Колата е Брава 1,6. Ако двигателят не е загрял, колата винаги си пали нормално.В началото проблема се появяваше веднъж на 10 паления, сега почна да се появява доста по често.Карах я веднъж на майстор, той смени една втулка, но не беше сигурен дали проблема е само в нея. Сега когато мотора загрее може и 3-4 пъти последователно да пробвам на загрял двигател и да не мога да запаля. На слух нещата звучат така, че стартера върти на високи обороти, но не зацепва към маховика.Огледах кабелите, които са закачени на стартера-чисти са нямат видими окисления, ръжди и т.н.Към какво да се ориентирам в този случай?Предварително благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблеми при палене със стартер на топъл мотор.
Collapse
X
-
Ако е нещо такова http://www.youtube.com/watch?v=h2YVHm9D-Bc само, че звукът при фиат 1,6 е по-дебел, значи е бендикс. Аз имам проблем с бендикса, но го прави предимно на студен мотор, на загрял няма проблеми.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Звука наистина е подобен като на клипчето, но е само на загрял мотор. Ясно че стартера ще се сваля, преди това уж майстор го сваля, гледа бендикса но не можа да каже дали е за смяна или не. Смени една втулка и това беше. Сега като го сваля как да разбера кое е износено. Човекът , който отваря стартера е доверен човек, няма причина да ме лъже а и е доста опитен. При разглобен стартер как се разбира че бендикса е развален. Възможно ли е проблема да е във вилката? Какви пари е един бендикс, коя марка да търся, рових по сайтове ама не открих нищо. Има ли различни бендикси за нашите макарони или за 1,6 всички са еднакви?Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Alex_RT написа:Какви пари е един бендикс, коя марка да търся, рових по сайтове ама не открих нищо. Има ли различни бендикси за нашите макарони или за 1,6 всички са еднакви?Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар