Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукано предно стъкло фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукано предно стъкло фиат Брава

Кой вариант е по-добър: чисто ново при някоя фирма занимаваща се с подмяната им, или да взема 2ра ръка от някоя морга или колега от форума и пак при някоя фирма да ми го сменят и прелепят стикерите ?Понеже е пукнато много, не е незабележимо и няма как да си джиткам спокойно. Ако някой колега е сменял скоро , моля да ме светне за цените +-
    Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
    Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
    Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
    Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
    Убий скороста - Спаси дете!

Новото е гладко и без драскотини. Това е огромен плюс. На втората ръка е възможно да има множество миниатюрни драскотини по посока на чистачките и в определени моменти като го осветява слънцето е изключително неприятно.

Коментар

Освен това новото стъкло можеш да го поръчаш и със сенник- лента.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Да и е по-яко с нея ама... де да знам какво да взема... най-добре да звънна един телефон ( на заплата ) и да си питам направо, 2ра ръка... не си заслужава освен ако наистина не си закъсал с парите.... И все пак... предните джамци идентични ли са на Браво Брава и Марея ?

Коментар

Не са идентични. Еднакви са.

Коментар

Преди две седмици и на мен,ми се спука от самосебе си сложих ново със сеник обаче откакто го смених разбрах. какво е да виждаш вечер.,огромна е разликата...

Коментар

Пичове имам 1 малко странен може би тъп въпрос , но ! може ли стъклото по някакъв начин да се пастира/полира за да се скрият тези следи примерно от чистачки ?
              Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
              Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

misho_ написа:
                Преди две седмици и на мен,ми се спука от самосебе си сложих ново със сеник обаче откакто го смених разбрах. какво е да виждаш вечер.,огромна е разликата...
                А по-конкретно - каква е разликата? С новото ли виждаш по-добре или със старото? Да не би новото да е с допълнителен филтър против отблясъци (ако е някое по-скъпо, например)? Доколкото знам - оригиналните ни стъкла нямат такъв филтър и ако си сложил ново с такъв - ще ти е доста по-комфортно. На мой колега от старата работа - старата му кола беше ФВ Г-2. Неговото предно стъкло имаше подобен филтър. Правихме експеримент - голфа и Бравата ми една до друга, качвам се на шофьорското място и поглеждам през предното стъкло към някакви светлини и наистина в голфа много по-малко ми блестяха, без да има осезаема разлика във видимостта. Ако е имало - с око не бих я "хванал".

Коментар

Новото евтино стъкло е хубаво нещо, но за кратко време. На либрата за 100к км смених 4-ри стъкла. 5-тото беше на път да бъде сложено, но я продадох. Втора употреба (хубаво) стъкло си е за предпочитане, само трябва хубаво да се огледа за следи от камъчета и драскотини. Стъклата може да се полират. В Ланчия форума мисля, че имаше тема за това как става......Цената за сваляне на стъкло от автомобил и слагане на друг автомобил е 50лв.

Коментар

ogi28b написа:
                    misho_ написа:
                    А по-конкретно - каква е разликата? С новото ли виждаш по-добре или със старото? Да не би новото да е с допълнителен филтър против отблясъци (ако е някое по-скъпо, например)? Доколкото знам - оригиналните ни стъкла нямат такъв филтър и ако си сложил ново с такъв - ще ти е доста по-комфортно. На мой колега от старата работа - старата му кола беше ФВ Г-2. Неговото предно стъкло имаше подобен филтър. Правихме експеримент - голфа и Бравата ми една до друга, качвам се на шофьорското място и поглеждам през предното стъкло към някакви светлини и наистина в голфа много по-малко ми блестяха, без да има осезаема разлика във видимостта. Ако е имало - с око не бих я "хванал".
                    преди малко неможех да пиша понеже бях от телефона. с новото стъкло виждам кристално вечер, незнам какво има, обаче старото беше очукано много от камъчета, личеха си чистачките и цялотот беше някак матирано, вечер апсолютно нищо не виждах, и всеки който я е карал вечер ме е питал как виждам. иначе 130лв с монтажът дадох(125 ми иска тоя) дойдоха в сервизът в който работя и ми го смениха на място.

Коментар

Аз пък си го свалих сам и си го залепих със черен силикон за аквариуми за 10лв. (май и 10лв. нямаше) и вече една година нямам проблеми. Но аз имах резервна кола за части и нямаше как да тръгна да купувам ново.

Коментар

хммм още повече се зачудвам сега.... :S все си мисля че ново е най-добре ама тия "Made in China" и "turkey" направо се силя за 2ра ръка......

Коментар

kokss написа:
                          хммм още повече се зачудвам сега.... :S все си мисля че ново е най-добре ама тия "Made in China" и "turkey" направо се силя за 2ра ръка......
                          Наистина новото е най добре, но не са качествени.

Коментар

kokss написа:
                            Досега все нови съм слагал, не го мисли, праскай едно ново чайна , ако ти е на същата цена и не мисли, че тия, жълтите не знаят да правят стъкла, или че тия, по-белите не ги правят пак там някъде...
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Ibiza написа:
                              Пичове имам 1 малко странен може би тъп въпрос , но ! може ли стъклото по някакъв начин да се пастира/полира за да се скрият тези следи примерно от чистачки ?
                              Открай време слушам една реклама по радиото, в която се казва, че оправят спукани стъкла и заличават дребни драскотини, но тези от чистачките са много и едва ли ще могат да се заличат.
                              Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Working...
                              X