Не ми работи смукача на Tipo 1,6 SX mi, и с малко газ на педала аз се правя на смукач докато загрее. :D То май се нарича моторче за ниските обороти доколкото разбирам /досега съм карал само дизел/ едно черно нещо близо до края на жилото за газта.Винаги държи 900 оборота на топъл и 700-800 оборота на студен двигател, от там изхождам, че не работи.А съм чувал за безиновите двигатели, че на студено работят на 1200 оборота, които в последствие падат на 800.На газ пък въобще не може да запали и да държи обороти /сутрин при първо палене/ - пали на бензин винаги и малко да загрее обръщам на газ.Мислих си да прекарам едно жило и ръчно да го дърпам сутрин, като на Lada.Незнам къде е проблема - в самото моторче или в някой датчик, който не му подава нужната информация!?Ако някой може да помогне да пише два реда, че стана студено, а без смукач не става, а и предстои още по-голям студ. Мерси предварително! Между другото продавам или заменям колата за дизел, може и Уно - тук ми е обявата:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=10148
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не ми работи смукача на Tipo 1,6 SX mi
Collapse
X
-
gichoЕтикети: –
-
gicho
а къде се намира, как изглежда, може ли да се провери все пак по някакъв начин с уред или трябва на компютърна диагностика?
Коментар
-
При мен на Темпрата на всмукателния колектор е датчика за температура на входящия въздух,кафяв на цвят,а на блока-за температура на антифриза,той е син.Тези датчици нямат общо с таблото,те дават информация на инжекциона.Колега Gicho,използвай малко бутона "Търсене",има много писано по темата .Стойностите им при студен и топъл двигател ги има в Autodata.Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Да ама колегата е с 1.6 мотора.Така, че датчика е точно отзад на смукателния колектор. Както каза колегата със син цвят.Свали клупунга при студена кола и премери съпротивлението. Същото може и да направиш когато колата е топла.Но свали клупунга когато колата е загасена.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
gicho
-
gicho
Реклама
Collapse
Коментар