След като веднъж го смених въпросния механизъм, новия (стар 2-а ръка) също се прецака и почна да пращи. Ясно, че се се купува друг от друга кола, но ме интересува еднакви ли са тези ограничителни механизми , които служат да не се обърне вратата.Еднакви ли са на предните врати при брава съответно левия и десния механизъм. Питам за да си купя от дясна врата с идеята да уж по -малко износен.Ако същите механизми се монтират и в други коли моля уточнете в кои и на кои врати.Предварително благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ограничителен преден механизъм на врата-ляв и десен еднакви?
Collapse
X
-
Не съм го пръскал, стария от пращене счупи дори едното ухо за захващане във вратата.Откачих шпилката и при затваряне на врата лостчето се прибра в нея. За сега седи така. Трябва ли да разглобя вратата за да го изкарам или за да напръскам механизма?Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Ясно. Аз си пазя стария механизъм. Днес ще се пробвам да раздвижа него, ако стане ще го монтирам. Освен че силно пращеше вратата и с доста усилие се затваряше. В резултат на това се откъсна парче от леглото където трябва да се захване болта, аз сложиш шайба и болта легна върху външната част- върху вратата един вид, старчи малко но вратата се отваря и затваря без проблем, не опира никъде.Някой знае ли как се раздвижва въпросния механизъм. Имам менгеме , ще го хвана за него, но къде и какво и с какво се пръска. Само с вд-40 ли?Play Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
-
аз не съм го разглобявал. слагам си тръбичката на спрея и я навирам вътре при механизма. пръсвам малко и после раздвижвам. но моето не беше чак толкова зле. просто пращеше, като се отваря. тя цялата врата не ми е в ред. образува се някаква ръжда и пантите също започват да скърцат. затова профилактично си я пръскам на 6 месеца, откакто съм я взел.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
При мен изведнъж се "вкисна" и предния път и сега. Пантите не ми скърцат. Просто започва едно силно пращене при затварянето и трябва повече услие да се затвори. Довечера кисна в нафта и да видим. Лошото е че и двата механизма- този на вратата сега и стария са в прибрано положение. Да видим как ще изкарам и дали въобще ще излезне лостчето... Дано не купувам пак друг механизъм.Ако има положителен резултат от процедурата ще споделя.Play Golf ,but not drive golf!!!
Коментар
-
Re: Ограничителен преден механизъм на врата-ляв и десен една
Alex_RT написа:След като веднъж го смених въпросния механизъм, новия (стар 2-а ръка) също се прецака и почна да пращи. Ясно, че се се купува друг от друга кола, но ме интересува еднакви ли са тези ограничителни механизми , които служат да не се обърне вратата.Еднакви ли са на предните врати при брава съответно левия и десния механизъм. Питам за да си купя от дясна врата с идеята да уж по -малко износен.Ако същите механизми се монтират и в други коли моля уточнете в кои и на кои врати.Предварително благодаря !
Коментар
-
Не са еднакви. Задната се отваря на 2 степени, а предната - на 3 (Брава). Това пречи да се провери и в ЕПЕР-а, евентуално, защото сигурно са им различни номерата. Като ъгъл - мисля, че съвпадат, обаче. Ама не съм разглобявал де, не знам дали това със степените зависи от механизма, или е нещо на самата врата.
Коментар
-
ogi28b написа:Не са еднакви. Задната се отваря на 2 степени, а предната - на 3 (Брава). Това пречи да се провери и в ЕПЕР-а, евентуално, защото сигурно са им различни номерата. Като ъгъл - мисля, че съвпадат, обаче. Ама не съм разглобявал де, не знам дали това със степените зависи от механизма, или е нещо на самата врата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар