Здравейте колеги от два дена съм собственик на Фиат пунто MK2 1.8 HGT. Колата е страхотна не мога да и се нарадвам,върви много стабилна е...супер просто ! Имам обаче един проблем който забелязах още при закупуването : Когато карам колата и сменям бавно и плавно скоростите без значение 1-2-3-4-5-R влизат перфектно,когато обаче започна да ги сменям нормално или малко по бързо или на обратно 4-3...3-2..или съм пуснал колата поинерция и реша да включа на някоя предавна 2-3-4-5 се чува едно "хъркане" независимо на коя предавка минавам. Изчетох доста теми за проблемите при скоростните кутии,днес цял ден съм в сервиза...проверихме маслото ОК е, Сменихме съединителя комплект + долна помпа, но проблема продължава да го има ... Понякога когато примерно включа на задна(пак изхърква), после не мога да освободя лоста толкова лесно към неутрална (колата е в спряло положение) трябва да го напъна леко...Ще съм благодарен ако споделите мнение къде мога да търся евентуален проблем...възможно ли е проблема да идва от жилата или по скоро от синхронизатор ? Аможе и да е нещо за което дори не се сещам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростна кутия на Fiat Punto Mk2
Collapse
X
-
Скоростната кутия се държи от тампон, ако е заминал кутията провисва и се получава усукване което пречи на плавното влизане на скоростите. Майсторите обикновенно наместват тампона по старите следи но понякога това е грешка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
До сега не съм карал кола, на която над определена скорост да можеш да превключиш на по-ниска предавка само с натискане на съединителя. Например не можеш да включиш първа ако се движиш по инерция с 20км./ч. да кажем, втора ако се движиш по инерция с 40км./ч. Тук говоря да влезе лесно без никакъв напън. Едно подаване на междинна газ изравнява ъгловите скорости на двата вала на кутията и влизат без проблем. Може би чисто нова кутия е в състояние да го направи и без междинна газ, но нашите не са такива и имат износване. Единствената чисто нова кола, която съм карал е Фиат Седичи, на 5300км., но по разбираеми причини не съм си правил експерименти - даже и там съм сменял с междинна газ. Много по-приятно е карането, като автоматик, щом и шефа каза ЕвалаFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Ходих днеска до един сервиз,човека определено много си разбира от работата,за съжаление проблема ми идва от синхронизаторите на скоростите. Най добрият вариант е да се отвори и да се оправи всичко,но този вариант може да излезе много солен финансово,впредвид това че не знаем какво ще намерим вътре.... , за това на този етап решихме че е най добре да търся втора употреба/макар че има свойте рискове/ .По запознатите колеги ако могат да ме ориентират в цени на тези скоростни кутии ,че май и се оказват рядкост...също така възможно ли е да сложа СК от друг модел на фиат със същият двигател дали би станало ? Видях че барчета и купе имат същите двигатели но не съм запознат дали СК са същите .
Коментар
-
Нови синхронизатори никакви с.к. втора употреба. И да отидеш при майсторите да си вземеш стария съединител и раб. цилиндър.п.п. С новия съединител като включваш на задна хърка ли?LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Хърка да но не винаги . Добре а тия синхронизатори какви пари са горе долу че никъде в нета не мога да получа информация,освен тях човека каза че може да е заминал и някакъв диск на са самата предавка, но не успях много да го разбера,а той бил доста скъп.П.С - Защо да си взимам старият съединител и долната помпа ? :Д
Коментар
-
Между другото пробвах - и на 50 км/ч из ключвам от трета и първата си влиза спокойно.... Ако при вас не е така, значи има нещо поизносено с годините. Става дума за Алфата от подписа.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар