Някой има ли идея как най-бързо да се стопли купето в студените дни без много чакане. Има ли ефект ако се пусне климатика на топло и вреди ли нешо това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за бързо загряване на купето
Collapse
X
-
Ако пуснаш климатика и настроиш да духа топло е все едно зимата си напалил печката и си отворил прозорците Климатика има функцията да охлажда, но не и да затопля... Ако искаш по-бързо да се сгрееш просто изчакай в началото без да пускаш парното. Изчакай докато стрелката се отлепи от най-долното си положение (т.е. колата позагрее малко) и тогава пускай!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
Според мен колегата Mazgarev има някаква грешка. Ако настроиш климатика на топло ще си духа топло също толкова успешно, колкото и без да е включен климатика. Това е така, защото щом температурата, която настройваме е по-висока от околната, компресора не се включва и топлото идва от парното. Доколкото знам, за здравето на системата е добре дори и зиме да се пусне климатика в режим охлаждане за няколко минути от време на време.Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
Коментар
-
климатика се пуска само ако има нужда от размразяване на стъклатаили ако са запотенитогава върши идеална работано ако няма нужда от размразяване или сушене - не пускайте климатиканяма смисълосвен примерно веднъж на 2-3 седмици за профилактикаединствено бутона за рециркулация ще помогне малко
Коментар
-
Има доста ефикасен вариант.Слагаш си на радиаторчето за парното 3 свещи от дизел.Палиш колата, изчакваш 10-на секунди и с копченце и реле ги пускаш. Правят топлина наистина.И най-добре системата да се направи като загрее колата примерно до към 60 градуса, да се изключва системата автоматично.Виждал съм го това изпълнение и наистина върши работа.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
sev написа:климатика се пуска само ако има нужда от разразяване на стъклатаили ако са запотенитогава върши идеална работано ако няма нужда от размразяване или сушене - не пускайте климатиканяма смисълосвен примерно веднъж на 2-3 седмици за профилактикаединствено бутона за рециркулация ще помогне малкоBravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
Franchesko написа:sev написа:климатика се пуска само ако има нужда от разразяване на стъклатаили ако са запотенитогава върши идеална работано ако няма нужда от размразяване или сушене - не пускайте климатиканяма смисълосвен примерно веднъж на 2-3 седмици за профилактикаединствено бутона за рециркулация ще помогне малко
Коментар
-
BO написа:Има доста ефикасен вариант.Слагаш си на радиаторчето за парното 3 свещи от дизел.Палиш колата, изчакваш 10-на секунди и с копченце и реле ги пускаш. Правят топлина наистина.И най-добре системата да се направи като загрее колата примерно до към 60 градуса, да се изключва системата автоматично.Виждал съм го това изпълнение и наистина върши работа.Stilo 1.9 JTD - 115 к.с.
Коментар
-
Franchesko написа:A как точно климатика допринася за размразяването на стъклата? Гледах че на шофьорския сенник имам опътване за размразяване на стъклата и е указано и климатика да се пуска, но се чудех защо.
Коментар
-
tomny написа:Franchesko написа:A как точно климатика допринася за размразяването на стъклата? Гледах че на шофьорския сенник имам опътване за размразяване на стъклата и е указано и климатика да се пуска, но се чудех защо.Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
Аз предполагам че компресора на климатика се включва и загрява радиатора (както се случва и лятото), от там температурата на антифриза се повишава по-бързо и купето се затопля.Това вече ми звучи логично.Мерси
Коментар
-
Franchesko написа:tomny написа:Franchesko написа:A как точно климатика допринася за размразяването на стъклата? Гледах че на шофьорския сенник имам опътване за размразяване на стъклата и е указано и климатика да се пуска, но се чудех защо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар