Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Стило Абарт смяна на ангренаж + още нещо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Стило Абарт смяна на ангренаж + още нещо

    1.Колеги имам питане дали някой от форума има пети за 2,4 мотора на Стило които да продава или да знае от къде да се купят . 2.На колко хил.км се сменя маслото на хидравликата на този тип кутии .3.С какво масло карат колегите с този мотор.
    punto hgt

    #2
    Колеги с този мотор май няма!
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

    Коментар


      #3
      Привет колеги,ще ползвам темата на колегата за да не пускам нова.Решил съм да си взимам Stilo Abarth,но ще ми е нужна помощ от вас,какво да гледам,кои са слабите места и на какво да обърна най голямо внимание при огледите?Скоростите същите като на Алфа 156 ли са?Ако е така за съжаление хората които ги правят са малко.П.С Само зо протокола имам 4-ри италянки в гаража две 166-ци,една 2.4 JTD 180 кончета,една 3.0 V6 24V 226 кс. една 156 спортвагон фейслифт 1.8 TS и най верния другар Ланчия Капа 2.0 20V VIS 155 кс.Надявам се скоро с ваша помощ да си набавя и едно Стило,ако някой знае да се продава някое читаво да свирка.Поздрави.

      Коментар


        #4
        От английския форум:По книга го дават 10w40, но казват, че е по-добре 10w60 (тук вече зависи и от маниера на каране- дали е нужно по-гъсто масло при даден маниер на шофиране в случай че наистина яко ще я цедиш до лютеницата или колата е ежедневка по-скоро.Според мен с 5w40 няма да сбъркаш.
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

        Коментар


          #5
          Мерси за инфото относно маслото но 5 / 40 малко тънко ми се струва маслото защото колата е на почти 200 000 км по километраж а на колко е реално не се знае.
          punto hgt

          Коментар


            #6
            А към колегата bobiuzunov според мен наи вече на първо четене трябва да се гледа вариатора на фазите дали трака и робота на скорости и доколкото знам кутията е същата като на алфите но все пак кутиите им са механични не мисля че от към това ще има проблем само робота е важен . А ти имаш доста добра колекция от коли и то все "малки мотори"
            punto hgt

            Коментар


              #7
              От 2004 се монтира ръчна скоростна кутия, аз бих заложил на този вариант .
              Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
              Punto GT 1.4 Turbo '99
              Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

              Коментар


                #8
                Абе и аз бих заложил на ръчна кутия,но на БГ пазара май няма.За колекцията да голямка е,но нали знаете какво се казва за италианските коли?Че ако си имал една или се влюбваш и цял живот караш само такива или ги намразваш завинаги,а познайте аз с толкова италияки от кои съм?П.С аз V6-ка го карам само с 10W60

                Коментар

                Working...
                X