Някой знае ли какъв трябва да е ампеража на акумулатора за Браво 1,6 16в? Ако може да ми препоръчате някоя марка и съответно цени ако знаете, че да не взема някой за 100лв и да се окаже, че струва 50 :P Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв акумулатор да си взема за Браво 1,6 16в SX
Collapse
X
-
И аз мисля, че е няма смисъл да даваш 100лв. за акумулатор, като може да си купиш за половин цена български! Едва ли западният ще изкара, колкото два български за по 50лв! Доколкото съм чувал от нашите шофьори, купувай, какъвто и да е български само да не е Монбат. Аз лично съм доволен от българското качество! Осем години карах старата си кола само с български акумулатори. Плюс това имат и прилична гаранция. 50Ah според мен са ти предостатъчни за мотор 1.6 16V.Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Виж тук за ампеража.Виж в раздела "Авто електроника". Аз зададох същия въпрос тукИначе аз си купих Искра необслужваем, но 75 амперчаса за 110 лв. Виж си някой с по-малко ампери и ще си ок.Акумулатори ИскраАкумулатори СтартМонбат и други марки акумулатори
Коментар
-
doofiat написа:Ами по-горе ви дадох линка за ампеража. Вътре си пише,че алтернатора може до 80 апмера за зарежда. Това не означава обаче да му хакнеш акумулатор от 75 ah. Най-добре е един от 54-60 и работата ще заспи :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз преди 2 дена си взех нов акумулатор 64 Ah. Старият ми бе 44 Ah. От както сложих новия започна да ми превърта бендикса. Мисля си че му идва по-силен, но според думите на човека от магазина, който направи и замерване на заряда, каза че бендикса си заминава. За мен е много странно, защо със стария никога не ми е правил този проблем. Имате ли някакви идеи на какво може да се държи този неприятен факт?
Коментар
-
daley написа:Аз преди 2 дена си взех нов акумулатор 64 Ah. Старият ми бе 44 Ah. От както сложих новия започна да ми превърта бендикса. Мисля си че му идва по-силен, но според думите на човека от магазина, който направи и замерване на заряда, каза че бендикса си заминава. За мен е много странно, защо със стария никога не ми е правил този проблем. Имате ли някакви идеи на какво може да се държи този неприятен факт?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Не е от по силния акумулатор а от муфата за свободния ход на стартера/бендикс/.Просто си му е дошло времето,а това с необслужваемите акумулатори бях писал и преди Магнет Марели необслужваем си глътна 1 литър дестилирана вода и сега си работи перфектно.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар