Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Махнах си катализатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Махнах си катализатора

Колеги, преди 2 седмици махнах катализатора на Пунто-то и сега реших да споделя впечатленията си с вас.Поисках да ми сложат гърне, а не "пуричка", както ми предлагаха отначало. Гърнето е със същата форма като средното, но по-късо, за да се събере на мястото на катализатора.Колата стана с една идея по-шумна (над 3000 об. стават две идеи) и (може би, дано не си въобразявам) една идея по-пъргава. Малко след това ходих до Плевен. Вървеше доста добре - 120-140- без усилия. Останах приятно исненадан от разхода - 5.3/100. (На последния ми дълъг път с катализатора беше 5.6/100). След това ходих до Русе, но макар че товарът беше със 100 кг по-малко (пътувах сам) и карах с 90-100, разхода беше 5.5/100. А и колата нещо не вървеше.Така че, в крайна сметка, май няма чак толкова голяма полза от махането на катализатора. Освен, разбира се, ако не е много запушен. На мен майстора, който го отряза, ми каза, че според него не е запушен. Но след 100000 км не може да изпълнява и екологичните си функции. И реално махането нито помага, нито вреди.Между другото, от "Метро" в Русе си купих радар-детектор - Cobra ESD 7000. Но за него ще разправям друг път.
    Пунто 75 1.2 MPI '94

катализатор

добре си направил,катализатора е консуматив който сдава багажа с нашия бензин и трябва да се маха щото

Коментар

Аз моя го резнах отдавна,но наистина колата стана по шумна.Сложих и резонатор,ама пак си е така...но..какво да се прави...за нов няма смисъл според мен,щото си е доста пари....
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

А аз като го махнах и сложих резонансно гърне - стана с "две идеи" по-тиха
        Alles in Ordnung

Коментар

Zaphod написа:
          А аз като го махнах и сложих резонансно гърне - стана с "две идеи" по-тиха
          аз моят каталзатор го махнах, защото беше запушен и сложихме резонансно гърне поради факта , че ми искаха 1000 лв за нов катализатор . А пък относно вървенето наистина се усеща, че колата е малко по-пъргава
          Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
          Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Ами може на мен просто резонатора да ми е скапан.Дадох обаче 50 лв за него с монтажа преди година,а вчера лежах под колата да го мажа със сребърен феролит, защото целия е ръжда отвън!!!Нито е алуминизиран,нито нищо-сложиха ми го в едно гаражче Ако си сложа добър резонатор може и да се утиши повече колицата ми.Zaphod,а ти се надявам утре да си на Еко-то за да ти видим колата :D
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Там ще съм Иначе моето е алуминизирано, отвътре с някакви специални ’бубуни’ - този ме омайваше доста, че това е по-доброто гърне, иначе ми предлагаше едно друго, за 30 лв... Та това ми струва 95 с монтажа и пазарлъка при едни араби - много са добри на гърнета /поне според мен/ и мисля, че трудно ще се намери по-добра оферта...
              Alles in Ordnung

Коментар

Определено си струва парите след като колата не се чува :D .Аз иначе си смених средното и задното в ЕМК33.Дадоха ми и 1г. гаранция,алуминизирани са.Цената беше 80 лв.,работа 10лв., и една скоба за 1.50 лв.
                SKODA 105L '78
                PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                FIAT 126p '89
                TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Какви са тия цени, дето ги споменавате???На мен гърнето, което е на мястото на катализатора ми струваше 25 лв с монтажа. А преди няколко месеца сменях средното, то беше 30 лв с монтажа.
                  Пунто 75 1.2 MPI '94

Коментар

Значи си си ги сменил направо без пари :D .Резонатора на моята кола вчера го намазах с феролит,ама като се олюпи пак ще ходя да си взема някой по добър и алуминизиран вариант.
                    SKODA 105L '78
                    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                    FIAT 126p '89
                    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Re: Махнах си катализатора

Галин написа:
                      Колеги, преди 2 седмици махнах катализатора на Пунто-то и сега реших да споделя впечатленията си с вас.Поисках да ми сложат гърне, а не "пуричка", както ми предлагаха отначало. Гърнето е със същата форма като средното, но по-късо, за да се събере на мястото на катализатора.Колата стана с една идея по-шумна (над 3000 об. стават две идеи) и (може би, дано не си въобразявам) една идея по-пъргава. Малко след това ходих до Плевен. Вървеше доста добре - 120-140- без усилия. Останах приятно исненадан от разхода - 5.3/100. (На последния ми дълъг път с катализатора беше 5.6/100). След това ходих до Русе, но макар че товарът беше със 100 кг по-малко (пътувах сам) и карах с 90-100, разхода беше 5.5/100. А и колата нещо не вървеше.Така че, в крайна сметка, май няма чак толкова голяма полза от махането на катализатора. Освен, разбира се, ако не е много запушен. На мен майстора, който го отряза, ми каза, че според него не е запушен. Но след 100000 км не може да изпълнява и екологичните си функции. И реално махането нито помага, нито вреди.Между другото, от "Метро" в Русе си купих радар-детектор - Cobra ESD 7000. Но за него ще разправям друг път.
                      И ние ще го махаме, малко си харчи Пунтото, по-молко ще харчи Сега малко се зори към 120 км/ч , сигурно тогава по-добре ще набира 128*** километра
                      Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45

КУПУВАМ: Теглич за Темпра
                      КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
                      КУПУВАМ: Спортен волан

http://www.tempra-clube.hit.bg
                      http://www.tempras.myfreebb.com

Коментар

Аз си махнах катализатора на Ибизата отдавна, беше много, ама много зле. Разлика имаше и бях много доволен. Катализатора има среден живот 100 000 километра както беше споменато, а след това ако е в добро състояние няма нужда да се маха ако не е задръстен, но няма и полза да стои. Сега Фиата ми е на 98 хилки и изобщо нямам намерение да го махам.

Коментар

Съвсем скоро и аз ще ви се похваля че съм махнал катализатора Днеска ги питах там дето правят това нещо и ми казаха даваш 25лв и си готов
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

А как може да се разбере дали катализатора е задръстен. На мене Мареата ми е на 137***, и ако е вярно че живота му е 100х какво е по-добре да направя- да го оставя или да го махна.
                            FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx

Коментар

А как може да се разбере дали катализатора е задръстен. На мене Мареата ми е на 137***, и ако е вярно че живота му е 100х какво е по-добре да направя- да го оставя или да го махна.
                              FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx

Коментар

Working...
                              X