ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto mk2 1.9 jtd 80кс. прегрява ли на извънградско
Collapse
X
-
-
ogi28b написа:Абе мани го таблото, нямам представа, може италианците да са решили да ползват едно и също табло за бензиновите и дизеловите, те си знаят. Само предположих, че е сменяно. Същественото го написах в предното си мнение, което редактирах, след като си писал, така че виж го, ако не си.
Коментар
-
Таблото е еднакво на бензиновите и на дизела. И при мен показанията са така, но таблото е пипано и не знам колко добре съм си нагласил стрелките +- 1мм може да имат отклонение. Реалната скорост спрямо тази на таблото се различават с 5-6-7 км./ч. Засичал съм с GPS. Така е от началото на скалата, при бившият ми 220CDI след 100км./ч. даваше отклонение 5-6 км./ч., а до 100 беше 1/1 с GPS-а.В тази връзка приятел си купи миналият месец такова Пунто. Сменихме му ремъка /имам фиксатора за зацепване/, затапване на ЕГР-а, чистене на MAP и MAF. След няколко дни ми звъни да ме пита има ли му нещо, защото повече от 4500 оборота не вдигало, та му обясних за таблата че са еднакви и за това му остава още много от оборотомера, даже пробвах и при мен.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Така като чета значи ли това, че нормалният разход извънградско е като на мареа jtd 1.9 105, който е около 5.5 или има разлика все пак в полза на пунтото.И нещо друго, като заговорихте за обороти. Някъде из форума четох, че на 2-ра при 2000 оборота двигателя е по-малко натоварен отколкото на 5-та при 2000. Не е ли еднакво?Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now
Коментар
-
hsf написа:Така като чета значи ли това, че нормалният разход извънградско е като на мареа jtd 1.9 105, който е около 5.5 или има разлика все пак в полза на пунтото.И нещо друго, като заговорихте за обороти. Някъде из форума четох, че на 2-ра при 2000 оборота двигателя е по-малко натоварен отколкото на 5-та при 2000. Не е ли еднакво?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Маховика се преценява на място. Характерно е тресене при тръгване, особено на студен мотор и има характерно чаткане при тръгване. Цени от преди месец на същото като моето, но 2001 година на приятел:- съединител от моргата, отличен - 50 лв.- лагер, нов от магазина, не знам цена, но не е скъп. Точно шум от него беше причината за сваляне на скоростите.- маховика имаше луфт, но малък и не е сменян. От морга около 150 лв. отличен.- труд - и той сам си поддържа колата и не знам колко взимат сервизите. Малко е тясно и скоростите се вадят с чалъм, не е трудно.Евтина за поддръжка кола няма. Това е гаражен фолклор.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Скорост при 1000 оборота на 5-та предавка - 46.5 км/ч. Мисля, че не е трудно да се умножи по 2 и да се види, че при 2000 оборота скоростта е 93 км/ч. Просто е физически невъзможно при еднакви обороти на двигателя, еднакви скоростни кутии, еднакви предавателни числа и еднакви гуми - Пунтото да се движи с различна скорост от Бравото. Wink Както казах и в началото на участието ми в темата - бъркаш нещо, някъде. Невъзможно е да се движи дори със 100, камо ли със 110.нищо не разбрах - ако при 1000 об имаме 46 км, при 2000 - 92км, като сметна грубо че мармалада почва на 4500 да речем значи трябва да вдигне 207 км +- 3% за пунто или абарт се говори тука ?
Коментар
-
Bane
Ама парното си духа топло малко след като запаля колата... ако бях за термостат не трябва ли и парното за духа само студено? Нямаше ли и разхода да е завишен?
Коментар
-
Май за тези пари трудно ще се намери читав екземпляр. Ходихме да гледаме едно, но си личеше сериозно, че нещо му се е случвало - имаше си всички екстри обаче имаше места, където беше пребоядисвано и цветът на новата боя един такъв по-блед, там където се закачат тампоните имаше луфтове, на няколко коли досега не съм виждал такова нещо, боята над цялото предно стъкло имаше напуквания, казанчето за чистачките пукнато и като включиш на скорост гумите се изместваха с няколко сантиметра, така че се отказахаме. Само това не е малко, а не се знае какво още ще изкочи.Обаче след тази кола и като сравнявам цените за читав екземпляр ще ми трябват поне 3500 и то с късмет, като се има предвид, че търся от собственик, защото от автокъща със сигурност ще излязат един куп неща за правене.Fiat Punto 1.9 JTD 2000 - ex
Fiat Stilo 1.9 JTD 115 - now
Коментар
-
hsf написа:Май за тези пари трудно ще се намери читав екземпляр. Ходихме да гледаме едно, но си личеше сериозно, че нещо му се е случвало - имаше си всички екстри обаче имаше места, където беше пребоядисвано и цветът на новата боя един такъв по-блед, там където се закачат тампоните имаше луфтове, на няколко коли досега не съм виждал такова нещо, боята над цялото предно стъкло имаше напуквания, казанчето за чистачките пукнато и като включиш на скорост гумите се изместваха с няколко сантиметра, така че се отказахаме. Само това не е малко, а не се знае какво още ще изкочи.Обаче след тази кола и като сравнявам цените за читав екземпляр ще ми трябват поне 3500 и то с късмет, като се има предвид, че търся от собственик, защото от автокъща със сигурност ще излязат един куп неща за правене.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар