Колеги смених си крушките на габаритните светлини с диодна компилация от 3 диода, светят много готино но ми свети и лампичката на таблото че е изгоряла крушка във фара и ако наистина изгори някоя няма да разбера.Ако някой е слагал диоди(ангелски очи) или нещо подобно и е отсранил проблема моля да пише как става номера.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диод на фара - проблем
Collapse
X
-
Най вероятната причина е че уредчето на таблото отчита консумацията на ток, която при диодите е пъти по - малка отколкото на крушката...идея нямам как да го излъжеш.Тъй като вероятността диодете да изгорят обаче е много малка просто махни крушката на таблото която отчита изгоряла крушка...Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
zgabrovski написа:Най вероятната причина е че уредчето на таблото отчита консумацията на ток, която при диодите е пъти по - малка отколкото на крушката...идея нямам как да го излъжеш.Тъй като вероятността диодете да изгорят обаче е много малка просто махни крушката на таблото която отчита изгоряла крушка...Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
-
Tornado написа:И аз съм така и кво от това не си ли проверявате светлините по често.Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
-
Na6io написа:zgabrovski написа:Най вероятната причина е че уредчето на таблото отчита консумацията на ток, която при диодите е пъти по - малка отколкото на крушката...идея нямам как да го излъжеш.Тъй като вероятността диодете да изгорят обаче е много малка просто махни крушката на таблото която отчита изгоряла крушка...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Na6io написа:zgabrovski написа:Най вероятната причина е че уредчето на таблото отчита консумацията на ток, която при диодите е пъти по - малка отколкото на крушката...идея нямам как да го излъжеш.Тъй като вероятността диодете да изгорят обаче е много малка просто махни крушката на таблото която отчита изгоряла крушка...
Коментар
-
Не е вярно. Не отчита всички крушки във фара. Отчита само изгорял габарит.[/quote]Отчита всички крушки на фаровете на куп(1 лампичка е и за 2 фара)Добре де, а като ти изгори крушката на стопа друга ли е лампа, която показва, че не свети.[/quote]Да за стоповете е друга лампичкаВсъщост разбрах как да оправя проблема(5 ватов 39 ома резистор), обаче този резистор много нагрява и можеби ще си сложа крушките да светят в двигателния отсек или ще направя цялата кола в диоди :DStilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
-
gdd55
Какъв цвят ти светят диодите?Ако е за ксеноново можеш да си купиш крушки от хелата които докарват същият цвят и нямаш ядове.Тези крушки не са като тия ментеливките дето светят говняно синьо,на втората седмица зелено,после обикновенно и накрая никъкво.Светят си маняшко ксеноново/разбира се не са ксенонови а просто цветтът е такъв.Цената им беше или 10лв комплекта или 10лв едната не помня или нещо такова.Аз съм с ксенонови диоди и тази индикация ме дразни и аз като много от форума обичам всичко да си ми е наред с колата.Един приятел е с тези габаритни-крушки от хелата вече 2 години и не са мраднали все така си светят маниашко ксенонново но са скапички
Коментар
-
Диодите светят много готино бяло,изчаквам да събера необходимите материали и ще направя цялото типо да свети като се надявам консомацията да е достатъчна че индикаторната лампичка да угасне и да свети само когато има истински проблем.Ако някои знае как се отваря фара(имам впредвид да се отдели стъклото от рефлектора) да пише че може и едни "Ангелски очи" да му сложа :D .Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар