От доста време, като навивам волана ляво/дясно, и понякога се чува едно леко пукане - усеща се в самия волан и пода под педалите ... Напоследък обаче стана доста силно това пукане и се случва на всяко леко отместване на волана. Къде би могъл да се крие проблема? Рейка или нещо друго?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пукане при навиване на волана ляво/дясно?
Collapse
X
-
И при мен го има това пукане - усеща се при изгасен ДВГ, когато хидравликата не работи. При запален не се усеща.Най-скоро бяха сменени кормилните накрайници и тампоните на макферсона. Но въпреки това пукането си остана.Преди много време бяха сменени и шарнирите, но сега единия пак е за смяна. Не помня дали тогава го имаше пукането.Но не би трябвало да е от кормилните накрайници и тампоните на макферсона.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Колега,много вероятно е да е шарнир.Няколко пъти съм се сблъсквал с такъв проблем.Скоро имах една брава на която носача бе сменен преди година.Маншончето на щарнира беше скъсано и от попадналите боклуци и вода шарнира се беше разбил и при въртенето на волана скърцаше ужасно.Смазах го и установих че е от това.След това разбира се смених носача.brava 1.9.jtd 2001
punto 1.2 sport 1994
Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!
Коментар
-
Ако пукането е неравномерно и сякаш набира сили за да пукне докато въртиш волана - това е лагера на макферсона, горе на бомбето над амортисьора... Много е неприятно. Всъщност пука пружината, която си освобождава напрежението. Проверка - клякаш до гумата и някой върти волана пълно ляво- пълно дясно , а ти гледаш и слушаш пружината. Акое от там, ще го познаеш.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Бравата ми имаше такъв вид пукане само в студено време, но като загрее изчезваше. 4 години така и не разбрах от какво беше..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар