Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електронно запалване на Tipo 1.6 DOHC

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Електронно запалване на Tipo 1.6 DOHC

    За сьвременните електронно-запалителни системи, напрежението на комутация е 250-300V / импулсно/. Най-точно се измерва с осцилоскоп!!! . Но какьв все пак е проблема?

    #2
    Митко, ако пьрвичното напрежение е 40v ,то и вторичното няма да е повече от 2000v, kоето води до несьвьршен горивен процес. Тогава се налага да измерите и вторичното на Мотор-тестер. Ако нямяте тази вьзможност,искрата на извадена свещ трябва да е пльтна и синкава, дебела колкото страничния електрод.Това е при положение ,че хвьрляте вината в/у запалителната с-ма,но при добро вторично-проверете момента на запалване при всичките му режими! Трудно се помага дистанционно, но малко предистория ще ме улесни значително.Изключете причината "вьздух"- тя се елеминира при по-високи обороти. Има ли неравномерен празен ход, налягане в цилиндрите или клапани без луфт/натегнати/ и изобщо какво е правено или замервано до момента?

    Коментар


      #3
      Дай ми повече инфо , точно по това на което ти обьрнах внимание!!!

      Коментар


        #4
        Митко, ако започнем да решаваме проблема дистанционно, може да го задьлбочим още повече. Имам определени идеи , но трябва мотортестер, който разбирам , че ви липсва и да го сьчетая с едно идване до София.В момента обаче мога да ти помогна,като те свьржа сьс шефа на сервиза на Ауто Италия .Ако си сьгласен-утре мога да му звьнна и смятам , че ще ти реши вьпроса.

        Коментар


          #5
          Дай ми телефон на който мога да ти звьнна в близките 2-3 часа, може и на лично.

          Коментар

          Working...
          X