Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дупка на въздушната кутия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дупка на въздушната кутия?

Вече си взех кутия за въздушния филтър, но забелязах докато я слагам, че на долната част на кутията, най-отдолу има една дупка като за болче ключ 10. Личеше си, че нещо не е оригинално така и завих едно такова болче там и си качнах кутията. Но после се замислих да не би тази дупка да е правена с цел да не се задържа топлина във филтъра? Или пък да не се получава влага под филтъра и затова да е направена? Но пък от друга страна, то тази дупка се пада срещу гумата, дори като имам подкалник (той нали не е плътен, а на решетки), все ще хвърга към кутията и в дупката ще влиза смрад?
    Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Дупката може да е фабрична и е направена ако влезе вода да има от къде да изтече.

Коментар

Кутията на въздушния филтър не би трябвало да има каквито и да било отвори с изключение на този, от където да постъпва въздуха за мотора.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

На всяка кутия има дренажна дупка!
        Fiat Coupe 16V Turbo

Коментар

Не на всяка. Обикновено на тези, които са заврени в някой калник. Както е явно и при него де. Но пък дренажния отвор да е срещу гумата е глупаво. Тези отвори трябва да са в най-ниската точка на кутията.

Коментар

и при мен на Мареата има дупка от долу на кутията
            Фиат Мареа 1.6/16v

Коментар

Да махна ли болтчето дето сложих в дупката, или да оставя така... ? То ще се пълни с боклук, въпреки че имам калник. Знаете за какво става на въпрос... То дупката се пада долу на кутията, но гледа горе долу към гумата и резултата ще е глупав?
              Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Не го махай. Щом сочи към гумата е кофти.

Коментар

До колкото разбрах... гумата не се вижда директно през дупката. Между гумата и филтърната кутия има подкалник. Ако толкова те притеснява, сложи един щуцер и маркуч.

Коментар

qnkov написа:
                    Да махна ли болтчето дето сложих в дупката, или да оставя така... ? То ще се пълни с боклук, въпреки че имам калник. Знаете за какво става на въпрос... То дупката се пада долу на кутията, но гледа горе долу към гумата и резултата ще е глупав?
                    Махай го това болтче! Отвора е дренажен. Както ти е написал и този колега:
                    chaveto написа:
                    Дупката може да е фабрична и е направена ако влезе вода да има от къде да изтече.
                    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                    Среден разход на газ

Коментар

Днес си загледах кутията - дупката определено е фабрична, ама се чудя друго - като гледате къде е разположена - как може на някой да му хрумне от там да влиза вода? Досега не съм видял вода да тече нагоре. Не знам къде е кутията на 1.8, но на 1.9 JTD е над лявата гума и леко напред, а дупката е доста напред и ниско. Единствения начин там да влезе вода, е някой умишлено да насочи маркуч там, точно в дупката. Иначе е абсолютно невъзможно, предвид центробежните сили, действащи на водата от гумата.

Коментар

ogi28b написа:
                        Днес си загледах кутията - дупката определено е фабрична, ама се чудя друго - като гледате къде е разположена - как може на някой да му хрумне от там да влиза вода?
                        Е, ясно е, че оттам не може да влиза вода - може само да излиза вода/влага, ако по някаква "форсмажорна" причина е влязла в кутията!
                        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                        Среден разход на газ

Коментар

Working...
                        X