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
Колеги, едва днес видях темата, и малко със закъснение, но все пак да споделя, че в сервиза на Пежо в Пловдив лепят спукани стъкла и става все едно не е имало пукнатина никога. На един приятел му излезе 30 лв за 5см пукнатина. Мисля, че и по другите градове може би има места, където лепят, но несъм сигурен.П.С.: За предпочитане е втора ръка запазено стъкло пред ново, защото новото за отрицателно време се съсипва...Пунто 1.9D 2002г.
Коментар
-
@Mapu0o Много зависи от стъклото което си купил. Мога да ти кажа че всичко зависи от цената. Виждал съм как задно стъкло от евтините турски се чупи като стъклата на дограма. Същото е и със всяко друго такова. на моята кола е сменяно през 2004 и до сега има нормални следи от годините. Така че какво ще е стъклото зависи от твоя избор. А за пукнатината - зависи колко е голяма, от какво е причинена (ако колата се усуква повече от нормалното или от ПТП) защото ако има наличие на един от двата фактора, пукнатината пак се появява след първия по остър завой.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Аз давам глас за втората употреба. На служебното Рено сменихме предното стъкло с ново и евтино. Сега като шофирам като погледна в далечината дърветата ги виждам леко размазани. Не е голям проблем (колегата забеляза чак като му казах да обърне внимание), но все пак не може да се сравни с оригиналното стъкло.Fiat Bravo 1.4 GPL Dynamic '09
Коментар
-
s stoyanov написа:Аз давам глас за втората употреба. На служебното Рено сменихме предното стъкло с ново и евтино. Сега като шофирам като погледна в далечината дърветата ги виждам леко размазани. Не е голям проблем (колегата забеляза чак като му казах да обърне внимание), но все пак не може да се сравни с оригиналното стъкло.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар