Стило: какви са признаците за рециклиране на електр. рейка?
Здравейте колеги, искам да Ви попитам какви са признаците, че трябва да се рециклира рейката ? И колко доло горе трябва да струва ? в един сервиз ми казаха 350лв (със монтаж и демонтаж)... Фиат Стило е колата е 2002.... Благодаря
Закъснял си. Възможността за редакция е отворена 24 часа. Струва ми се че не си чел правилата на форума. Добре е да ги прочетеш, защото следващата подобна тема ще отиде в коша. Сега ще оправям тази, но следващата ако е такава - кош.
Ключар, не знам какво има да се уточнява.Човека пита за рейката, ти вкарваш размишления за ел. мотора.В рейката има едни малки втулки. Свалят се, минава се през стругар, заменят се и газ напред.Аз не бих дал 350лв за този ремонт.За тези пари се взима една рейка втора употреба, минава се през стругар, за да направи 2 комплекта втулки, за има няма 50лв, което е много, смяна на рейката за още 150лв, което пак е много, но да ги докараме до 350лв и в крайна сметка имаш сменена рейка, която не тропа и още една резервна.
Ключар, не знам какво има да се уточнява.Човека пита за рейката, ти вкарваш размишления за ел. мотора.В рейката има едни малки втулки. Свалят се, минава се през стругар, заменят се и газ напред.Аз не бих дал 350лв за този ремонт.За тези пари се взима една рейка втора употреба, минава се през стругар, за да направи 2 комплекта втулки, за има няма 50лв, което е много, смяна на рейката за още 150лв, което пак е много, но да ги докараме до 350лв и в крайна сметка имаш сменена рейка, която не тропа и още една резервна.
Прав си, но да доуточня нещо - втулки има готово произведени като отделна резервна част. Обаче в рейката има и пиньон, който също се износва и подлежи на подмяна, така че трябва да се знае първо кое е износеното, за да се определи цената. Една втулка струва 1 лев..., пиньона незнам колко струва, но преди 13 години си купих пиньон за Реното за 60 лв. Имайки предвид това, цена от 350 лв за ремонт на механична рейка, каквато е рейката на стило е безумно висока!
Коментар