Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв акумулатор да си взема за Браво 1,6 16в SX

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв акумулатор да си взема за Браво 1,6 16в SX

Някой знае ли какъв трябва да е ампеража на акумулатора за Браво 1,6 16в? Ако може да ми препоръчате някоя марка и съответно цени ако знаете, че да не взема някой за 100лв и да се окаже, че струва 50 :P Мерси предварително
    Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
    Преди: Браво 1,6 16в SX

И аз мисля, че е няма смисъл да даваш 100лв. за акумулатор, като може да си купиш за половин цена български! Едва ли западният ще изкара, колкото два български за по 50лв! Доколкото съм чувал от нашите шофьори, купувай, какъвто и да е български само да не е Монбат. Аз лично съм доволен от българското качество! Осем години карах старата си кола само с български акумулатори. Плюс това имат и прилична гаранция. 50Ah според мен са ти предостатъчни за мотор 1.6 16V.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Виж тук за ампеража.Виж в раздела "Авто електроника". Аз зададох същия въпрос тукИначе аз си купих Искра необслужваем, но 75 амперчаса за 110 лв. Виж си някой с по-малко ампери и ще си ок.Акумулатори ИскраАкумулатори СтартМонбат и други марки акумулатори

Коментар

Ами аз по принцип знам че 44 аh са за 1.4 двигатели, така че за 1.6 е хубаво може би 55ah, особено като имаш предвид че идва зима...
        N.Y. State of Mind

Коментар

Абе извода може би е , че ти трябва големичък, за да не береш ядове зимата като стане -20 на мен стария ми беше 44 и така издъхна една вечер и ме остави ни пали ни нищо, даже аларма нямаше.Ама сега с новия Монбат 55амперчаса се надявам да нямам проблеми.
          N.Y. State of Mind

Коментар

Общо взето е добре да се вземе размер акумулатор, който препоръчва производителя. Ако е по-малък може да няма достатъчно ток зимата, ако е много голям алтернатора няма да смогва да го зарежда-тази тема е дискутирана поне три пъти тук.

Коментар

Ами по-горе ви дадох линка за ампеража. Вътре си пише,че алтернатора може до 80 апмера за зарежда. Това не означава обаче да му хакнеш акумулатор от 75 ah. Най-добре е един от 54-60 и работата ще заспи :D

Коментар

Благодаря на всички за отговорите. Взех си акумулатор Старт 60 Ач. Има две години гаранция макар, че не знам в какво се изразява гаранцията :D Дано да нямам ядове.
                Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
                Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

Старт-Добрич,а? :D добър избор.Сигурен съм че няма да съжаляваш!
                  N.Y. State of Mind

Коментар

doofiat написа:
                    Ами по-горе ви дадох линка за ампеража. Вътре си пише,че алтернатора може до 80 апмера за зарежда. Това не означава обаче да му хакнеш акумулатор от 75 ah. Най-добре е един от 54-60 и работата ще заспи :D
                    Това е мощността на алтернатора, а не зарядният му ток! Все пак, като запалиш колата имаш консумация най-малко от самкият комутатор и свещи! Е... при дизела е по-различно! Да не говорим за зимата, когато караш на фарове, парното ти работи на МАХ, както и отоплението на задното стъкло. Питай ме тогава, колко стига до акумулатора! :D

Коментар

Аз преди 2 дена си взех нов акумулатор 64 Ah. Старият ми бе 44 Ah. От както сложих новия започна да ми превърта бендикса. Мисля си че му идва по-силен, но според думите на човека от магазина, който направи и замерване на заряда, каза че бендикса си заминава. За мен е много странно, защо със стария никога не ми е правил този проблем. Имате ли някакви идеи на какво може да се държи този неприятен факт?

Коментар

daley написа:
                        Аз преди 2 дена си взех нов акумулатор 64 Ah. Старият ми бе 44 Ah. От както сложих новия започна да ми превърта бендикса. Мисля си че му идва по-силен, но според думите на човека от магазина, който направи и замерване на заряда, каза че бендикса си заминава. За мен е много странно, защо със стария никога не ми е правил този проблем. Имате ли някакви идеи на какво може да се държи този неприятен факт?
                        Според мен е въпрос на съвпадение. Просто му е дошло времето. В някаква степен може да е и от по-силният ток на новия акумулатор, но определено трябва да си смениш бендикса! Направи го преди големите студове, защото тогава, въобще няма да зацепва!

Коментар

Не е от по силния акумулатор а от муфата за свободния ход на стартера/бендикс/.Просто си му е дошло времето,а това с необслужваемите акумулатори бях писал и преди Магнет Марели необслужваем си глътна 1 литър дестилирана вода и сега си работи перфектно.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                          X