Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,8 смяна на бензинова помпа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1,8 смяна на бензинова помпа

Привет, колеги,Фиата угасна на бензин. След цял ден каране на бензин заредих с газ, запали на бензин, премина на газ и до там с бензина. Не отива до двигателя. Казаха ми че помпата е заминала и след като се уверя искам да си я сменя сам. До колкото разбрах се маха от горе през купето. Може ли някой да ме упъти с три изречения от къде да я почна и евентуално проблеми? Мерси предварително

На бравата и бравото се маха кечето на пода на багажника и там има един капак на три винта. Развиват се и от долу е горния край на резервоара. От там се сменя и помпата.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Благодаря, освен това четох че имало някакъв електромагнитен клапан на горивната магистрала, който понякога "запичал", него къде да го търя?

Коментар

tomny написа:
        Благодаря, освен това четох че имало някакъв електромагнитен клапан на горивната магистрала, който понякога "запичал", него къде да го търя?
        май имаше някакъв бутон под седалката който обикновено на автомивка го включват докато чистят и колата отказва да работи прекъсва горивото
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

помпа

има ли бензин като отвориш пот седалката има едно като триъгълник отваряш и там е помпата ако е наред се чува като дадеш на контакт как работи /Внимавай да не строши вход/изход/ако работи добреако не -токоветефилтър клапана където се сещаш бензинопровод ако няма бензин а си на газ - зависи как е включена - може да се е развалило роторчето на моторчето Загрява и се стопява при четкитеако искаш да отвориш помпата има една гривна някаде 18 см с ключ се маха /може да си направиш /да се завърти гривната и да се извади кожуха на помпата 80-100лв втора.вътре е самата помпа едно моторче може и само него да смениш става и от др модели .
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: помпа

kluchar написа:
            има ли бензин като отвориш пот седалката има едно като триягълник отваряш и там е помпата ако е наред се чува като дадеш на контакткак работи /Внимавай да не строши вход/изход/ако работи добре ако не -токовете филтър клапана кадето се сещаш бензино провод ако няма бензин а си на газ -зависи как е включена- може да се е развалило роторчето на моторчето Загрява и се стопява при четкитеако изкаш да отвориш помпата има една гривна някаде 18 см с ключ се маха /може да си направиш /да се завърти гривната и да се извади кожуха на помпата 80-100лв втора.вътре е самата помпа едно моторче може и само него да смениш става и от др модели .
            Има бензин, до последно карах на бензин и спря изведнъж, като дам на контакт помпата се чува, звука е съвсем нормален, това ме съмнява че в сервиза са ме пуснали по пързалката за да изкарат 300 лв, смятам че и с токовете всичко е наред, този клапан ще го потърся, не знам къде е, копчето под седалката не променя нещата, след малко я почвам и довечера ще пиша резултата. Благодаря на всички, които се включиха

Коментар

щом помпата се чува че работи значи си е ок най вероятно ти се е скъсал мъркуча който излиза от помпата и се свързва към основния горивопровод/10-тина сантиметра е / за целта обаче трябва да свалиш помпата провери го добре този мъркуч това е чест проблем помпата върти бензина в резервоара а напред не отива нищо
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
                щом помпата се чува че работи значи си е ок най вероятно ти се е скъсал мъркуча който излиза от помпата и се свързва към основния горивопровод/10-тина сантиметра е / за целта обаче трябва да свалиш помпата провери го добре този мъркуч това е чест проблем помпата върти бензина в резервоара а напред не отива нищо
                За съжаление е счупена връзката между ротора на моторчето и турбината. Това е една конична пластмасова втулка с крачета накрая, които влизат в специални отвори в турбината. Ще се опитам да я поправя ще пиша за резултата. Благодаря на всички

Коментар

не искам да те отчайвам колега но мисля че само ще си загубиш времето като се опитваш да я ремонтираш опитвал съм всичко е от ден до пладне но все пак успех
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

Working...
                  X