Вече си взех кутия за въздушния филтър, но забелязах докато я слагам, че на долната част на кутията, най-отдолу има една дупка като за болче ключ 10. Личеше си, че нещо не е оригинално така и завих едно такова болче там и си качнах кутията. Но после се замислих да не би тази дупка да е правена с цел да не се задържа топлина във филтъра? Или пък да не се получава влага под филтъра и затова да е направена? Но пък от друга страна, то тази дупка се пада срещу гумата, дори като имам подкалник (той нали не е плътен, а на решетки), все ще хвърга към кутията и в дупката ще влиза смрад?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дупка на въздушната кутия?
Collapse
X
-
qnkov написа:Да махна ли болтчето дето сложих в дупката, или да оставя така... ? То ще се пълни с боклук, въпреки че имам калник. Знаете за какво става на въпрос... То дупката се пада долу на кутията, но гледа горе долу към гумата и резултата ще е глупав?chaveto написа:Дупката може да е фабрична и е направена ако влезе вода да има от къде да изтече.
Коментар
-
Днес си загледах кутията - дупката определено е фабрична, ама се чудя друго - като гледате къде е разположена - как може на някой да му хрумне от там да влиза вода? Досега не съм видял вода да тече нагоре. Не знам къде е кутията на 1.8, но на 1.9 JTD е над лявата гума и леко напред, а дупката е доста напред и ниско. Единствения начин там да влезе вода, е някой умишлено да насочи маркуч там, точно в дупката. Иначе е абсолютно невъзможно, предвид центробежните сили, действащи на водата от гумата.
Коментар
-
ogi28b написа:Днес си загледах кутията - дупката определено е фабрична, ама се чудя друго - като гледате къде е разположена - как може на някой да му хрумне от там да влиза вода?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар