Стрелката за горивото беше точно на половината. Минах 85 км извънградско (на таблото го реснах с 2 км по-късно). Карал съм с максимум 100 км, като съм карал икономично и съм спускал без газ на доста места. Имам и добавка на редекс някаква за почистване на системата и по-малък разход на гориво. На снимката е това, което съм изхарчил. Нормално ли е? Снимката е правена, когато колата е запалена, понеже ако е само на контакт, стрелката е малко по-надолу, а като е запалена, се вдига малко. В момента мисля да й сипя 10 литра и ако се вдигне пак до половината, там от където я помня, значи харчи за 100 км 10-11 литра?Също така друг въпрос имам. Стрелката на угасена кола пада на Е, зад червеното. Демек от Е, до червеното е резервата? Така ли се води резервата? Колко литра е резервата на тази кола? Ако е 6-7 литра + 25 до средата, значи 32-3 литра имам, когато стрелката е по средата, така ли, ако резервоара ми е 50 литра, колкото ми беше казано, че е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?
Collapse
X
-
Не си прави изводи за това колко харчи по-показанието на стрелката. Резервоара не е с правилна форма и като се пълни до горе е възможно стрелакта да падне бързо до под средта. После пада по-бавно, но и самите нивомери не са от най-точните на Бравото. Мини още 15 километра (за да станат 100) и напълни отоново до горе и тогава ще получиш реалния разход.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
И аз в началото се стресирах като гледах как бързо пада стрелката, но впоследствие като се опознахме с колата, установих защо става така.Вижда се, че самият циферблат на уреда за горивото е по-голям, отколкото на повечето коли, и стрелката е по-дълга. Този по-голям диапазон на движение на стрелката от пълно до празно и обратно създава мисълта, че щом стрелката пада така бързо, значи колата харчи много. Но това не е така, колата си харчи нормално. Установил съм, че за сметка на това бързо падане на стрелката, има и бързо качване на стрелката. Т.е. когато зареждам гориво, стрелката се качва повече, отколкото очаквам. За пример да вземем уреда на Браво и на Скудо (такова съм наблюдавал). Да приемем, че и на двете коли стрелките им са точно на средата. Сипваме бензин за по 30 лв. примерно и на двете коли и наблюдаваме стрелките. На Скудото стрелката ще се качи малко над средата, но и впоследствие при каране ще пада по-бавно. На Бравото ще се качи доста над средата, но и при каране ще пада по-бързо.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
Re: Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?
qnkov написа:Също така друг въпрос имам. Стрелката на угасена кола пада на Е, зад червеното. Демек от Е, до червеното е резервата? Така ли се води резервата? Колко литра е резервата на тази кола? Ако е 6-7 литра + 25 до средата, значи 32-3 литра имам, когато стрелката е по средата, така ли, ако резервоара ми е 50 литра, колкото ми беше казано, че е.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
Коментар
-
Re: Така ли трябва да изглежда стрелката за горивото?
slav4o_p написа:qnkov написа:Също така друг въпрос имам. Стрелката на угасена кола пада на Е, зад червеното. Демек от Е, до червеното е резервата? Така ли се води резервата? Колко литра е резервата на тази кола? Ако е 6-7 литра + 25 до средата, значи 32-3 литра имам, когато стрелката е по средата, така ли, ако резервоара ми е 50 литра, колкото ми беше казано, че е.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
Коментар
-
Да, аз и от горния ти пост така те разбрах. ;0От червеното до Е, е резервата и обратното. От червеното (когато светне лампата) започва резервата.Edit: Сега й сипах 11 литра. От снимката дето съм показал горе, стрелката се изравни с първата чертичка над средата. .. И ако ги сметам по чертичките, от снимката до сега където е стрелката са 4 чертички - 11 литра сипани, три чертички надолу от средата са 7-8 литра? Схема голяма, а, да гори 8 литра за 85 км с икономично каране. ;0Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
кола
Много зависи и дали е отваряна кошницата на помпата ако малко е изкривен поплавъка има само да си гадаешАко е износен реостата също може да дава грешни показания От половината на долу пада по бързо това зависи от формата на резервоара Като е топло времето се изпарява бензин това от личен опит
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Много зависи и дали е отваряна кошницата на помпата ако малко е изкривен поплавъка има само да си гадаешАко е износен реостата също може да дава грешни показания От половината на долу пада по бързо това зависи от формата на резервоара Като е топло времето се изпарява бензин това от личен опитFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Макар и преди да съм писал за това и питал, пак ще питам. Имам спортен филтър сложен някакъв там за 20 лева. Нямам кутия. Филтъра е от вън, но е чист, понеже имма подкалник, на който съм сложил найлон, да не хвърга към филтъра нищо. Възможно ли е тоя филтър да гълта повече бензин и по-добре ли ще е, ако си върна нормален филтър с кутия.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар