Колеги, карам Брава. По каталог видях, че се препоръчват гуми размер 175/65-14, а като алтернативи 185/60-14, 185/65-14, 185/55-15 и 195/50-15 цола. В момента колата ми е с гуми от последния размер - така е купих. Мои познати ме съветват да си взема 4 железни джанти за зимата и 4 зимни гуми от препоръчителния размер. За лятото да карам на 15-ки с летни гуми като си избера един от давата размера по каталог. Аз обаче се питам не е ли по-добре да си взема 4 лети джанти и отзад да си кача две всесезонни гуми, а предните да ги въртя летни и зимни. Има ли някакво придимство да караш с джанти 15-ки през лятото? От финансова гледна точка вместо да имам 8 гуми (и 4-ри от тях да се чудя къде да ги държа), не е ли по лесно те да са 6 и да търся място само за 2 от тях. За размерите се чудя между първите 175/65 или 185/65 - 14-ки (приемам съвети), а за всесезонните гуми съм се спрял на Vredestein Quatrac 2. За зимни ми прехвалиха като добро съотношение цена/качество гумите на Sava. Очаквам вашите съвети, препоръки и мнения....

Коментар