Колата е Фиат Мареа. Фаровете(с лупи) са непоносимо слаби. Ходих да ги регулират и отговорът беше, че всичко е наред. Но мен не ме задоволява светлината, която дават. Вероятно става дума за потъмнели рефлектори. Имам две възможности: да купя нови фарове от същия тип или да взема втора употреба, с обикновени рефлектори. Какво е вашето мнение? Новите с лупи светят ли достатъчно добре или си е дефект на самия модел фарове?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви фарове да купя?
Collapse
X
-
Re: Какви фарове да купя?
Emil74 написа:Колата е Фиат Мареа. Фаровете(с лупи) са непоносимо слаби. Ходих да ги регулират и отговорът беше, че всичко е наред. Но мен не ме задоволява светлината, която дават. Вероятно става дума за потъмнели рефлектори. Имам две възможности: да купя нови фарове от същия тип или да взема втора употреба, с обикновени рефлектори. Какво е вашето мнение? Новите с лупи светят ли достатъчно добре или си е дефект на самия модел фарове?
-
Да допълня само...след рециклирането слагаш ксенон и почваш да виждаш къде караш. Аз не съм рециклирал, направо сложих ксенон 4300 и пак си е доста добре. Преди не виждах бъобще къде съм в определени моменти.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Доколкото разбирам, с нови рефлектори ще стане добре? Защото съм намерил нови фарове на поносима цена(100 EUR за комплект). Значи, категорично отпада слагането на друг тип. Когато се дават за рециклиране рефлекторите, фаровете непипнати ли изпращам или трябва да ги разглобявам? Ще съм в България за около седмица и едва ли ще имам време да чакам. Вероятно ще купя нови фарове, а тези ще дам за рециклиране.
Коментар
-
С ксенон на замърсени рефлектори ще отнасяш всяка псувня на хората в насрещното. Рециклирай и тогава слагай ксенон, ако ще го правиш. Иначе се превръщаш в поредния селяндур, който заслепява всичко срещу него."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:С ксенон на замърсени рефлектори ще отнасяш всяка псувня на хората в насрещното. Рециклирай и тогава слагай ксенон, ако ще го правиш. Иначе се превръщаш в поредния селяндур, който заслепява всичко срещу него.На фар с лупа от 3 години никой не ми е присветнал.
Коментар
-
Emil74 написа:Доколкото разбирам, с нови рефлектори ще стане добре? Защото съм намерил нови фарове на поносима цена(100 EUR за комплект). Значи, категорично отпада слагането на друг тип. Когато се дават за рециклиране рефлекторите, фаровете непипнати ли изпращам или трябва да ги разглобявам? Ще съм в България за около седмица и едва ли ще имам време да чакам. Вероятно ще купя нови фарове, а тези ще дам за рециклиране.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Synthy написа:С ксенон на замърсени рефлектори ще отнасяш всяка псувня на хората в насрещното. Рециклирай и тогава слагай ксенон, ако ще го правиш. Иначе се превръщаш в поредния селяндур, който заслепява всичко срещу него.На фар с лупа от 3 години никой не ми е присветнал.
Малцина са като теб.
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
ogi28b написа:Краси, не знам дали ти прави впечатление, но на долната от двете снимки - ако колата ти е права спрямо улицата - фаровете ти са лошо насочени. Десния не го виждам добре, но левият със сигурност свети по-наляво, отколкото трябва. Ако колата ти е направо.
Коментар
-
За малко да закъснеете с предупрежденията за ментетата... Отидох да купя фарове(преди да видя поста на ogi28b ). И се оказа, че лупата на десния е паднала. Отказах и двата. Ще трябва да се рециклират старите, но няма да имам толкова време. Престоят ми в България ще е 5 дни. Оригинални не знам откъде да търся.
Коментар
-
Автоморга за италианки, например някоя тема в раздела за продажба на части, има много - lithrone, busho_101, и др. За тези се сетих на първо четене. Но каквото и да купиш - имай предвид, че е възможно да е в същото или в по-лошо състояние на рефлекторите. А нов оригинален - напълно безсмислено ( > 200 евро за брой, ако не и повече), ако изобщо намериш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар