Здравейти колеги!Реших да проведа анкета на тема "Вредят или помагат добавките за бензинови и дизелови двигатели".Искам да видя кой какво мисли, какво е чувал по въпроса. Имам предвид за тези добавки, които се продават по бензиностанциите и Praktiker. Предполагам ги има и на други места. Става дума за добавки от рода на "Redex", "Хелиос" и други подобни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вредят или помагат добавките за бензинови и дизелови ДВГ ?
Collapse
X
-
Да, двигателя те вкарва във втора космическа. Неприятен, определено ефект. Или това беше от сока на киселото зеле Какво не ти харесва в горивото, първо? Дали ще му навреди, може да ти каже само лаборатория. Дали ще се довериш на рекламата им, че в собствената им лаборатория е имало изключително положителен резултат и ефект, остава за теб и мен. Аз като не ползвател и не съдържател на собствена лаборатория, предпочитам да не сипвам нищо различно, единствено от дяволските газове, но не тези от зелето, а тези на пропана-бутана. Сипвал съм на всевъзможни места, по нужда повечето пъти, проблем не съм имал. Е предполагам ако сипеш на бензиностанция, носеща някое благозвучно име като "Николинка", "Славей", може и да има отрицателен ефект. Та какво не му харесваш на горивото?
-
Mupo написа:Да, двигателя те вкарва във втора космическа. Неприятен, определено ефект. Или това беше от сока на киселото зеле Какво не ти харесва в горивото, първо? Дали ще му навреди, може да ти каже само лаборатория. Дали ще се довериш на рекламата им, че в собствената им лаборатория е имало изключително положителен резултат и ефект, остава за теб и мен. Аз като не ползвател и не съдържател на собствена лаборатория, предпочитам да не сипвам нищо различно, единствено от дяволските газове, но не тези от зелето, а тези на пропана-бутана. Сипвал съм на всевъзможни места, по нужда повечето пъти, проблем не съм имал. Е предполагам ако сипеш на бензиностанция, носеща някое благозвучно име като "Николинка", "Славей", може и да има отрицателен ефект. Та какво не му харесваш на горивото?
Коментар
-
ogi28b написа:Бих отговорил "не вредят", но удивителният знак отзад показва някаква много твърда и категорична позиция, а моята не е такава, затова няма да участвам. Ама преместих темата.
Коментар
-
Гласувах с "Не вредят", но както повечето колеги - това е само лично мнение, което при мен е продиктувано от това, че съм сипвал 2 добавки за дизелов двигател. Нямам лаборатория, за да проверя. И в двата случая промяната, която усетих, беше предимно на звука - намаля характерния за дизелов двигател звук, както и съвсем намаляха вибрациите във волана, а при мен са наистина много. Не бих казал, че имаше някаква друга разлика - например повишена мощност. Единия път отбелязах и рекордно нисък разход на гориво, но тогава най-вероятно беше свързано с други проблеми по колата, които оправих едновременно, а и времето тогава се стопли изведнъж, което има значение.
Коментар
-
uBaHoBB написа:... Много хора се оплакват от бензина на Лукойл, а нафтата им ако знаеш как замръзва при -10 градуса, не е истина....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:uBaHoBB написа:... Много хора се оплакват от бензина на Лукойл, а нафтата им ако знаеш как замръзва при -10 градуса, не е истина....
Коментар
-
ivel написа:всяка бензиностанция е индивидуална и преценява колко добавка да сложи,така ,че от там идват разликите04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар