Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви фарове да купя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какви фарове да купя?

Колата е Фиат Мареа. Фаровете(с лупи) са непоносимо слаби. Ходих да ги регулират и отговорът беше, че всичко е наред. Но мен не ме задоволява светлината, която дават. Вероятно става дума за потъмнели рефлектори. Имам две възможности: да купя нови фарове от същия тип или да взема втора употреба, с обикновени рефлектори. Какво е вашето мнение? Новите с лупи светят ли достатъчно добре или си е дефект на самия модел фарове?

Re: Какви фарове да купя?

Emil74 написа:
    Колата е Фиат Мареа. Фаровете(с лупи) са непоносимо слаби. Ходих да ги регулират и отговорът беше, че всичко е наред. Но мен не ме задоволява светлината, която дават. Вероятно става дума за потъмнели рефлектори. Имам две възможности: да купя нови фарове от същия тип или да взема втора употреба, с обикновени рефлектори. Какво е вашето мнение? Новите с лупи светят ли достатъчно добре или си е дефект на самия модел фарове?
    Рециклирай рефлекторите и ще се преродиш. Фирмата, която те съветвам да използваш е Еверт Лак. Виж потърси - има тема по въпроса.

Коментар

Да допълня само...след рециклирането слагаш ксенон и почваш да виждаш къде караш. Аз не съм рециклирал, направо сложих ксенон 4300 и пак си е доста добре. Преди не виждах бъобще къде съм в определени моменти.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

С ксенон 4300К на рециклирани рефлектори забравяш за непоносимо слабите фарове. Airfan ти е дал фирмата и не излиза скъпо.
        ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
        ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
        Mercedes Vito W447
        Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

И аз мислих да им пращам моите за рециклиране,но няма как да остана без автомобил за седмица. Реших първо да сложа ксенон и ако тогава не съм доволен да се занимавам с ремонти.Резултата беше повече от добър.Сложи си първо ксенон,ако не ти хареса се занимавай с ремонт.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Доколкото разбирам, с нови рефлектори ще стане добре? Защото съм намерил нови фарове на поносима цена(100 EUR за комплект). Значи, категорично отпада слагането на друг тип. Когато се дават за рециклиране рефлекторите, фаровете непипнати ли изпращам или трябва да ги разглобявам? Ще съм в България за около седмица и едва ли ще имам време да чакам. Вероятно ще купя нови фарове, а тези ще дам за рециклиране.

Коментар

С ксенон на замърсени рефлектори ще отнасяш всяка псувня на хората в насрещното. Рециклирай и тогава слагай ксенон, ако ще го правиш. Иначе се превръщаш в поредния селяндур, който заслепява всичко срещу него.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                С ксенон на замърсени рефлектори ще отнасяш всяка псувня на хората в насрещното. Рециклирай и тогава слагай ксенон, ако ще го правиш. Иначе се превръщаш в поредния селяндур, който заслепява всичко срещу него.
                Гениално! Вярно ли е това твое твърдение? Надявам се да е само за фар без лупи. На фар с лупа от 3 години никой не ми е присветнал.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Emil74 написа:
                  Доколкото разбирам, с нови рефлектори ще стане добре? Защото съм намерил нови фарове на поносима цена(100 EUR за комплект). Значи, категорично отпада слагането на друг тип. Когато се дават за рециклиране рефлекторите, фаровете непипнати ли изпращам или трябва да ги разглобявам? Ще съм в България за около седмица и едва ли ще имам време да чакам. Вероятно ще купя нови фарове, а тези ще дам за рециклиране.
                  Колега, вземи прочети важните теми в раздела за автоелектроника. Няма да повтаряме сега всичко написано, защото на теб не ти се чете. Ама айде... Фарът се сваля от колата, отваря се, разглобява се из основи и когато остане само рефлекторът в ръцете ти - пращаш го на съответното място, те го правят за около 8-10 дни, после сглобяваш в обратния ред, следвайки инструкциите от темата. 8-10 дни включва всичко от-до, като 4 от тези дни са куриерското размотаване. Купуването на каквито и да е неоригинални фарове е чиста набутвация. Сглобени са от пластмасови части, още при първия опит за реглаж - се чупят и повече никога не можеш да ги регулираш, а не е рядкост и дългите прямо късите да не светят където трябва, което също не подлежи на регулиране. Накрая ще си дал 200 лева за нещо, което не върши работа. Така че - само оригинален фар!След като сглобиш и монтираш оригинален рециклиран фар Валео с лупа - дори и нови автомобили ще ти завиждат на осветяването, а при правилно насочване - намаляваш до минимум случаите, в които някой ще ти присветне. Това ще е предимно на десен (за теб) завой, когато заслепяването е неизбежно, дори и с халогенни лампи, както и на възвишение, когато два автомобила се изкачват от двете страни, тогава също е неизбежно

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Synthy написа:
                    Гениално! Вярно ли е това твое твърдение? Надявам се да е само за фар без лупи. На фар с лупа от 3 години никой не ми е присветнал.
                    Не ти е, щото явно знаеш какво правиш Малцина са като теб.
                    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Всичко различно от Валео не струва.

Коментар

Краси, не знам дали ти прави впечатление, но на долната от двете снимки - ако колата ти е права спрямо улицата - фаровете ти са лошо насочени. Десния не го виждам добре, но левият със сигурност свети по-наляво, отколкото трябва. Ако колата ти е направо.

Коментар

ogi28b написа:
                          Краси, не знам дали ти прави впечатление, но на долната от двете снимки - ако колата ти е права спрямо улицата - фаровете ти са лошо насочени. Десния не го виждам добре, но левият със сигурност свети по-наляво, отколкото трябва. Ако колата ти е направо.
                          Точно тоя левият е с прецакана врътка и не можах да го дръпна леко в дясно. Набито око имаш :D
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

За малко да закъснеете с предупрежденията за ментетата... Отидох да купя фарове(преди да видя поста на ogi28b ). И се оказа, че лупата на десния е паднала. Отказах и двата. Ще трябва да се рециклират старите, но няма да имам толкова време. Престоят ми в България ще е 5 дни. Оригинални не знам откъде да търся.

Коментар

Автоморга за италианки, например някоя тема в раздела за продажба на части, има много - lithrone, busho_101, и др. За тези се сетих на първо четене. Но каквото и да купиш - имай предвид, че е възможно да е в същото или в по-лошо състояние на рефлекторите. А нов оригинален - напълно безсмислено ( > 200 евро за брой, ако не и повече), ако изобщо намериш.

Коментар

Working...
                              X