Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат стило датчик за налягане на масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат стило датчик за налягане на масло

Здравейте колеги. От скоро на колата ми почна да светка лампата за маслото на таблото а масло си има не е мръднало от смяната му и само в ниски обороти светка , казаха ми че може да е от датчика за налягане на маслото , някой да има представа какъв е този датчик къде се намира и горе долу някаква ориентировъчна цена. Fiat Stilo 1.9 JTD 115 К.С. 2004 година . Много ще съм благодарен ако ми помогнете.

Би трябвало да е близо до масления филтър датчика. Дано е от него. Но липса на налягане при ниски обороти, може да се дължи и на други неща. На студен мотор и ниски обороти светва ли пак лампата? Питам защото при кофти вискозитет на маслото също може да светва, като загрее.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

А може да е от лагери и още куп неща. Ходи някъде да ти проверят налягането и тогава сменяй датчици...

Коментар

Еми при студен двигател не светка само като загрее но един приятел с сервиз ми каза че е от датчика защото и диагностика му е правил ...

Коментар

На мен ми се струва, че ако е заминал датчика би следвало и на студено да не сработва, кака така на студено работи, а като загрее маслото почва да не работи ??
          punto HGT

Коментар

g3ncho написа:
            Еми при студен двигател не светка само като загрее но един приятел с сервиз ми каза че е от датчика защото и диагностика му е правил ...
            Диагностика - с манометър! Всичко друго е вятър...
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

g3ncho написа:
              Почти съм убеден че няма да е датчик. С какво масло си? Вискозитет?Мерене на налягането на студен и топъл двг трябва. Друга диагностика не става.

Коментар

Маслото е Тотал Кварц 10w40

Коментар

g3ncho написа:
                  Маслото е Тотал Кварц 10w40
                  По важното е на колко километра е
                  punto HGT

Коментар

Съвсем обикновен е датчика и цената е около 10лв. Намира се до масления филтър. Ако обаче не ти се дават пари за проби с неясен резултат по-скоро послушай колегите, които те посъветваха да измериш налягането с манометър. Освен това горещо ти препоръчват тоя Тотал да го смениш с друго масло- например Selenia Turbo Diesel 10W40 или Selenia WR 5W40.
                    ex. Fiat Marea 1.6 16V
                    ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

packo84 написа:
                      Съвсем обикновен е датчика и цената е около 10лв. Намира се до масления филтър. Ако обаче не ти се дават пари за проби с неясен резултат по-скоро послушай колегите, които те посъветваха да измериш налягането с манометър. Освен това горещо ти препоръчват тоя Тотал да го смениш с друго масло- например Selenia Turbo Diesel 10W40 или Selenia WR 5W40.
                      Да не му е пробил датчика както на една мереа или брава беше при студено състояние маслото е гъсто и не излиза през датчика и не олива. При топло състояние вече става по течно и олива ... Виж датчика олят ли ти е в масло.
                      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Аз съм сигурен,че проблема е в датчика- той е същия като на Браво/а , Мареа 1.6 и дефекта му е че пробива през датчика маслото , от там се губи и налягането и свети при ниски обороти. На студена кола не свети защото маслото е по-гъсто и по-трудно изтича през датчика (не губи налягането) . Колеги стига с тия лагери и какви ли не други тежки диагнози, видя се че тоя проблем е често срещан- пробва се със смяна на датчика- струва 10лв ,ако не помогне тогава се мери налягане и се отваря мотора. Как решихте ,че е заминал щом е светнала лампата ... хайде по-сериозно.
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Точно ние се държим сериозно, защото посъветвахме да се види какво е налягането, за разлика от теб. Предлагаш човек да ходи и да си купи нещо за 10лв. Нещо което никога не е виждал и не знае как изглежда, къде се намира..... какво остава да кажем за смяна......ЕДИТ: никъде не видях колегата да пише за течове на масло.....

Коментар

Аз също не прочетох никъде, че има теч на масло. Разбира се датчика си е заподозрян. Но не бих сменял никакви компоненти на мотора преди да е ясно кой, как , защо.................

Коментар

Аз пък ще кажа, че в този случай може да се смени датчика и без да се проверява налягането на маслото.Защо? Ами защото струва няколко левчета. Ако не е от него, то следващата стъпка става сериозна, като тия 10лв са някакви пари за семки.А, за да му измерят налягането няма да му вземат под 10лв, за да му кажат - купи си датчик или дай стотици левове за ремонт.юПо-добре сам да си направи "диагностиката" с новата част, защото често взимат и малко повече пари за измерване на налягането, защото датчика не е до филтъра и на елементарно достъпно място, за да им е неудобно и да му вземат 2 лева.А и съм 90% сигурен, че няма да знаят колко трябва да е налягането на празен ход. Ще гледат, ще сучат и накрая ще кажат нещо, което може и да не се окаже вярно.Всичко е сметки.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X