Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диод на фара - проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Диод на фара - проблем

Колеги смених си крушките на габаритните светлини с диодна компилация от 3 диода, светят много готино но ми свети и лампичката на таблото че е изгоряла крушка във фара и ако наистина изгори някоя няма да разбера.Ако някой е слагал диоди(ангелски очи) или нещо подобно и е отсранил проблема моля да пише как става номера.
    Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Най вероятната причина е че уредчето на таблото отчита консумацията на ток, която при диодите е пъти по - малка отколкото на крушката...идея нямам как да го излъжеш.Тъй като вероятността диодете да изгорят обаче е много малка просто махни крушката на таблото която отчита изгоряла крушка...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
      Най вероятната причина е че уредчето на таблото отчита консумацията на ток, която при диодите е пъти по - малка отколкото на крушката...идея нямам как да го излъжеш.Тъй като вероятността диодете да изгорят обаче е много малка просто махни крушката на таблото която отчита изгоряла крушка...
      Търся идея как да го излъжа, не мога да махна крушката на таблото защото отчита всички крушки във фара.
      Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Сложи паралелно на групата резистори-диоди един резистор,с който да докараш общото съпротивление равно на съпротивлението на лампата.Би трябвало да стане.Успех
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

29-30 ома, ама ще топли - трябва да разсейва около 5 вата
          Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

syscop написа:
            29-30 ома, ама ще топли - трябва да разсейва около 5 вата
            Май ще е точно това :D Благодаря на всички
            Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

И аз съм така и кво от това не си ли проверявате светлините по често.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                И аз съм така и кво от това не си ли проверявате светлините по често.
                Въпросът не е в това дали си проверяваме често светлините, а в това че имаме нещо което да ни улеснява живота и да не го ползваме е малко тъпо не мислиш ли? Друг е въпросът че обичам колата да ми е изрядна.
                Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Сметката е за 5 вата лампа. Сега погледнах, че става въпрос за габарит - смяташ по следната формулка: R(съпротивлението)=(U*U)/P, където U - 12V - напрежението, P - мощността на лампата.
                  Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

фар

Да не ти е цифрово таблото- аналоговощото и аз съм слагал на Филипс и правени но не съм забелязъл да свети на PUNTO може да дава утучка през диота и за това да свети При енерго спестявящи лампи и ключ с глим лампа за 220V става въпросенерго спестявящата лампа мига като е изкрючена.
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Na6io написа:
                      zgabrovski написа:
                      Търся идея как да го излъжа, не мога да махна крушката на таблото защото отчита всички крушки във фара.
                      Не е вярно. Не отчита всички крушки във фара. Отчита само изгорял габарит.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        Na6io написа:
                        zgabrovski написа:
                        Не е вярно. Не отчита всички крушки във фара. Отчита само изгорял габарит.
                        Добре де, а като ти изгори крушката на стопа друга ли е лампа, която показва, че не свети.

Коментар

Не е вярно. Не отчита всички крушки във фара. Отчита само изгорял габарит.[/quote]Отчита всички крушки на фаровете на куп(1 лампичка е и за 2 фара)Добре де, а като ти изгори крушката на стопа друга ли е лампа, която показва, че не свети.[/quote]Да за стоповете е друга лампичкаВсъщост разбрах как да оправя проблема(5 ватов 39 ома резистор), обаче този резистор много нагрява и можеби ще си сложа крушките да светят в двигателния отсек или ще направя цялата кола в диоди :D
                          Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Какъв цвят ти светят диодите?Ако е за ксеноново можеш да си купиш крушки от хелата които докарват същият цвят и нямаш ядове.Тези крушки не са като тия ментеливките дето светят говняно синьо,на втората седмица зелено,после обикновенно и накрая никъкво.Светят си маняшко ксеноново/разбира се не са ксенонови а просто цветтът е такъв.Цената им беше или 10лв комплекта или 10лв едната не помня или нещо такова.Аз съм с ксенонови диоди и тази индикация ме дразни и аз като много от форума обичам всичко да си ми е наред с колата.Един приятел е с тези габаритни-крушки от хелата вече 2 години и не са мраднали все така си светят маниашко ксенонново но са скапички

Коментар

Диодите светят много готино бяло,изчаквам да събера необходимите материали и ще направя цялото типо да свети като се надявам консомацията да е достатъчна че индикаторната лампичка да угасне и да свети само когато има истински проблем.Ако някои знае как се отваря фара(имам впредвид да се отдели стъклото от рефлектора) да пише че може и едни "Ангелски очи" да му сложа :D .
                              Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.

Коментар

Working...
                              X